AEK takım otobüsünün üzerinde Türkiye'den isimler

23.10.2018 - 22:30 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 01:30

AEK otobüsünün üzerinde Türk isimler

AEK takım otobüsünün üzerinde Türkiye'den isimler
Yunanistan’ın AEK Kulübü, kendisine yeni bir takım otobüsü tahsis etti. İlk olarak bu geceki Şampiyonlar Ligi maçında kullanılacak olan otobüsün üzerindeki yazılar dikkat çekti.  (Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler)
Önce kulübün açılımı, sonra şehirler  Otobüsün yan tarafındaki camın üzerinde AEK harflerinin açılımı olan Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos kelimeleri yer aldı. İstanbul Spor Kulübü şeklinde tercümesi yapılacabilecek kulübün açık isminin altında Türkiye’den tanıdık yer isimleri yer aldı.  Amasya, Tokat, Akhisar, Trabzon…

Takım otobüsünün üzerinde Anadolu’dan şehir isimleri yer aldı. İstanbul, Trabzon, Amasya, Tokat, Kayseri, Konya, Akhisar (Manisa), Bandırma (Balıkesir), Çeşme (İzmir), Bergama (İzmir), Efes (İzmir), Trilye (Bursa), Gökçeada (Çanakkale) yazıları yan yana otobüste yer aldı.  94 yıl önce İstanbul’da kuruldu  Bundan 94 yıl önce İstanbul’da kurulan ve ardından Atina’ya taşınan sarı-siyahlı kulübün Türkiye’deki kent isimlerini, Anadolu’da eskiden Rum nüfusu barındıran yerler olması nedeniyle takım otobüsüne işlediği belirtildi.  (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler