Ağaoğlu'na Covid 19 cezası yolda

23.06.2020 - 11:40 | Son Güncellenme: 23.06.2020 - 11:47

Ağaoğlu'na Covid 19 cezası yolda

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSSPOR ÖZEL

Lider gittiği Alanya'da son saniyede yediği golle 2 puan bırakan Trabzonspor'da maç sonu çıkan kavgada sahaya kadar inen başkan Ahmet Ağoğlu, cezayla karşı karşıya....

 

 

 

2-2 biten maçın ardın çıkan olaylar dün geceki maçın da önüne geçti. Her iki kulübün başkanı da televizyonlara bağlanarak birbirlerini suçladı.
Kimin haklı kimin haksız olduğu bir yana, bir gerçek var ki o da Ağaoğlu uzun bir hak mahrumiyeti ve para cezasıyla karşı karşıya. Sahaya inerek Alanyaspor görevlileriyle yumruklaştığı görüntüleri ekranlara yansıyan Ağaoğlu, en az 60 gün hak mahrumiyeti cezası alabilir.

Cezanın boyutlarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcilerinin yazacakları raporlar belirleyici olacak. Ama Ağaoğlu'nun sadece TFF'nin lig yeniden başlarken yayınladığı Covid talimatından 60 günden az olmamak üzere ceza alması söz konusu.

En az 60 gün hak mahrumiyeti cezası

'Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimat'ının 'Madde 8 Akreditasyon' bölümünün 3. fıkrası Ağaoğlu'nun yaptığı ihlali tanımlıyor.

Söz konusu bölüm şöyle: "Protokol tribününde yer alacak kişilerin test yaptırma zorunluluğu olmamakla birlikte iş bu talimatta belirtilen sağlık ve sosyal mesafeye ilişkin tüm kurallara uymaları zorunludur. Bu kişiler stadyumun diğer alanlarına akredite edilemezler, protokol tribünü veya protokol tribünü olarak kullanılan alanlar hariç olmak üzere, akredite alanlara ve soyunma odalarına giremezler. Protokol tribününde yer alan kişilerin akredite alanlara girmeleri halinde 60 günden az olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 100.000 TL'den 300.000 TL'ye, TFF 1. Lig kulübü yöneticileri için 50.000 TL'den 150.000 TL'ye kadar para cezası verilir."

Çavuşoğlu'na da PFDK yolu

Saldırı, sportmenliğe aykırı hareket, hakaret, yumruklaşma gibi eylemlerde bulunduğu görülen Ahmet Ağaoğlu'nun bu eylemlerinden alması muhtemel cezalar temsilcinin raporu sonrası ortaya çıkacak olsa da, sırf Covid talimatına aykırı hareketlerden dolayı 60 günden az olmamak kaydıyla hak mahrumiyeti ceza alması kesin gibi. Ayrıca 100 ila 300 bin lira arasında da para cezası söz konusu.

Diğer yandan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve olaylara karışan diğer kişilerin de temsilci raporuna göre Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesi bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler