Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin Kamulaştırılmasıyla İligli Açıklama Yaptı

Akın Ungan
01.11.2022 - 15:04 | Son Güncellenme: 01.11.2022 - 15:18

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan Kurulu'nda Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin kamulaştırılması konusunda yaptığı konuşma hakkında açıklamada bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin Kamulaştırılmasıyla İligli Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan Kurulu'nda Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin kamulaştırılmaması için yaptığı konuşmanın üzerine bakanlık tarafından gelen bilgiyi aktardıkları duyuru hakkında kulübün internet sitesi üzerinden bir açıklamada bulundu.

Ağaoğlu, "Kulübümüzün Divan Başkanlık Kurulu’nun 52. Olağan Genel Kurulunun yapıldığı 29 Ekim 2022 günü, Trabzonspor Denetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Ören’in imzasını taşıyan 25.10.2022 tarihli Denetim Kurulu Raporunun 10. maddesinde yer alan ‘’Trabzonspor Tesislerinin yeni havaalanı planı dışında tutulması için Divan Kurulu öncülüğünde yoğun lobi çalışması yapılmalıdır’’ ifadesi ve genel kurula katılan bazı üyelerin, kamulaştırma ile yeni tesisler yapılabileceğini savunması üzerine, birçok kulübün gıpta ile baktığı ve Trabzonspor’umuzun korunması gereken menfaatleri için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin kamulaştırılmaması gerektiği yönünde beyanda bulundum." dedi.

Açıklamaya devam eden Ağaoğlu, "Bu beyanlarımın basın yayın kuruluşlarında haberleştirilmesi üzerine, aynı gün üst düzey kamu yetkililerinin tarafıma verdiği resmi bilgilerden; Bakanlığın, havaalanının kuzeyine doğru yani tesisleri etkileyen bir çalışma ve kamulaştırma olmadığını, havaalanı terminallerinin günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde apronun doğusuna ve batısına doğru genişletme çalışmalarının söz konusu olduğu ifade edilmiştir. Bunun üzerine yine aynı gün camiamızın sağlıklı bilgilere ulaşması için kulübümüzün resmi sitesinden yeni bir açıklama yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Başka anlamlar yüklemek sağlıklı bir bakış açısı değildir"

Trabzonspor Başkanı, "Trabzonspor’umuzun menfaatleri için kamuoyunu bilgilendirme adına yapmış olduğumuz söz konusu açıklamaya başka anlamlar yüklemek sağlıklı bir bakış açısı değildir. Çok iyi bilinmelidir ki, Trabzonspor resmi sayfalarında kulüp adına yayınlanan duyurular ve beyanlar, altında imzası olsun ya da olmasın, kulüp başkanının beyanlarıdır. Yasalar ve yönetmelikler karşısında da bu şekilde değerlendirilmektedir." açıklamasını yaptı.

"Yeniden şampiyon olmak için çalışmalarıma devam edeceğim"

Ahmet Ağaoğlu, "Değerli Trabzonspor camiası, göreve geldiğimiz 2018 yılından beri Trabzonspor’umuza şampiyonluk hedefi koyan ve şampiyonluğu yaşatan bir başkan olarak, UEFA Avrupa Ligi’nde, Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupa’sında beklentilerinize cevap verecek başarılara ulaşmak ve yeniden şampiyon olmak için sizlerden aldığım güçle çalışmalarıma devam edeceğim." diyerek sözlerini noktaladı.

Ne olmuştu?

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, konuyla ilgili divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Yeni bir havaalanı projemiz var ve bu yeni havaalanı projesi içerisinde yaptığımız incelemede maalesef mevcut tesislerimizin yüzde 90’ı istimlaka gidiyor. Ben şahsen eski bir pilot olarak ve biraz da havacılık konusunda bilgisi olan bir insan olarak Trabzon şehrinin daha büyük bir havaalanına ve aşağıya doğru bütün spor tesislerini de içine alaraktan yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor tesisleri havaalanı olacak mı?
Habere Git

"Engel olamazsam ben o gün, o görevi bırakır giderim"

Mevcut havaalanı 250 hatta 300 uçağa kadar iniş-kalkışı rahatlıkla kaldıracak bir kapasitede ve mevcut apronların yanına yapılacak olan ilavelerle de bu tür sıkıntılar kesinlikle giderilebilir. Ben sadece şunu söylüyorum, bu şehrin yeni bir havaalanına ihtiyacı yok, yeni bir spor tesislerine ihtiyacı var. Oradaki spor tesislerini ve bizim Mehmet Ali Yılmaz Spor Tesisleri'mizin ve yan taraftaki spor tesislerinin istimlak edilerek böyle bir şeyin içine girilirse ben bu konuda sonuna kadar direnç gösteririm ve başarısız olduğum zaman da eğer görevdeysem de görevimi bırakır giderim. Trabzonspor’u öyle bir tesisten mahrum bırakmak Trabzonspor’a yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür. Kendi adıma konuşuyorum, ihanetlerin en büyüğüdür. Ona da engel olamazsam ben o günü o görevi bırakır giderim" ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlık bildirdi: Öyle bir proje yok

Ağaoğlu'nun bu konuşmasının ardından bakanlık, tesislerin kamulaştırması projesinde yer almadığını bildirdi. Trabonspor Kulübü ise bakanlıktan aldığı bilgiyi, "Bugünkü divan kurulu toplantısındaki denetim raporu neticesinde gündeme gelen Trabzonspor M.Ali Yılmaz tesislerinin kamulaştırılması konusuyla alakalı olarak, kamu yetkilileriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda böyle bir kamulaştırma kararının olmadığı, konunun spekülatif olduğu açık ve net olarak ifade edilmiştir. Bu durumla alakalı olarak gelişmelerden üzüntü duyduğumuzu ifade ederken, spekülatif tartışmalardan da uzak kalınması konusu kamu oyunun bilgisine hassasiyetle arz olunur." diyerek aktardı.

Senin için hazırladığımız haberler