Ahmet Ağaoğlu: "2019-20 senaryosuna sakın teşebbüs etmeyin!"

Orhan Gülek
25.12.2021 - 21:53 | Son Güncellenme: 26.12.2021 - 01:10

Süper Lig'in 19. haftasında evinde Başakşehir ile 0-0 berabere kalan lider Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu, 2019-20 sezonuna gönderme yaparak açıklamalar yaptı

Ahmet Ağaoğlu: "2019-20 senaryosuna sakın teşebbüs etmeyin!"

AJANSSPOR - HABER

Abdullah Avcı yönetimindeki lider Trabzonspor, Süper Lig'in 19. haftasında Emre Belözoğlu ile müthiş bir çıkış yakalayan Başakşehir'i konuk etti, Akyazı'da oynanan 90 dakika, 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

46 puanla devreyi tamamlayan, Süper Lig'de en çok puan toplayan ekip olarak tarihe geçen Fırtına, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Konyaspor’un 10 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Maç sonu Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu, açıklamalarda bulundu.

İşte Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları

6 Hafta doldu, Ağaoğlu hakem konuştu

Kulüpler Birliği Başkanı olarak yaptığı açıklamada "14 kulüp kalan 6 haftada hakemler hakkında konuşmama kararı aldı" diyen Ağaoğlu, söz konusu 6 haftalık sürecin bitmesiyle hakemle hakkında konuştu. Ağaoğlu, "İlk yarıyı hedeflediğimiz yerde değil ama hedeflediğimiz yere yakın yerde bitirdik.  46 puan iyi puan. Çok iyi bir maç oldu. Bir ara Bundesliga izler gibi hissettim. Genel değerlendirme yapıyorum. 12 haftadır konuşmuyorum zaten. Çok güzel maç oldu.  Bugün maçı izlerken Bundesliga maçı izler gibi hissettim kendimi. O heyecanın içerisinden, tarafsız olarak izlediğim zaman öyle gördüm.  Direkten dönen toplar var, karşı karşıya kaçırdığımız pozisyonlar var. Skordan bağımsız olarak konuşursam oyun olarak kazandık. Hocamızı ve oyuncularımızı ilk devre için tebrik ediyorum. Çizgiyi burada çekiyoruz. Ligin ikinci yarısında Malatyaspor maçıyla Trabzonspor için lig yeniden başlayacak. Şampiyonluk şarkısı için henüz çok erken. Ligin ilk 5-6 maçı çok önemli. Taraftarımız sabırlı olsun. Bu puan kayıpları olabilir ama daha az puan kayıpları ile ligin ikinci yarısına devam edeceğiz. Yolun bizi nerelere götüreceğimizi göreceğiz. Yolumuz uzun, yükümüz ağır." ifadelerini kullandı.

"2019-20'nin senaryosununa teşebbüs etmeyin''

Başakşehir'in 2019 şampiyonluğuna değinen Ahmet Ağaoğlu, bazı senaryoların döndüğünü ve bu sezon aynı senaryo ile karşılaşmak istemediklerini açıkladı. Ağaoğlu, "Ligin ilk yarı sonuna kadar hakemlerle ilgili konuşmama kararı aldık. Trabzonspor için ilk yarı bitti. Ortada dolaşan söylentiler üzerine konuşmak istiyorum. 2019-20'nin senaryosunu raftan indirip, tozunu alarak bizim önümüze koymaya çalışıyorlarsa sakın böyle bir şeye teşebbüs etmeyin. Trabzonspor olarak elimizden gelen tüm gayretleri yapıyoruz. Psikolojik olarak, mental olarak rahat olsunlar diye.  Eğitim anlamında eğer farklı şeylere ihtiyaç varsa danışmalara, eğitimçilere ihtiyaç varsa bunun bütçesini zaten biz ödüyoruz. Oyuncusunun maaşlarını ödeyemeyen kulüpler hakemlerin seyehatlarına kadar olan tüm masraflarını günü güne ödüyor. Bırakın 4 büyük kulübü anadolu kulüplerinin canını çok yandığı yerde yapıyor. Ligin ikinci yarısı çok iyi geçecek. Anadolu takımlarımız olmayan bütçeleriyle takımı tutmaya çalıışıyorlar." ifadelerini kullandı.

2019-2020 sezonunda ne olmuştu?

 

2019-2020'de Trabzonspor önde lider olarak götürdüğü şampiyonluk yarışında Medipol Başakşehir'e kaybetmişti. Başakşehir 69 puanla ligi şampiyon tamamlarken Trabzonspor 65 puanla ligi ikinci sırada tamamlamıştı.

Sezon içerisinde sık sık eleştirilerin odağında olan hakem atamaları için ise Ahmet Ağaoğlu şöyle konuştu:

 

"Torpilliler ve torpilsizler olarak ikiye ayırılıyor iddiaları var"

 

Hakemlerin bir üst klasmana yükselmesi için torpille karşılaştığını duyduklarını açıklayan Ağaoğlu, "Hakem seminerinde üst kategoriye yükselicek hakemlerle alakalı olarak bildiğimiz eski sistemde olduğu gibi torpilliler ve torpilsizler olarak ikiye ayırım liyakete bakılmasızın üst kategoriye terfi için verilen isimler olduğu iddia ve ifade ediliyor. Bununla alakalı olarak MHK ve TFF'den açıklama bekliyoruz." yorumlarını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler