Afrika Uluslar Kupası | Komorlar'a Covid Şoku: Oynayacak Kaleci Yok

Orhan Gülek
22.01.2022 - 23:34 | Son Güncellenme: 23.01.2022 - 08:55

Son dakika spor haberleri... Afrika Uluslar Kupası takımlarından Komorlar Covid-19 ile sarsıldı. Ada ülkesi takımda oynayacak kaleci yok. İşte detaylar...

Afrika Uluslar Kupası | Komorlar'a Covid Şoku: Oynayacak Kaleci Yok

AJANSSPOR - HABER

Bu yıl Kamerun'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası takımlarından ada ülkesi Komorlar, oyuncuların Covid-19 test sonuçları ile sarsıldı. Pozitif testlerin ardından takımda oynayabilecek kaleci kalmadı.

Covid-19 ve sakatlıklar kadroyu vurdu

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Komorlar sakatlık haberleri ile sıkıntı yaşıyordu. Art arda gelen sakatlık haberlerinin ardından pozitif corona sonuçları da alan ada ülkesi kadro kurmakta zorlanıyor.

Takımda 12 kişi pozitif

Son 16 eşlesmelerinde ev sahibi Kamerun ile eşleşen Komorlar'da 12 kişinin corona testi pozitif çıktı. Test sonucu pozitif çıkanlar arasında teknik direktör Amir Abdou'nun yanı sıra takımın iki kalecisi Moyadh Ousseini ve Ali Ahamada da yer alıyor.

Birinci kaleci sakatlanmıştı

Takımın rotasyondaki iki kalecisi Moyadh Ousseini ve Ali Ahamada'nın test sonuçları pozitif çıkmadan önce Salim Ben Boina kadro dışında kalmıştı. Ben Boina, Gana maçında rakibi Andre Ayew'in hamlesi sonrası sakatlık yaşamıştı.

Oynayacak kaleci yok

Tarihinde ilk defa Afrika Uluslar Kupası'na katılıp son 16'ya kalmayı başaran Komorlar'da, takımın yıldızı kaleci Ben Boina'nın sakatlanması tüm planları alt üst etti. Sakatlık ve Covid-19 ile sarsılan Komorlar'da Kamerun mücadelesi için sahaya çıkabilecek bir kaleci yok. 

Komorlar maça çıkmak zorunda

Afrika Uluslar Kupası kurallarına göre oynayabilecek 11 oyuncuya sahip olan her takım maça çıkmak zorunda. Bu kural çerçevesinde eğer Komorlar pazartesi günkü Kamerun karşılaşmasında oynarsa kaleyi başka bir futbolcu koruyacak.

Senin için hazırladığımız haberler