Ah şu limitin gözü çıksın!

13.01.2020 - 07:26 | Son Güncellenme: 13.01.2020 - 07:26

Türk kulüplerinin transfer yapabilmek için oyuncu satmak zorunda olduğuna dikkat çeken bir menajer, “Yabancılar da bunun farkında. Türk kulüplerinden oyuncu transfer etmek isteyen bir Portekiz takımı var. ‘İstediğimiz rakama alırız. Nasılsa satmak zorundalar' diye bakıyor” dedi.

Ceyhun KUBURLU

Süper Lig'deki harcama limitleri yabancıların da radarında. Kış transfer dönemi başladı. Ancak birçok takım bu alanda limitlere takılmamak için temkinli hareket ediyor ve bonservis ile kiralama parası vermeden oyuncu transferi yapmanın peşinde. Bu durumun farkında olan yabancı kulüpler de Türk kulüpleriyle çok sıkı pazarlıklar yapıyor. Kulüplerin transfer yapabilmek için oyuncu satmak zorunda olduğunun farkında olan yabancı kulüplerin son ana kadar beklediğini anlatan bir menajer, “Bir Türk kulübünden oyuncu almak isteyen bir Portekiz takımı var. Türk kulübünün istediği rakamı vermemek için beklemeye geçti. Portekiz kulübü yöneticileri, ‘Nasıl olsa satmak zorundalar. İstediğimiz rakama inecekler' diye bakıyor. Aslında harcama limitleri transfer bütçelerini kısarken bir yandan da futbolcu ihracatını düşürüyor” dedi.

33'lük Serdar için kimse bedel ödemedi

33 yaşındaki Serdar Özkan Bursaspor ile sözleşme imzaladı. 2003 yılında büyük umutlarla Beşiktaş altyapısından çıkan Serdar Özkan, 14 farklı takımın formasını giydi. Bir dönem Galatasaray'a da transfer olan oyuncu için bugüne kadar hiçbir takım transfer bedeli ödemedi.

Ancak fotirmasını giydiği takımlar ne zaman 4 büyüklerle mücadele etse Serdar Özkan da kariyerinin en iyi topunu oynadı ve transfer dönemlerinde gündemde kaldı. Oyuncunun bugüne kadar yeşil sahalardan kazandığı paranın ise yaklaşık 20 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor.

Oyuncunun bugünkü değeri 350 bin Euro. Kariyeri boyunca Serdar Özkan en fazla 4 milyon Euro değerine ulaştı.

Senin için hazırladığımız haberler