Afjet Afyonspor Mustafa Oğuz kimdir?

07.08.2020 - 14:16 | Son Güncellenme: 07.08.2020 - 14:16

Afyonspor'u satın almak için Almanya'dan Türkiye'ye gelen Ali Adman, takımı satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı. Ali Adman'ın takımı satın almak için görüşmeler yaptığı Mustafa Oğuz kimdir ve ne iş yapar gibi araştırmalar devam ediyor. Sportif Direktör Raşit kimdir gibi araştırmalarda sürüyor. Peki Mustafa Oğuz'un Afyonspor'da görevi nedir? İşte bu ve benzeri tüm detaylar haberimizde...

Afjet Afyonspor Mustafa Oğuz kimdir?

TFF 2. Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor'da belediye meclis üyesi Mustafa Oğuz’un kulübü satın almak isteyen Ali Adman'a engel olduğu ve buna tepkilerin olduğu belirtildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ali Adman, "Afyonspor borcu 12 milyon, ben 7 milyon borcu üstlendim diğer borçları ise kulübün ödemesini istedim. Fakat bana Mustafa Oğuz "7 milyon masaya koy genel kurula gidelim seçilirsen başkan yapalım" dedi bende 100 euro verin bileti alıp Almayaya döneyim dedim. Bana seni tanımıyoruz neden verelim dediler. Şimdi ben nasıl 7 milyon vereyim? Kurulda seçilmezsem ne olacak?" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Ali Adman'ın bu nedenlerden dolayı takımı satın alamayacağı belirtildi. 

 

Neler olmuştu?

Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Yusuf Ulutürk ve yönetim kurulu üyelerinin görevi bırakma kararı almalarından sonra gözler yeni sezon öncesi mor beyazlı takımda bu görevi kimin üstleneceği sorusuna çevrildi

Birkaç gündür sosyal medya hesaplarında yer alan haberlere göre Almanya’da Adman Sport Agentur menajerlik firması adı altında faaliyet gösteren Ali Adman, Afjet Afyonspor Kulüp Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Yine sosyal medyada yer alan haberlere göre Ali Adman’ın kulüp başkanlığına gelmesi durumunda Teknik Direktörlük görevine Beşiktaş’ın eski futbolcularından Tayfur Havutçu ve Menajerlik görevine de Gazeteci-Yazar Cevdet Ünüvar’ın getirileceği bildirildi.

Afjet Afyonspor’un yeniden toparlanıp yeni sezona güçlü bir kadro ile girebilmesi için yoğun çaba sarfeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şu ana kadar yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Gazete 3’e özel açıklamalarda bulundu. Almanya’da faaliyet gösteren Ali Adman’ın kulüp başkanlığına talip olduğunu ve kendisiyle önceki gün bir görüşme yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Ortada henüz net bir şey yok. Afjet Afyonspor’a başkan olmak isteyen Ali Adman arkadaşımızla sadece ön görüşme yaptık” dedi.

 

“ÖNCE KULÜBÜN BORÇLARINI ÖDEYECEK”

Başkan Adayı Ali Adman ile yapılan görüşmenin detaylarını da anlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bu arkadaşımız Kulüp Başkanlığı görevini üstlenmek için oldukça istekli. Ancak bizin de şartlarımız var. Hiç kimseye ‘kulübü sen al git’ diyemeyiz. Önce hukukçularımızla bir araya gelip kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda bir inceleme yapacağız. Kulübümüze zarar getirecek bir sorun ortaya çıkmıyorsa, başkanlık görevini alacak arkadaşımızın önce kulübün borçlarını tamamen kapatmasını isteyeceğiz. Tabii ki başka detaylar da var. Bunlar gerçekleştikten sonra aramızda bir güven ortamı oluşursa Afjet Afyonspor’un Kulüp Başkanlığı görevini verebiliriz” dedi.

 

 

“ŞİRKETLEŞMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR”

Afjet Afyonspor Kulüp Başkanlığı’na aday olan ve görüşmelerin devam ettiği Ali Adman’ın, bu görevi üstlenmesi durumunda şirketleşmeye gideceğini ve Afyonspor A.Ş. adı altında yola devam etmeyi düşündüğünü kaydeden Belediye Başkanı Zeybek, ‘Bu görüşmeden bir sonuç çıkmazsa ne olacak?’ sorusunu ise “Kulübümüze maddi kaynak bularak önce borçlarımızı kapatacak daha sonra da kendi imkanlarımızla Afjet Afyonspor adı altında liglerde mücadelemizi sürdüreceğiz” yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler