Advocaat'tan Robin van Persie hamlesi! İşte yeni görevi...

06.03.2020 - 17:46 | Son Güncellenme: 06.03.2020 - 14:56

Futbol kariyerinde daha önce Fenerbahçe forması da giyen Robin Van Persie sahalara geri dönüyor. Van Persie'nin yeni adresi belli oldu. Van Persie hangi takımla anlaştı? Hangi görevi yapacak? Fenerbahçe'nin hangi eski teknik direktörüyle bir araya gelecek. Resmen açıklama geldi.

Advocaat'tan Robin van Persie hamlesi! İşte yeni görevi...

Futbol kariyerinde daha önce Fenerbahçe forması da giyen Hollandalı Robin van Persie’nin yeni adresi belli oldu. Persie, hangi kulüple anlaşmaya vardı? Yeni görevi ne? Tüm detaylar ve gelişmeler haberimizde…

Robin van Persie sahalara dönüyor

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra kariyerine Feyenoord’da devam eden ve futbolu geride bıraktığımız dönemlerde bırakan Robin van Persie ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Van Persie, Advocaat’ın ekibinin bir parçası olacak

Eski golcü futbolcu, Feyenoord ile anlaşmaya vardı. Buna göre; Persie, teknik direktör Dick Advocaat’ın ekibinde yer alacak.

Van Persie ile ilgili gelişme resmi olarak da duyuruldu

Bu gelişme Feyenoord’un resmi sosyal medya hesabından da paylaşıldı. Van Persie, özellikle forvet hattındaki oyuncuların performansının yükseltilmesinin yollarını arayacak.

Van Persie nasıl bir görev üstlenecek?

Hollanda basınında çıkan haberlere göre de; Van Persie, 20 yaşındaki golcü Robert Bozenik ile de yakından ilgilenecek. Bozenik'e özel koçluk yapacak.

Van Persie, Fenerbahçe’de nasıl bir performans sergiledi

Fenerbahçe’de forma giydiği ilk sezon olan 2015-16’da 48 maçta 22 gol 3 asistlik performans ortaya koyan Van Persie, 2016-17 sezonunda 35 maçta 14 gol 3 asit kaydetti. 2017-18 sezonunda sarı-lacivertlilerde 4 maçta oynayan Persie, skor üretememiş, sert eleştirilere maruz kalmış ve ardından gittiği Feyenoord’da 7 gol 1 asiste imza atmıştı.

Advocaat, Fenerbahçe sonrası neler yaptı?

Dick Advocaat ise Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra önce Hollanda Milli Takımı ardından da Sparta Rotterdam’ın başına geçti. Rotterdam'da 21 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik ve 12 yenilgi aldı.

Feyenoord’un başına geçmeden başarılı bir performans…

Advocaat, Rotterdam sonrasında ise Utrecht’in başına geçmişti. Utrecht ekibinde 2018-19 sezonunda 36 maçta 19 galibiyet 7 beraberlik 10 yenilgi alan tecrübeli çalıştırıcı, bu sezon başında Feyenoord ile kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Advocaat ile Feyenoord bu sezon neler yaptı?

Bu sezon Feyenoord’da Dick Advocaat, 24 maçta 13 galibiyet 8 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Feyenoord, 48 gol attı. Rakiplerinden daha az gol atmakla eleştirilen Feyenoord, Persie hamlesiyle bu sorunu çözmek istiyor. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler