Adriano'ya büyük şok! Hapsi isteniyor...

04.04.2019 - 15:56 | Son Güncellenme: 04.04.2019 - 12:56

Beşiktaş ile sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek olan Adriano, İspanya'da vergi usulsüzlüğüyle suçlanıyor. Savcılık, Brezilyalı oyuncu için üç yıl hapis ve 1.7 milyon euro para cezası talep etti. 

Beşiktaş’ın Brezilyalı futbolcusu Adriano’nun, İspanya’da vergi kaçakçılığıyla suçlandığı ortaya çıktı. 2010-16 yılları arasında Katalan ekibinin formasını giyen tecrübeli futbolcunun bu dönemiyle ilgili ülkenin adli makamlarının, usülsüzlükler tespit ettiği ortaya çıktı.

Savcılık belgelerine dayandırıldı

La Vanguardia gazetesi, savcılıktan elde ettiği belgelere dayandırdığı haberinde futbolcunun Barça ile imaj haklarını içeren bir sözleşmesi olduğuna dikkat çekti. Bu kontrat uyarınca sezon başına 435 ila 594 euro elde ettiği vurgulandı ancak yapılması gereken vergi ödemelerinin yapılmadığı belirtildi.

Portekiz’deki vergi avantajı

Bu rakamın vergi geri dönüşü de bulunması gerektiği ancak Adriano’nun Portekiz’de avantajlı vergi rejiminden yararlandığı bildirildi. Buna göre futbolcu, konuyla ilgili hakları Madeira merkezli bir şirkete transfer olmuş göstererek reklamdan doğan vergi ödemelerinden kaçındı. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler