Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan istifa açıklaması

Orhan Gülek
29.10.2022 - 12:49 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 13:58

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şehre yapılacak yeni havalimanı nedeniyle tesislerini kaybedeceklerini ve direnemezse istifa edeceğini açıkladı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan istifa açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor Kulübü’nün 52. Divan Genel Kurulu toplantısında konuşan başkan Ahmet Ağaoğlu, şehre yapılacak yeni havalimanı için alınan karara tepki gösterdi. Ağaoğlu, şehrin havalimanına değil tesislere ihtiyacı olduğunu belirtirken ayrıca kulüp tesislerinin %90’ının istimlak edileceğini açıkladı.

"Sonuna kadar direneceğim"

Tesis için sonuna kadar direneceğini söyleyen Ağaoğlu “Yeni havalimanı için tesislerimizin %90’ı istimlak edilecek! Bu şehrin yeni havalimanına değil yeni spor tesislerine lazım. Trabzon’un yeni bir havalimanına ihtiyacı yok, bu şehrin yeni spor tesislerine ihtiyacı var. Trabzonspor’u spor tesislerinden mahrum bırakmak, ihanetlerin en büyüğüdür. Sonuna kadar direneceğim. Bunu başaramazsam bırakır giderim” ifadelerini kullandı.

"Ciddi şekilde irtifa kaybettik"

Trabzonspor’un altyapısını bir türlü tam oturtamamaktan yakınan Ağaoğlu, şöyle konuştu:

“Ahmet Ağaoğlu yönetiminin acımasızca eleştirilmesi gereken en büyük konu altyapı. Biz Trabzonspor’un altyapısını sağlam bir zemine oturtamadık. Pandemi süreci de işin içine girince ciddi şekilde irtifa kaybettik orada. Rakiplerimiz sezona çok iddialı transferler ile girdi. ‘100. yılda şampiyonluk’ mottosuyla çok agresif olarak başladılar lige. Şu anda şampiyonluk mücadelesi veren 5-6 kulüp var ve yine söylüyoruz; Şampiyonun kim olacağını sezon sonunda göreceğiz.”

İlgini Çekebilir
Trabzonspor taraftarları Sırbistan'da gözaltına alındı
Habere Git

"Ahmetcan Kaplan’ı 9.5 milyon euroya satarak açığı kapattık"

Alt yapıdan maddi kazancın da önemine dikkat çeken Ağaoğlu “Transferlerin gerçekleşmesi bir yönetim zaafiyetinden kaynaklanmadı. Transfer döneminin başında 12 milyon euro istenen oyunculara sonlara doğru 2.5-3 milyon euro istenmeye başladı. Şampiyonlar Ligi’ne katılamayıp 12 milyon euro gelirden olduk ancak altyapımızdan yetiştirdiğimiz Ahmetcan Kaplan’ı 9.5 milyon euroya satarak oradaki açığı kapattık. Trabzonspor ne yaparsa yapsın altyapısına önem vermek zorunda. Tabii altyapı programlarının da üst yapı ile iç içe olması gerekir.” dedi.

Ahmetcan Kaplan Trabzonspor tarihine geçmişti

Bordo mavililer, genç oyuncuları Ahmetcan Kaplan'ı 9.5 milyon euro bedelle Hollanda temsilcisi Ajax'a göndermişti. Ahmetcan Kaplan, bu bonservis bedeli sonrası Trabzonspor'da tarihe geçti. Ahmetcan Kaplan, ağabeyleri Yusuf Yazıcı, Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke gibi isimlerle aynı listeye girdi. Kaplan, kariyeri boyunca 38 maça çıkarken 2 gol 3 asist üretti.

Ne olmuştu?

Giresun-Ordu Havalimanı sonrası yapımı süren ve önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın ardından 3. olarak deniz dolgusu üzerine havalimanı yine bir Doğu Karadeniz şehri olan Trabzon'a yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora "Trabzonspor Tesisleri kamulaştırılacak ve o şekilde bir dolgu ile beraber olacak. Mevcut alan zaten yeterli olmayacak muhtemelen öne doğru bir genişleme olacak ve Trabzonspor Tesisleri de kamulaştırma sahası içerisinde gözüküyor” şeklinde konuşmuştu.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan Salih Cora'ya yanıt!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler