Advocaat konuştu : "Her şey bizim elimizde"

30.08.2017 - 13:59 | Son Güncellenme: 30.08.2017 - 13:59

Advocaat konuştu : "Her şey bizim elimizde"

AJANSSPOR DIŞ HABER - Fenerbahçe’den ayrılıp Hollanda Milli Futbol Takımı’nın başına geçen Dick Advocaat, 2018 Dünya Kupası Elemeleri hakkında bir röportaj verdi. Deneyimli çalıştırıcı, gruptaki geleceklerinin kendi elinde olduğunu dile getirdi.

Advocaat’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde :

3.kez Hollanda’da görev yapıyor olması üzerine…

Bu bana çok doğal geliyor. Hollanda’nın yanı sıra başka milli takımlara da teknik direktörlük yaptım. Bu yüzden buna alışkınım. Ayrıca bu görevi üstlenmek için biraz bilgi sahibi olduğumu hissediyorum. Yaşım ve ülkemi de hesaba kattığımızda şüphesiz bu görev benim için çok özel.

“Hazır olmalıyız”

Takımda deneyimli oyuncular var. Bu yüzden onlara güveniyorum. Onlar, futbolu nasıl oynaması gerektiğini biliyorlar. Her zaman takımın iyi organize olmasını istiyoruz. Son maçta kazandık ve bu bize güven aşıladı. Fakat şimdi çok daha farklı ve nitelikteki takımlara karşı mücadele edeceğiz. Bu yüzden hazır olmalıyız.

Gruptaki kaderlerini belirleyecek maçlar hakkında…

Fransa, Bulgaristan, Belarus ve İsveç maçlarımız var. Hem Fransa hem de İsveç ile aramızda sadece 3 puanlık bir fark var. O yüzden üstümüzde yer alan bu iki takım üzerinde çok fazla baskı olduğunu düşünüyorum. Sadece kendi oyunumuza odaklanmalı ve pozisyonumuzu iyileştirmek için neler yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Transfer dönemi sebebiyle, takımlarına uyum sağlayan, sağlayamayan, huzursuz olan, kulüplerinden ayrılmak isteyen oyuncular var. Bu dönem o açıda zor. Biz oyuncularımızın takıma neler verebileceğini görmeliyiz.

Fransa maçı değerlendirmesi…

Fransa’ya her zaman saygımız var. Sahip oldukları yetenekleri biliyoruz. Ancak biz kendi oyunumuzu oynamak ve skor üretebilmek için yakalayacağımız fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak zorundayız. Şansımız olacak. Fransa’nın İsveç’e yenildiğini gördük. İsveç, şans bulmak ve gol atmak için uğraş verdi. Eğer iyi organize olursak iyi iş çıkarabiliriz.

“En iyisini yapacağız”

2018’de olmayı çok isterim. Şu anda her şey halen bizim elimizde. Ancak istediğimiz şeye ulaşabilmemiz için tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Bu kolay olmayacaktır. Ancak kesin olan bir şey var ki ; o da en iyisini yapacağımızdır.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler