Trabzonspor'dan Ahmet Ağaoğlu, Transferlerde İmza Paraları Hakkında Açıklama Yaptı

Akın Ungan
18.12.2022 - 13:39 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 14:00

Trabzonspor 79. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu transferlerde imza paraları, UEFA'dan alınan ceza ve altyapı hakkında açıklama yaptı.

Trabzonspor'dan Ahmet Ağaoğlu, Transferlerde İmza Paraları Hakkında Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'da genel kurul toplantısı düzenlendi. Trabzonspor 79. Olağan Genel Kurul Toplantısında Bordo-Mavili yönetim, üyeler tarafından destek gördüğü kadar eleştiri de aldı. Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, eleştirilere yanıt verirken, UEFA'dan alınan ceza, altyapı ve imza paraları hakkında açıklama yaptı.

"Berabere kalındığında deplasman giderinizi bile karşılamıyor"

Yayın gelirleri hakkında konuşan Ahmet Ağaoğlu, "Sürekli olarak anlatmaya çalıştık. Defalarca söyledik. 1 tane önemli nokta var. Ülke futboluna Süper Lig kulüplerinin gelir kalemi 500 milyon dolara imzalanmış olan naklen yayın sözleşmesi idi. 2018’de 2 puan karşılığında geliri 800 bin Euro'ydu. 2022-23 sezonunda 115 milyon dolara düştü. Trabzonspor deplasmana gidip berabere kaldığında puan karşılığı aldığı para 70 bin Euro. Deplasman giderinizi bile karşılamıyor." dedi.

"Bu borcu burada tuttuysak hassas davrandığımızın en büyük göstergesidir"

Ağaoğlu, "Eleştiriler yapılırken göz önünde bulundurulmalı. Azami gayreti gösterdiğimiz yerde ülkedeki ekonomik koşullar, kur artışı, enflasyon çok etkili oldu. Bu borcu burada tuttuysak çok büyük başarı olarak söylemiyorum ama ne kadar hassas davrandığımızın en büyük göstergesidir." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor 50 günde 402 milyon 118 bin TL borçlandı
Habere Git

"Yayıncı kuruluşun da iddiaları var"

Ahmet Ağaoğlu, "Yayıncı kuruluşun da iddiaları var. Süper Lig’in marka değerinin düştüğü ve aynı zamanda da korsan yayınlardan dolayı gelir kaybına uğradığı ifade edildi. Doğrudur. 100 kişiden sadece 11’i abone. Diğerleri bir şekilde IP TV üzerinden korsan şekilde izliyor. Tüm futbol ailesinin bireylerinin üstlenmesi gereken bir sorumluluk" şeklinde konuştu.

"Pandemiden kaynaklanan gelir kayıpları yaşadık"

UEFA'dan 1 yıl men cezasının neden alındığını anlatan Ağaoğlu, "Pandemiden kaynaklanan gelir kayıplarını biz yaşadık. İlk kez lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için ön eleme ve Play Off oynadı. Eleştiriliyoruz, ilk 32 takım arasına girmedik diye. Maçlar başladığında UEFA’da 156. sıradaydık." diye konuştu.

"Çok büyük gelir kaybına uğradık"

Ağaoğlu, "Sadece 11 milyon Euro kaybımız. Maçlarda galibiyet olarak UEFA başına 680 bin Euro’dur. UEFA’nın sitesinde yazıyor onlara buradan ulaşabilirsiniz. Yönetim kurulu giderleri altındaki 95 milyon lira nedir diye soruluyor. Primler, deplasman, uçak yol, kamp, personel giderleridir. Çok büyük gelir kaybına uğradık. 2018-2022 yılları arasındaki 4 yıl…" dedi.

İlgini Çekebilir
7 maçla Ersun Yanal'ı yargıladı: Köy ligini bile kazanamaz!
Habere Git

"Bizden önceki 4 yılda sıfır kupa var"

Trabzonspor Başkanı, "Trabzonspor diğer 3 büyük takımla kıyasladığımızda 136 maç oynamış. Beşiktaş 296 puan, Fenerbahçe 284, Galatasaray 267 ve Trabzonspor da 203 puan aldı. Lider konumunda olan Beşiktaş ile arasında 93 puan var. 4 yıllık sportif bilançomuz. 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa aldık. Bizden önceki 4 yılda sıfır kupa var" açıklamasını yaptı.

"Ahmetcan Kaplan varken neden stoper aldın denilebilir"

Altyapı hakkında açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, "Altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların ufak bir hatalarında biz sahip çıkmayalım sadece tüm camia olarak sahip çıkalım. Bu konuda çok zorlanıyoruz. Ahmetcan Kaplan’ın kadroda olduğu dönemde neden stoper transferi yaptın denilebilir. Ağır eleştirilere maruz kalırken lütfen aynı şekilde bu eleştirilere sizler de cevap verin. Toplumsal bilinci biz oluşturamazsak yetiştirdiğimiz noktada büyük sıkıntılar yaşarız ve yaşadık 4 yıllık süre içinde" dedi.

"Ülkenin sporcu yetiştirmekteki sorunu tesis değilmiş"

Sözlerine devam eden başkan, şunları kaydetti: "En fazla verim almamız gereken yerden minimuma yakın verim alıyoruz. İmkan yok, tesis yok, malzeme yok denirdi. Bu ülkede son 15 sene içinde 36 modern stat inşa edildi. Kulüplerin kullanımına tahsis edildi. Dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama bu. Özkan Sümer Futbol Akademisi de Trabzonspor’un altyapısına tahsis edildi. 1600 civarında ülke genelinde sentetik ve çim saha tahsis edildi. Ülkenin sporcu yetiştirmekteki sorunu tesis değilmiş. Eğitim ve sporu yönettiğini düşünen insanların iradesindeki noksanlık ortaya çıkıyor"

"Serbest statüdeki oyuncu da bonservis ücretinden yararlanmak istiyor"

Transferlerde verilen imza paralarına ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren Ağaoğlu, "İmza paraları çok konuşulmaya başlandı. Bonservis ücreti ödersiniz, serbest statüdeki oyuncu da yararlanmak istiyor. Bonservis bedeline göre yüzde 40-50 düşük olması tercih edilme sebebi" diyerek sözlerine başladı.

"Transferlerin tamamnından performans garantisi bekleyemezsiniz"

Ağaoğlu, "Transfer edilmiş oyuncuların tamamından performans garantisi bekleyemezsiniz. Sezonlara göre futbolcu maliyetlerimiz 2017-18 sezonunda 40 milyon Euro, 2018-19’da 18.90 milyon Euro, 2019-20’de 20 milyon Euro, 2020-21de 20 milyon Euro, 2021-22’de 28 milyon Euro ve 2022-23 sezonunda ise 41 milyon Euro oldu." ifadelerini kullandı.

"Altyapıdan çıkan oyuncuların süre ortalaması yüzde 26"

Ahmet Ağaoğlu, "Altyapıdan çıkan oyuncuların almış oldukları süre ortalamamız yüzde 26 oldu. Yeterli mi asla yeterli değil. Camia olarak hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Sadece yönetimin tek başına başarabileceği bir şey değil" diye konuştu.

"45 gündür tek kuruş para girmiyor kasamıza"

Ahmet Ağaoğlu, "Geçtiğimiz dönem kur farkı, faiz, vergi ve SGK ödemeleri 387 milyon lira oldu. Kurun 20 sınırına dayanması ve aynı zamanda hasılattaki düşüş. 45 gündür tek kuruş para girmiyor kasamıza. Bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman artık bankaya düşen her paranın yüzde 50’si faiz ve kredi ana parasından düşülüyor. Finansal anlamda çok dikkatli olmamız gereken bir sürece girdik" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler