Advocaat imzaya kaldı! Yardımcısı bile belli...

26.04.2017 - 21:00 | Son Güncellenme: 26.04.2017 - 21:00

AJANSSPOR- Danny Blind'den boşalan Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörlüğü'ne Dick Advocaat'ın getirilmesi artık an meselesi.

Algemeen Dagblad gazetesinin haberine göre Advocaat'ın açıklanması formalitelere kaldı.

Hollanda Futbol Federasyonu Teknik Sorumlusu Hans van Breukelen'in pazar ve pazartesi günleri İstanbul'da Advocaat ile görüştüğü belirtiliyor. Bu görüşmelerde Advocaat'ın menajeri Rob Janssen de hazır bulundu. Deneyimli teknik adam bu görüşmelerde yardımcı antrenör olarak Ruud Gullit'i düşündüğünü Van Breukelen'e iletti.

Öte yandan Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için en büyük aday Henk ten Cate'ydi. Fakat şimdilerde El Cezire'yi çalıştıran Ten Cate, kendisi haricinde başka isimlerle görüşülmesi ve kendisine tam olarak güvenilmediğini hissetmesi üzerine teklifi geri çevirmişti

Hollanda medyasında çıkan bir başka haberde Arjen Robben ve Wesley Sneijder gibi isimlerin Advocaat ismine sıcak bakmadıkları iddia edilmişti. 

Daha önce iki farklı dönemde (1992-1994 ve 2002-2004) Hollanda Milli Takımı'nı çalıştıran Advocaat geçen ay emekli olmaya karar verdiğini açıklamıştı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler