Ahmet Ağaoğlu'ndan Fenerbahçe'nin Endişeliyiz Açıklamasına Yanıt!

İsa Kethüda
26.12.2022 - 16:20 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 16:29

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe'nin maç öncesi yapmış olduğu 'endişeliyiz' açıklamasına yanıt verdi. Ağaoğlu, "Sahada oynadığımız oyuna bakalım" dedi.

Ahmet Ağaoğlu'ndan Fenerbahçe'nin Endişeliyiz Açıklamasına Yanıt!

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Riva'da düzenlenen ekim ayı TFF Fair Play / Adil Oyun Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, Fenerbahçe'nin 'endişeliyiz' açıklamasına da yanıt verdi. İşte detaylar...

"Lig yeniden başlıyor"

Fair-Play ödülüne layık görülen A Spor'a konuşan Ağaoğlu, "İlk defa böyle bir tecrübe yaşıyoruz futbolda. Bunu herkes dile getirdi. Sezon başlıyor 10 hafta sonra sezon tekrar kesintiyi uğruyor ve bir Dünya Kupası 6-7 haftalık bir süreç ve daha sonra lig yeniden başlıyor. 

Bu sürecin hangi takımı, hangi oyuncuyu etkileyeceğini gerçekten ön görmek pek mümkün değildi. Ben takımımız özelinde konuşacak olursak, özellikle yapmış olduğumuz hazırlık maçlarında çok farklı bir görüntüyle yani ilk 12 maça göre çok farklı bir kıyasla performans sergileyeceğimizin sinyallerini ben almıştım zaten.

İlgini Çekebilir
Olay yorum: İki ruhlu Galatasaray... Okan Buruk dokunmamalı!
Habere Git

"Taraftar oynanan oyundan da zevk almak istiyor"

Onun ardından biliyorsunuz 3-0 kazandığımız bir Samsunspor maçı vardı, ardından da Fenerbahçe maçı. İyi futbol sergileyerek her iki maçı da kazandık. Önemli olan seyircimiz... Trabzonspor seyircisinin şöyle bir özelliği var; sadece sonuçtan değğil, oynanan oyundan da zevk almak istiyor.

"Ama sadece bir maç kazandık"

Cumartesi günü almış olduğumuz o galibiyet camianın galibiyeti şeklinde değerlendirilirse daha doğru bir değerlendirme yapmış oluruz. Seyircimizin de işin içine girmesiyle çok daha güzel futbol oynayarak alınmış bir 3 puan. Ama sadece bir maç kazandık. Bunun çok farklı şekilde değerlendirilmesi pek doğru olmaz.

"Bana göre lig yeniden başladı"

Fenerbahçe maçını kazanırsınız Karagümrük karşısında puan kaybettiğiniz zaman orada kazandığınız Fenerbahçe maçı hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Dünya Kupası'nda sonra kartlar bana göre lig yeniden başladı. Hem alt hem de üst sıralar için. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da korku... Çanlar Muslera için çalıyor!
Habere Git

"Trabzonspor her zaman o yarışın içerisinde vardır"

Görüyorsunuz daha ilk haftada lider değişti. Bu da herhalde hem çok zevkli lig yaşayacağımızı çok çekişmeli bir lig yaşayacağımızı, sonuç içinde erkenden konuşmanın ne kadar yanlış olduğunu da en belirgin göstergesi oldu bu hafta oldu oynanan maçlar. Eğer bir yarış varsa, bu yarışın adıda zirve yarışıysa Trabzonspor her zaman o yarışın içerisinde vardır, var olmaya da devam edecektir. Nerede bitiririz, mayıs ayı sonunda hep birlikte göreceğiz. İnşallah en tepede bitiririz" dedi. 

"Uygulanacak sistemin bir anlamda provasını yapıyordu"

Açıklamalarına devam eden Ağaoğlu, "Hull City, C.Palace ve Kasımpaşa ile oynadığımız hazırlık maçlarının ilk yarılarında hocamız Düğnya Kupası sonrası uygulanacak sistemin bir anlamda provasını yapıyordu, yaptı. Ben bunu okudum, hocayla da konuşmadım emin oldun.

"Çok daha farklı görüntü sergileyeceğimizi bekliyordum"

Ama o maçlardan elde ettiğim izlenim hem Samsunspor hem de Fenerbahçe maçında iyi futbol oynayacağımıza ben şahsen inanıyordum. Maçların sonucunu kestiremezsiniz ama çok daha farklı görüntü sergileyeceğimizi bekliyordum" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Murat Sancak'ın FETÖ ile suçladığı hakem Beşiktaş-Adana Demirspor maçında!
Habere Git

"O dönem federasyona da böyle bir teklifte bulunmuştuk"

Dijital hakem atamaları ile ilgili de konuşan Ağaoğlu, "Ben Kulüpler Birliği başkanıyken Sn. Süleyman Hurma ile birlikte üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Bunu uygulayan büyük liglerden birisi de La Liga. La Liga'da bu sistemi oluşturan ve uygulayan şirketle görüşmemiz oldu. Hatta geldiler burada bir sunum yaptılar, biz de kendilerinden teklif aldık. O dönem federasyona da böyle bir teklifte bulunmuştuk ve değerlendireceklerini söylediler. Ama peşinden MHK'nin istifası, sayın başkanın ve yönetim kurulunun istifası ve seçime giden bir süreç... Ama bu çalışmayı yapan insanlar olarak da zaten bu sistemin gerekliliğine inanan insanlardık" diye konuştu. 

Ağaoğlu'ndan Fenerbahçe'nin endişeliyiz açıklamasına cevap

Trabzonspor maçı öncesi Fenerbahçe'nin 'Endişeliyiz' açıklamasına da yanıt veren Ağaoğlu, "Artık maçları hakemler üzerinden okumayalım. Burada sistem hakemleri atıyor. İlle de konuşmak istiyorsanız, bilmem kalkıyorlar bundan 8 hafta önce oynanmış olan bir maçta yardımcı hakemin... Yardımcı hakemin de alakası yok. Yardımcı hakem, pozisyona 40 metre mesafede, orta hakem dört metre mesafeden düdük çaldığı ve vermiş olduğu bir kararlan alakalı olarak "Biz yardımcı hakemden endişeliyiz"... Sonunda aşağıya kadar taşıya taşıya saha kenarında top toplayıcı çocuğun şeyinden endişeliyiz, davranışlarından şikayetçiyiz. Biz bırakalım sahada oynadığımız oyuna bakalım. Bizim görevimiz bu. 

"Futbolu artık hakemler üzerinden lütfen okumayalım"

Geride kalan 14 hafta süre içerisinde Trabzonspor aleyhine hiç mi hata yapılmadı. Biz bir senedir konuşmuyoruz, hiç mi aleyhimize hata yapılmadı? Aleyhimize de yapıldı lehimize de yapıldı. Aleyhimize yapıldığı zaman veya algı oluşturmak için konuştuğunuz zaman lehinize de yapılan rakibiize puan kaybettirecek veya olumsuz etkileyecek hata yapıldığı zaman eğer çıkıp kameraların önünde bunu da ifade edebiliyorsanız o zaman söyleyecek hiçbir şeyim yok. Ama bir tane bunun örneği yok. Bu konuyu artık ikinci plana atmamız lazım ve futbolu artık hakemler üzerinden lütfen okumayalım. Okumaya devam edersek sürekli irtifa kaybediyoruz. 

İlgini Çekebilir
Büyükekşi ödül töreninde konuştu: "Daha fazla destek istiyoruz"
Habere Git

Bundan 10 gün önce UEFA Finansal Komitesi Başkanının bana bizzat ifadesi, "son 10 senedir ciddi şekilde irtifa kaybediyor futbolunuz. 85 milyon nüfusunuz var, futbolunuzun 15-20 sene önce olduğu noktaya bakın, bugün geldiği noktaya bakın, sürekli irtifa kaybediyorsunuz. Bunda en büyük pay sahibi de futbolu yönettiğimize inanan veya futbolu yönettiğimizi iddia eden bizlerin eserizi bu. Hem finansal anlamda hem sportif anlamda" dedi ve sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler