Sergio Agüero Veda Maçı İstiyor!

Akın Ungan
31.01.2023 - 19:12 | Son Güncellenme: 31.01.2023 - 19:33

Kalp sorunu nedeniyle futbolu Barcelona'da bırakan Sergio Agüero, dönüş sinyali verdi. Arjantinli, son kez Independiente forması giymek istediğini açıkladı.

Sergio Agüero Veda Maçı İstiyor!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Doktorlar tarafından kalp sorunu teşhisi koyulmasının ardından futbolu bırakmak zorunda kalan Sergio Agüero, futbola dönüş sinyali verdi. Arjantinli golcü, Barcelona’da düzenlenen bir toplantıda son bir kez Independiente formasını giymek istediğini açıkladı.

"Beni isteyen birkaç kulüp var"

BSC TV’ye yaptığı açıklamalarda Agüero, futbola başladığı eski kulübüne değindi. Agüero, "Altı ay dayanabilirsem fiziksel olarak formda olmam gerekiyor. Bekleyelim beni isteyen birkaç kulüp var" açıklamalarını yaptı.

"İyi olsaydım Independiente için oynardım"

Sözlerine devam eden Agüero, doğduğu kulüp için veda maçı sinyali verdi. Arjantinli, "İyi olsaydım, kesinlikle Independiente için oynardım. Ama en azından bir veda maçı yapabilirim" açıklamasıyla kulübün başkanı Fabian Doman’a mesaj iletti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ile Konyaspor Amir için anlaştı!
Habere Git

Başkandan Agüero’ya açık kapı

Agüero’nun açıklamalarının ardından heyecanlanan Independiente taraftarları tecrübeli futbolcuyu son kez de olsa takımlarının formasıyla görmek istiyor. Taraftar tepkilerinden sonra konuşan Inderpendiente Başkanı Doman, "Kun’un söylediği her şeyi duydum ve söyleyeceğim şey, biz ve Independiente ihtiyacı olan her şey için hazırız. Veda maçı veya her ne olursa... Aguero’ya Independiente için oynamasını söyleyemem, kimseyi heyecanlandıramam. Sadece onun isteği için varız" dedi.

Barcelona'ya geldikten sonra futbolu bıraktı

Arjantin Milli Takımı'nın eski oyuncusu Sergio Agüero, 2021 yılında yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kalmıştı. Barcelona’ya geldikten sonra rahatsızlanan tecrübeli oyuncu sadece özel etkinliklerde formasını terletti.

Alaves maçında göğsünde ağrı hissetti

Kun Agüero, 2021 yılında Machester City’den Barcelona’ya transfer oldu. 30 Ekim’de Barcelona-Alaves maçında göğsünde ağrı hissetmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tecrübeli futbolcu sağlığını korumak için futbola veda etti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Seferovic'in sözleşmesini feshetti
Habere Git

Göz yaşlarını tutamadı

Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bırakması gereken Agüero, bu kararı alırken çok zorlandığını ve kariyerinden gurur duyduğunu açıkladı. Yıldız futbolcu, basın toplantısında göz yaşlarına hakim olamadı.

"Herkese elimden geleni yaptığımı söylemek istiyorum"

Agüero, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Herkese elimden geleni yaptığımı söylemek istiyorum. Beş yaşında, topa ilk dokunduğumdan beri futbol oynamayı düşledim. Avrupa'ya gelebileceğimi hiç düşünmedim, dolayısıyla herkese teşekkürlerimi bildiriyorum"

Independiente ile 2003'te ilk maçına çıktı

Kun Agüero, yeşil sahalara adım attığı takım olan Independiente ile Temmuz 2003’te ilk maçına çıktı. Yıldız santrfor, bu forma altında 56 maçta 26 gol attı. Gösterdiği performansla La Liga ekiplerinden Atletico Madrid’in ilgisini çekti ve buraya transfer oldu. Kariyerinde 786 maça çıkan Arjantinli forvet, bu süreçte 427 gol 119 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler