Galatasaray'da Adnan Polat'tan Burak Elmas, Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu Açıklaması

Akın Ungan
11.06.2022 - 15:02 | Son Güncellenme: 11.06.2022 - 19:30

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat Burak Elmas dönemini değerlendirirken, Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu'nun seçildikten sonra atması gereken ilk adımları söyledi.

Galatasaray'da Adnan Polat'tan Burak Elmas, Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu Açıklaması

Galatasaray camiası başkanlık seçimini bugün gerçekleştirdi. Eski başkanlardan Adnan Polat, A Spor'a açıklamalarda bulundu. Burak Elmas dönemini değerlendiren Adnan Polat, başkan adayları Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu'nun seçilmelerinin ardından yapmaları gereken ilk işleri anlattı. Polat, ilk olarak ibrasızlığın kaldırılması gerektiğini kaydetti.

"Dursun beyin gayrimenkul projelerini beğendiğimi söyledim"

İki başkan adayıyla da görüştüğünü açıklayan Adnan Polat, "Ben başkan adaylarımızdan Eşref beyle de Dursun beyle de görüştüm. Sağolsunlar ziyaretime geldiler. Karşılıklı fikir alıverişinde bulundum. İki başkan da son derece iyi niyetli. Dursun bey gayrimenkullerle ilgili projelerini anlattı. Mesleğim olduğu için ilgili olduğum için projelerini beğendiğimi söyledim." dedi.

"İdari ibrasızlığı kaldıracak girişimlerde bulunmaları lazım"

Galatasaray'da ibrasızlığın kaldırılması gerektiğini vurgulayan Adnan Polat, önemli isimlerin camiaya küstüğünü belirtirken, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikli olarak bütçenin genel kurulda onaylanması lazım. Başkan adaylarının ikisine de şunları söyledim. Küskünlükleri ortadan kaldırmak lazım. Bütçe için toplanacak mali genel kurulda bizim 2011'de yapılan mali kongrede kanuna aykırı olan idari ibrasızlığı ortadan kaldıracak girişimde bulunmaları lazım."

"Galatasaray'a faydalı olacak insanlar küstü"

Adnan Polat, "Küskün olanların gönüllerinin alınması lazım. Benim dönemimden hatırlıyorum, o kongreden sonra idari ibrasızlık ki usulsüz olarak yapılmıştı, Galatasaray'a faydalı olacak insanlar küstü ve hiçbir şekilde gelmiyorlar. Ondan sonra da ibrasızlıklar oldu. Bence bu durumun gündem maddesi olarak oylanması lazım. Bu olursa Galatasaray'ın birlik beraberliği için ilk adım atılmış olur." şeklinde konuştu.

"Gelecek sezona hazırlığın bir an evvel bitirilmesi lazım"

Eski Galatasaray başkanı, "İkincisi de tüzükle ilgili idari ibrasızlığı ortadan kaldırmak için tüzük kongresi lazım. Galatasaray'ın mali sorunlarına el atılması lazım. Özellikle futbolda teknik direktör gidiyor mu, kalıyor mu, transferler, takım nedir, gelecek sezona hazırlığın bir an evvel bitirilmesi lazım. Yapılacak gayrimenkul yatırımları süreç alacak." dedi.

"Galatasaray başkanını, bir teknik direktörün şemsiyesi altına sokmaya çalıştılar"

Burak Elmas dönemini değerlendiren Adnan Polat, "Burak Elmas'ın kendisine de söyledim. Galatasaray'da bir başkanı getirip de bir teknik direktörün şemsiyesi altına sokmaya çalıştılar. Bu yanlış bir şeydi. Bu yapılmaması gereken bir şeydi. Ama bu şekilde başkan seçenler de yanlış yaptı. Burak Elmas başkan oldu." ifadelerini kullandı.

"Burak Elmas'ı çok üzdüler"

Sözlerine devam eden Polat, şöyle konuştu: "Dolayısıyla Galatasaray başkanına gerekli saygının gösterilmesi gerekirdi. O da yapılmadı. Ondan sonra çok kötü bir kongre oldu. O kongrede yapılanlar da Galatasaray'a yakışmayan şeylerdi. Burak Elmas'ı çok üzdüler, yapılanlar haksız şeylerdi. Yaptığı, yapamadığı şeyleri tartışmıyorum ama yapılanlar hiç yakışmadı."

İlgini Çekebilir
CANLI | Galatasaray'da oy verme işlemi bitti! Başkan, Hamamcıoğlu mu Özbek mi olacak?
Habere Git

Polat, "Burak Elmas'ın çok üzüldüğünü, psikolojik olarak çok zedelendiğini biliyorum. Burak Elmas'a da gerekli itibarın gösterilmesi ve onun da gönlünün alınması lazımdır. Sonuçta o da iyi niyetle Galatasaray'da görev almıştır. Tüm kırgın olan başkan ve yöneticilerinin hepsinin gönlünün alınması ile ilgili girişimlerde bulunulması lazım." açıklamasını yaptı.

Galatasaray maçlarını tekrar stattan takip edip etmeyeceği konusunda açıklama yapan Adnan Polat, "Galatasaray'ın iç barışını sağlayacak, daha önce söylediğim maddenin oylanıp, geçtikten sonra ben tekrar Galatasaray'ın içine girip, aktif olabilirim." ifadelerini kullandı.

"Şu anda başkan olmak gibi bir düşüncem yok"

Gelecek dönemde başkanlık için aday olup, olmayacağı konusuna açıklık getiren Adnan Polat, "Şu anda başkan olmak gibi bir düşüncem yok. Ama daha aktif olabilirim. Dışarıdan proje bazında çok daha fazla şeyler yapabiliriz. Ama herkesin gönlü çok kırılmış durumda. Çoğu arkadaşımız gelip oy bile kullanmıyor." şeklinde konuştu.

Kadın üyelere destek

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayım aşamasına geçildi. Bu sırada eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın kadın üyelerine destekte bulundu.

"Kadınlar vardır"

Adnan Polat, fırsat eşitsizliğine tepki gösteren kadın üyelere destek oldu. Kadınlarla beraber fotoğraf çekilen eski Galatasaray başkanının elinde "Kadınlar vardır" yazılı kağıt vardı.

Senin için hazırladığımız haberler