Ağaoğlu, Uğurcan Çakır'ın bonservis değerini açıkladı

24.02.2020 - 21:08 | Son Güncellenme: 24.02.2020 - 18:11

Ağaoğlu, Uğurcan Çakır'ın bonservis değerini açıkladı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TRT Spor'da gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, Sörloth'un bonservisini alacak mı? Uğurcan Çakır'a transfer teklifi yapıldı mı? Beşiktaş maçı hakkında ne söyledi? 

Ağaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Transfer çalışmalarımız bütçemiz doğrultusunda olacak. Bana göre Avrupa'nın 3 kalecisinden biri ve en iyi 5 forvetinden biri bizim takımda. Uğurcan ülke futbolu adına da büyük şans. Değeri 20-25, 30 milyon Euro... İnşallah sezon sonuna kadar."

Bu haftaki antrenman performansı belirleyici olacak. İnşallah Abdülkadir, Çaykur Rizespor maçında yedek olur. Tony'nin durumu yarın veya çarşamba netlik kazanacak. Ekuban'ın antrenman eksikliği var. 15 gündür sakattı. Alternatif olarak oynayıp oynamayacağı bile kesin değildi. 25-30 dakika ile sınırlıydı. Böyle bir oyuncuyu maçın başında oyuna sürerseniz, 30. dakikada kenara alamazsınız. Bunu futbol dünyasındaki herkes bilir. Bazı eleştiriler yapılırken konuyu derinlemesine düşünmek lazım. Ekuban'ın da devam eden bir sakatlığı var, o kadar ciddi olmadığını düşünüyorum. 2-3 hafta içinde sakat ve cezamız olmazsa daha alternatifli bir kadromuz olacak.

Sörloth'un sözleşmesi neden herkesin derdi oldu? Alex 2 yıllık kiralık. Satın alma opsiyonu önümüzdeki yılın Mayıs ayında. Ben bugün bonservisini alırsam Buy-Out maddesi devreye girecek. Ciddi şekilde izleniyor. Şu anda Palace'tan 2 yıllığına kiraladık. Bonservisi onlarda. Önümüzdeki sene Mayıs ayında opsiyonu kullanmak istersem bu hakkım var. Bonservisini tartışmanın bir manası yok. Defalarca söyledik.

“Birbirlerine ‘Duvar ve Kral’ olarak ifade ediyorlar”

Sörloth ve Uğurcan Çakır’ın performanslarına değinen Ağaoğlu, “Benim değerlendirmeme gerek yok. O ikisi birbirinin performansını değerlendiriyor zaten. Biri diğerine duvar diyor, biri diğerine kral diyor. Ama şartlar ne olursa olsun futbolcuyla oynamıyorsun 11 futbolcuyla oynuyorsun. Kulübede de onlara alternatif olan oyuncular var. İyi bir kalecimiz olduğu gerçeği var. Avrupa’nın en iyi 3 kalecisinden ve Avrupa’nın en iyi 5 golcüsünden biri bizde. Diğer taraftan baktığımız zaman Uğurcan ülke futboluna da büyük şans. Uğurcan’ın bonservisi 20-25-30 oldu galiba” ifadelerini belirtti.

“Sözleşmeler konusunda kimsenin endişesi olmasın”

Takımda sözleşmesi sona erecek olan oyuncular ile ilgili konuşan Ahmet Ağaoğlu, “Sözleşmesi biten oyuncularla alakalı olarak bu iş bizim işimiz. Takımın bir bütçesi var. Muhafaza etmek zorunda olduğumuz bütçe var. Önümüzdeki yıl transfer yasağı gibi şeylerle karşılaşmamak zorunda olduğumuz için tüm çalışmalar bu bütçe doğrultusunda yapıyor. O konuda kimsenin endişesi olmasın” şeklinde belirtti.

“Saygı duymazsanız rakipler size cezayı keser”

Takımın gidişatı ile alakalı durum hakkında bilgi veren Ağaoğlu, “Hedef büyütenlerin ve büyük konuşanların sonunda nasıl bir tabloyla karşılaştığını görüyoruz. Onun için hiçbir takımın veya başkanının konuşmaması lazım. Karşınızda oynadığınız tüm rakiplere saygı duymak zorundasınız. Sizinle beraber şampiyonluk mücadelesi veren 7-8 takım var. Birbirinize saygı duymak zorundasınız. Duymazsanız rakip size cezayı keser. Finale kalabilmek için yarı finalde kazanmamız gereken maç var. Rakiplerde o amaçla mücadele ediyor. O mücadeleyi ne kadar ciddi verirseniz o oranda başarılı olursunuz. Vermiş olduğunuz mücadelede rakibinizden daha iyi oynamak zorundasınız” şeklinde konuştu.

"Takımda önemli eksikler var bizim"

Ağaoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde yapılacak olan panel öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beşiktaş karşısında oynanan futbol hakkında konuşan Ağaoğlu, “Takımda önemli eksikler var bizim. Beşiktaş’ın stadında inanılmaz bir ambians var. Her ne kadar yarışın gerisinde kaldığı düşünülse de kalabalık bir seyircinin önünde oynuyorsunuz. En zor deplasman bana göre. Neticede öne geçiyorsunuz ve daha sonra baskı yiyorsunuz. Baskıyı bir şekilde atlatıyorsunuz ve hakemin bitiş düdüğü bitmeden maçın bitmediğinin görüntüsünü veriyorsunuz. Zirve yolunda alınan her puan önemlidir. Eğer 1 puan farkla şampiyon olursanız önemli bir puan. 2 puanla kaybederseniz şampiyonluğu verdiğiniz maç. Bu tür hesapları ben sevmiyorum. Maç maç oynuyoruz. Önümüzde Rize maçı var en az Beşiktaş maçı kadar zor. Gaziantep maçı var belki hepsinden daha zor. Küme mücadelesi veren zirve mücadelesi veren takımlar var. Fikstür biraz yoğun” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler