Advocaat'ın Van Persie açıklaması şaşırttı!

27.08.2017 - 09:17 | Son Güncellenme: 27.08.2017 - 09:17

Hollanda Milli Takımı'nın hocası Dick Advocaat, tecrübeli futbolcu Van Persie hakkında 'O Hollanda'nın en iyi forvetlerinden biri' dedi.

Sezona oldukça kötü başlayan ve sarı-lacivertli taraftara saç baş yolduran Robin van Persie, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü olan Dirk Advocaat’tan büyük övgü aldı.

Dünya Kupası elemeleri için Hollanda Milli Takımı’nın aday kadrosunu açıklayan ve deneyimli golcüye de yer veren Advocaat, Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon birlikte çalıştığı futbolcuyu öve öve bitiremedi. Daha önce açıkladığı geniş kadroyu dün 24 kişiye indiren ve listede Van Persie’yi muhafaza eden Advocaat, basın toplantısında şunları söyledi:

“Robin van Persie hala Hollanda’nın en iyi forvetlerinden bir tanesi. Milli takıma çok önemli katkı sağlayabilecek bir isim.”

Van Persie son olarak 101. milli maçında Ekim 2015’te Çek Cumhuriyeti’ne karşı sahaya çıkmıştı. Ancak sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılıp çıkarılmayacağı henüz açıklanmadı.

Beşiktaşlı Jeremain Lens ve Ryan Babel ile Başakşehirli Elia ise kadrodan çıkarıldı. Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü, Fransa ve Bulgaristan maçları için Sneijder’e da yer verirken, “Bu oyuncuları geniş kadroya almış olmam, kendilerini takip ettiğimin bir kanıtıdır. Elia ve Babel şu an çok formdalar bunun farkındayım. Ancak bu oyuncular için bir süre daha bekleyeceğim. Bu kritik maçlar öncesinde biraz daha yerleşik oyunculara yer verip, denemeden kaçınmak istedim” diye konuştu.(Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler