Advocaat: "Oğuzhan sinirlerimi bozuyordu"

01.02.2020 - 15:27 | Son Güncellenme: 01.02.2020 - 15:27

Bir dönem Fenerbahçe'de de görev alan ve şu an Feyenoord'u çalıştıran Dick Advocaat, yeni transfer Oğuzhan Özyakup için "Fenerbahçe'yi çalıştırdığımda rakip takımdayken oyunuyla sinirlerimi bozuyordu. Şimdi aynısını Feyenoord'da yapmasını istiyorum" dedi.

Beşiktaş'ta gözden düşen Oğuzhan Özyakup, Feyenoord'un yolunu tutmuştu.

Deneyimli oyuncunun transferine ilişkin konuşan Dick Advocaat, Oğuzhan'ın çok beğendiği bir oyuncu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe'de çalışırken Oğuzhan karşı takımdaydı ve sinir bozucu bir oyuncuydu. Feyenoord'da da aynısını yapmasını istedim. Avrupa Şampiyonası'nda forma giymek istiyor. Normalde böyle oyuncuları Feyenoord'da göremeyiz"

Hollandalı teknik adam ayrıca Emmen maçında Oğuzhan'ın ilk 11'de başlayacağını savundu.

OĞUZHAN: "RVP'YE YAPTIĞIM HAREKETTEN DOLAYI PİŞMANIM"

Feyenoord'a transferinin ardından De Telegraaf'a konuşan Oğuzhan Özyakup, geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakada Robin van Persie ile yaşadığı tartışmayı anlattı.

RVP ile girdiği tartışmadan dolayı pişman olduğunu söyleyen Oğuzhan, yaşanan hadiseyi 'Gençlik hatası' olarak değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"2 yıl boyunca konuşmadık ama sonunda onu aradım ve özür diledim. Gençtim ve hata bendeydi. Ona jübile yapmasını söylemiştim, sınırı aşmıştım, şimdi aramız iyi.

Arsenal'da Robin hep benimle ilgileniyordu. Genç bir oyuncu olarak tecrübelerinden yararlanıyordum. Aynı pozisyonda oynamamamıza rağmen ondan çok şey öğrendim. Eşi Büşra ile birlikte bana çok yardımcı oldu. Robin, sadece futbol olarak değil, bana insan olarak da iyi bir örnekti."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler