Afyonspor'dan Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş'e Sert Cevap!

Akın Ungan
22.01.2022 - 13:23 | Son Güncellenme: 22.01.2022 - 13:47

TFF 2. Lig'den Afyonspor oyuncuları Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş, sözleşmelerini tek taraflı olarak feshetti. Kulüp, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Afyonspor'dan Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş'e Sert Cevap!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Afjet Afyonspor'da iki ayrılık yaşandı. Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş, kulüp ile olan sözleşmelerini tek taraflı olarak feshettiklerini açıkladı. Bunun üzerine Afyonspor, resmi sosyal medya hesabından bir bilgilendirme yayınladı. Yapılan paylaşımdaki ifadelerin sertliği, dikkat çekti.

Kulüpten sert yanıt

Afjet Afyonspor, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün itibariyle sözleşmelerini tek taraflı haksız fesih yapan eski futbolcularımız Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş’in sosyal medya üzerinde yaptıkları açıklamalara istinaden kulübümüze cevap hakkı doğmuştur. Kulübümüzün adı geçen futbolcularla alakalı son açıklamasıdır;"

120.000 TL yatırıldı

"Öncelikle anayasal hakkından dolayı feshettiğini söyleyen Erdinç Pekgöz’ün, sezon başı bizzat kendisinin imzaladığı sözleşme, tarafların her konuda mutabık kaldığının göstergesidir. Kulübümüz sezon başı imzalanan bu sözleşmeden doğan bütün sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmiştir. En son olarak da devre arasına girdiğimiz dönemde maç başı alacakları için federasyona başvuran Erdinç Pekgöz’e Pazartesi günü itibariyle maç başı alacağı olan 120.000₺ yatırılmıştır."

"Buna rağmen mutsuz"

"Buna rağmen Erdinç Pekgöz mutsuz olduğunu, ve sözleşmesinde iyileştirilme yapılmasını talep etmiş, maddi talepte bulunmuştur. Kulübümüzün mali politikası gereği ve takım içi ekonomik dengenin bozulmaması adına bu talebe olumlu karşılık verilememiş futbolcuya hali hazırda devam eden sözleşmesi olduğu hatırlatılmıştır."

"Yönetim kurulumuzun bilgisi dışında haksız fesih yapmıştır"

"Bunun üzerine Bodrumspor maçında ağrım var diyerek ikinci yarı maça çıkmamış, ertelenen Vanspor maçı kafilesine yine aynı gerekçeyle dahil olmak istememiş, sağlık muayenesine girmeyi de reddetmiştir. Ve bugün itibariyle Erdinç Pekgöz yönetim kurulumuzun bilgisi dışında tek taraflı haksız fesih yaparak şehirden ayrılmıştır."

"80.000 TL hesabına yatırılmıştır"

"Yine futbolcumuz Doğan Ateş devre arasına girdiğimiz dönemde maç başı alacakları için TFF’ye başvurmuş, Pazartesi günü itibariyle sezon başından bu yana maç başı alacağı olan 80.000₺ hesabına yatırılmıştır."

Fenerbahçe'yi duyunca...

"Yönetime geldiğimizde adele çekmesi gerekçesiyle sakat olduğunu öğrendiğimiz Doğan Ateş, sağlık muayenesine girmeyi reddetmiştir. Kupada Fenerbahçe ile eşleştiğimiz esnada henüz sakatlıktan dönmesine 3 hafta olan futbolcu iyileştiğini söyleyip idmanlara çıkmaya başlamıştır."

Fenerbahçe maçında sakatlandı

"Fenerbahçe maçında sakatlık geçiren ve ayak bileğinde kırık tespit edilen futbolcuya yönetim kurulumuz tarafından geçmiş olsun dilekleri iletilmiş, daha 2 gün önce tekraren aranıp bir ihtiyacının olup olmadığı kendisine sorulmuştur."

"Gönderip, mali yükümlülüğünden kurtulma seçeneğimiz varken..."

"8 hafta sürecek bir sakatlığı ve sezon sonu bitecek sözleşmesi olmasına rağmen futbolcuyu gönderip mali yükümlülüğünden kurtulma seçeneğimiz varken insani değerlere ve kulüp yönetim politikamıza uymayacağından sözleşmesinin devam edeceğini kendisine bildirdik."

"Giderken dahi huzursuzluk çıkarmak istemektedirler"

"Takımda sürekli huzursuzluk çıkaran bu arkadaşlar giderken dahi kulüp yönetimiyle taraftar arasında gerçek dışı iftiralarıyla huzursuzluk çıkarmak istemektedirler. Büyük Afyonspor taraftarı takımı için yüreğiyle mücadele eden herkesi bağrına basar. Ancak kendisini takımdan büyük gören kulübü tehdit eden hiç kimseye tahammül gösteremez."

"İkna edilmişlerle değil, inanmışlarla devam edeceğiz"

"Afjet Afyonspor Kulübü olarak her iki futbolcuya karşı hem insani hem de mali sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirdiğimizin bilinmesini isteriz. Yolumuza ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz. Etik ve ahlaki değerlerden nasibi olmayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hiçbir şahıs Afyonspor'umuzun üzerinde değildir!"

Senin için hazırladığımız haberler