Afrika Kupası'nda flaş çağrı! Ergin Ataman'ı hatırlattı...

30.06.2019 - 15:43 | Son Güncellenme: 30.06.2019 - 15:43

Basketbolda Ergin Ataman’ın yaptığı çıkışın bir benzeri, iki hafta aradan sonra Mısır’ın ev sahipliğindeki Afrika Uluslar Kupası’nda gerçekleştirildi.

Senegal maçı için rakibe çağrı

Kenya Milli Takımı Teknik Direktörü Sebastien Migne, C Grubu’nun son karşılaşmasında Senegal ile yapacakları maç için bir çağrıda bulundu, Ergin Ataman gibi bir başka takımın taraftarlarını, rakiplerine karşı kendilerini desteklemeye davet etti.

 

‘Tribünleri doldurup, bizi destekleyin’

Ev sahibi ülkenin taraftarlarına seslenen Migne “Kenya ile aynı renk giyinen Mısır’ın taraftarlarının, Senegal maçında tribünleri doldurarak bizi destekleyeceklerini umuyorum” dedi.

Kazanırlarsa tarihe geçecekler

Mısırlı taraftarların Kenya teknik direktörünün çağrısına uyup uymayacakları ve Senegal karşısında onları destekleyip desteklemeyecekleri büyük merak konusu oldu. İki maçta 1 galibiyet elde eden Kenya, Senegal’i yenmesi durumunda tarihinde ilk kez bu turnuvada gruplardan çıkma başarısı gösterecek.

Rengarenk bir turnuva

Öte yandan bu sene 32.’si düzenlenen Afrika Uluslar Kupası, oldukça renkli görüntülere sahne oluyor.

Tribünler büyük ilgi çekiyor

Mısır’da sıcak havaya aldırış etmeden ülkelerini desteklemek üzere tribünlere akın eden futbolseverler giydikleri kıyafetler, taktıkları takılar, müzik enstrümanları ve seslendirdikleri tezahüratlarla, en az saha içindeki futbolcuların rekabeti kadar büyük ilgi topluyorlar.

 

Firavunlar, büyücüler ve komutanlar

Firavun kostümlerinden, komutan elbiselerine; büyücü kıyafetlerinden çeşitli maskotlara kadar Mısır’daki statlara akın eden taraftarlar, birbirinden ilginç görüntülere imza atıyor. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler