Ahmet Ağaoğlu: 'Beşiktaş feda diye çıktı yola. Biz de sabır diye çıkıyoruz'

02.04.2018 - 16:13 | Son Güncellenme: 02.04.2018 - 16:13

Ahmet Ağaoğlu: 'Beşiktaş feda diye çıktı yola. Biz de sabır diye çıkıyoruz'

Trabzonspor Başkan Adayı Ahmet Ağaoğlu, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu.  Kulübün yeniden yapılanması sürecinde camiadan sabır göstermesini isteyen Ağaoğlu, Rıza Çalımbay ve futbolcularla ilgili de flaş sözler sarf etti. 

Kulübün içinde bulunduğu durumun malum olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Bunlar kamuoyunun malumu olan sorunlar. Hayırlısı olsun. Trabzon'a şartlar ne olursa olsun hizmet etmek istiyoruz. Trabzonspor'daki her neferin bu zorluğu sırtlaması gerekiyordu. Ben de arkadaşlarımla birlikte bu göreve talip olduk. Artık tabi cesaret kelimesi farklı zamanlarda farklı anlamlar ifade edebiliyor. Trabzon insanını bu ülkenin geneliyle karşılaştırırsak farklı özellikleri olan bir toplum olduğumuzu söyleyebilirm. Zor işleri severiz. Trabzonspor'un bir şekilde şu içinde bulunduğu ortamdan çıkması gerekiyor. Çok sabırsız bir toplumumuz var. Her şey hemen olsun istiyorlar. Beşiktaş feda diye çıktı yola. Biz de sabır diye çıkıyoruz. Bu üç senelik süreçte Trabzon yarışın içerisinde olcaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için çok büyük sıkıntıların altına girmemizin gereği yok. Listemizi Çarşamba günü teslim edeceğiz. Başka başkan adayı çıkabilir mi bilmiyorum. Biz çıkmasını istiyoruz. Bu her Trabzonspor delegesinin hakkıdır. Zorlu bir süreçten geçeceğiz. Camiamızın bize sabır göstermesini ve kulübün yeniden yapılanmasına sabır göstermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Ahmet Ağaoğlu, Rıza Çalımbay'ın Trabzonspor'da devam edip etmeyeceğine dair de konuştu: "Kesinlikle şu anda benim gündemimde böyle bir şey söz konusu değil. Profesyonel bir kadro ve hoca var. Devam eden lig sürecinde böyle bir tasarruf içerisinde bulunmak doğru bir yaklaşım değil. Görevin başında olan bir yönetim var. Bunlar doğru bakış açısı değil. Böyle dillendirilmesi hoş değil. Ne teknik kadroyla ne de oyuncu kadrosuyla en ufak bir düşünceyi dahi dile getirmedim. Benim ağzımdan çıkmayan şeylerin yansıtılmasını doğru bulmuyorum. Herkesin bu hassasiyeti göstermesini istiyorum."

Geldikleri anda ne yapacaklar?

"Birinci önceliğimiz içerisinde bulunduğumuz mali sıkıntılar. Finansal sorunları çözüm noktasına ulaştırmamız lazım. İlk olarak bunun için çalışacağız. Seçildiğimiz takdirde birinci önceliğimiz finansal tabloyu gerçek rakamlarıyla analiz ettikten sonra alacağımız önlemler."

 

Borç konusunda ne düşünüyor?

"İşin doğrusuna bakarsak sağlıklı bir veri yok elimizde. Muharrem Usta'nın söylemlerine göre 850 milyon lira borç olduğunu ifade ediyor. Bazı bilançolarda 1 milyar 250 milyon borçtan bahsediliyor. Bu Trabzonspor kalibresinde bir takım için çok büyük bir rakam. Mali tabloda iyileştirmede, mevcut kaynakları kullanabilme, gelir-gider dengesini kurma ilk icraatlarımız olacak. Bütün spor dalları için geçerli. Trabzonspor sahaya çıkıp maç kaybedilir. Ama o mağlubiyetin Trabzonspor'a yakışması lazım. Trabzonspor maç kaybetiiği zaman insanlar üzülüyorsa futbolcunun üç kat üzülmesi lazım.

 

"UEFA'da devam eden süreç var. Hukukun gerektirdiği bütün yollar yapıldı. Bu süreç devam ediyor. Nereye bakarsanız bakın kurumlarda devamlılık esastır. Fakat bir taraftan hakkınızı ararken bir taraftan da kenara çekilip sessiz bir şekilde beklemeniz kabul edilebilir bir şey değil."

 

"Hacıosmanoğlu bana her türlü desteği vereceğini söyledi"

"Aday olabilir mi, kesinlikle olabilir. Her konre üyesinin demokratik hakkı. Birden fazla aday olursa baya da iyi olur. Benim canımı sıkan konulardan biri ise kongre kararlarından sonra Trabzonspor'un yönetimine bir adayın çıkmamasıydı. Hacıosmanoğlu doğrudur. Bizzat beni arayarak bu süreç içerisinde her türlü desteği vereceğini söyledi. Bu camiaya hizmet etmiş her şahısa saygım vardır. Hizmet etmiş başkanın Trabzonspor'a yanlış yapmak için görevin başına geldiğine inanmıyorum. Lakin bazı uygulamaları yanlış olabilir. Sağlıklı kararlar alamamış olabilir. Benimle çalışacak arkadaşlara öncelikle bunu söylüyüroum. Geçmişe saygınız yoksa onların tasarruflarını bir şekilde kabullenmiyorsak ileriye dönük bir yol almamız mümkün değil.

 

Saygılı olmamız lazım, kendi işimize bakmamız lazım. Biraz daha hoşgörülü olursak daha sonradan gelecek insanların cesaret kazanmalarını sağlarız.

AJANSSPOR ÖZEL 

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler