Ahmet Ağaoğlu, divan kurulunda konuştu! "O maçı kazanmış olsaydık bugün şampiyon Trabzonspor'du"

15.06.2019 - 14:03 | Son Güncellenme: 15.06.2019 - 17:03

Ahmet Ağaoğlu, divan kurulunda konuştu! "O maçı kazanmış olsaydık bugün şampiyon Trabzonspor'du"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, divan kurulunda açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Transfer gelirimiz 77 milyon. Sermaye artışından 35 milyon TL gelir elde ettik. Aynı şekilde hisselerin 1 ay sonra 33 milyon TL kalan hisseleri. Toplamda 68 milyon gelirlik kaynak sağladık sermaye artışından.

Yönetici katkıları 23 milyon, Mağaza gelirleri 24 milyon, Loca-sponsorluk-reklam 20 milyon, TFF'den 5 milyon kaynak kullandık, Kulüpler Birliği'nden 2 milyon, Bağış gelirleri 5 milyon ve Temlik için Naklen yayınlarından 30 milyon gelir kullandık. Bu toplamda 450 milyon lira yapıyor.

Ciddi olarak tasarruf söz konusu. 20 milyon Euro'ya varan bir tasarruf söz konusu. Bunlar yapılmasaydı 2018 yılındaki UEFA nezdinde 55 milyon Euro zararın 5 milyon Euro'ya inmesi mümkün değildi. Bunlar sadece tasarruf kullanarak veya pratik bir uygulama değil.

UEFA'nın mali kriterlerini sınırları içerisinde vermiş olduğumuz bir uğraş. Bunu yaparken asla ve asla zirve mücadelesinden de Trabzonspor geride kalmayacaktır.

3-1'lik Galatasaray maçını hatırlıyorsunuz. O maçı kazanmış olsaydık bugün şampiyon Trabzonspor'du. Burada Galatasaray takımını asla ve asla şey yapmıyoruz. Şampiyonluklarını da kutladık. O maçı yöneten hakem o düdüğü adaletli çalmalı. Sen oyuncularımı katledemezsin sahada.

Biz kimseye önümüzü açın demedik. Biz gideceğimiz yola gideriz, hedefimize ulaşırız. Bir maç bir takımın kariyerini nasıl etkiliyor görüyorsunuz. Futbol federasyonu duyarlı davrandı ilk defa bir Trabzonspor maçından sonra MHK komitesi başkanı istifa etmek zorunda kaldı. O hakemler yıl sonuna kadar maç yönetmedi.

Eskiden Türk futbolunun baronu olduğunu iddia eden bir takım şahısların yayıncı kuruluş üzerinden manipülasyon yapmalarına rağmen o hakem görev alamadı. Ve ben yayıncı kuruluşun CEO'su ile yapmış olduğum bir görüşmede o programın o bölümünü izlemesini rica ettim. Siz yayıncı kuruluşsunuz. Yönlendirici değilsiniz, sizin insanlarınız bir ara sakinleşmiştiler tekrar kafa kaldırdılar.

Bu tür manipülasyonların içine giremezler. Bunu da yapmış olduğum toplantıda söyledim. Trabzonspor eski Trabzonspor değil.

Centilmenlik sıralamasında sezonu lider bitiren ülke genelinde sempati kazanan bir Trabzonspor kulübü böyle bir görüntüyü verdiği zaman başkanı da yöneticisi de gidip rahat konuşabiliyor. Hepimiz takımımızın kazanmış olduğu sempati ile yürüyüşümüz biraz daha farklılaşıyor.

Takımıyla gurur duyan galibiyet önemli değil takım futbol oynuyor diyor taraftarlarımız. Ülkedeki herkes de buna hak ediyor.

Biz Galatasaray maçında 3 puan ve şampiyonluğu kaybettik. Ama 17 yaşındaki Arda'yı tüm Türkiye 3 ay boyunca konuştu. Bunun hiçbir şey ile ölçemezsiniz. Kupalar çok önemli figürlerdir ama yeri gelir bir teneke parçasından başka bir şey ifade etmezler. Ama bazı onurlar, gururlar vardır ki onu bir kere omuzuna taktığınız zaman asla ve asla ne zihinlerden kazınır ne de unutulur ne de farklı bir şekilde değerlendirilmeye tabii tutulur.

Hemen hemen bütün kulüp başkanları bizi gençlerimizle yapmış olduğumuz mücadeleyi taktirle ve saygıyla karşıladılar. Teşekkürünü almadığım tek bir kulüp başkanı yok Süper Lig'de. Bunun içerisinde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Konyaspor vs...

Biz bir şeyleri doğru yapmadık aslında. Var olan şeyi parlattık yönetim olarak.

Trabzonspor tarihinde bir ilk olacakmış. Yusuf ve Abdülkadir için sizden görüş alacakmışım. Bu Trabzonspor tarihinde bir ilk olacakmış diye yazıyordu bir haberde. Bizim oyuncularımıza sadece para gözüyle bakmak yapılabilecek hataların en büyüğü olur.

Bugün o oyuncuların o irtifayı söyledim. O irtifayı hiçbir para biriminlen ölçemezsiniz. Monaco ve Lille ile en son konuştuğunuzda borcumuz  160 milyon Euro, o paranın tamamını bir oyuncumuz için  getirip masamıza koysanız bile satmıyorum dedim. Ülkenin iki pırlantasını satın almak istiyorsanız gerçek değeriyle masaya geleceksiniz. O da gelecek yıl, bu sene değil. Bizim bu oyuncularımıza kimse sadece para olarak görmesin. Onları satmak ülke ekonomisine ihanettir. Sıradan bir transfer olmayacak. En iyi şekilde gidecekler ve ülkelerini en iyi şekilde temsil edecekler" 

 

Asla ve asla bu iki oyuncumuzu sıradan bir oyuncu transferi gibi yurt dışına yollamayı düşünmüyoruz. En iyi yere gidecekler, en iyi parayla gidecekler, en iyi şekilde ülkelerini ve kulüplerini temsil edecekler.

UEFA süreciyle alakalı olarak basında da yer aldı. Bu açıklamaları defalarca yaptık. 2018 yılında 5 milyon Euro taahhüt edilmiş ama gerçekeşen 55 milyon Euro zarar.

Yapmış olduğumuz savunmada maliyeti 14 milyon Euro'ya çektiğimiz, seyirci hasılatı, ürün satışlarında yükselme, sermaye artışı, 15 milyon Euro'ya satıp 2 milyon Euro'ya oyuncu almamız....

Sayın Ali Koç, UEFA görüşmesinden çıktıktan sonra şunu söyledi: "Beni çok sıkıştırdılar, senin şu altyapıyı çok iyi anlat" dedi. Çok güzel bir sunum yaptık orada. 19 futbolcu vardı o zaman 17'si altyapıdandı. İleriye dönük olarak projelerimizi finansal planımıı, programımızı özellikle 84. maddeyi bundan sonra hiçbir Trabzonspor kulübü başkanının bu şekilde benim gibi sizin karşınıza çıkmasını mümkün olmadığını... Bütün bunları açık ve net olarak anlattık. 2-3 saat sürdü.

Bizi cezayı sevk ederken 7 madde halinde 55 milyon uro gerçekleşen zararın yaptıkları şunları şunları anlattığım şeyler... Yaptıkları için ve o uygulmaya ocak ve mayıs ayından da taviz vermedikleri için UEFA kupalarına katılmalarında bir sakınca yoktur şeklinde tavsiye notuyla disiplin kuruluna sevk edidik.

Orada 3 şeye dikkat ediyor disiplin kurulu:

-Aleyhimizde 5 milyon Euro. Biz 4.7 milyon Euro ile kapattık Mayıs ayını.

-Bankalar Birliği'nde 30 Haziran ayına kadar imzaladığı takride. Biz Bankalar Birliği'nden 2 hafta önce yazı aldık. Çalışmalar devam ediyor.

-Mevcut uygulamış olduğumuz programının devamını talep ediyorlar.

1 hafta 10 gün içerisinde UEFA Disiplin Kurulu kararını verecek. Varsayalım beklediğimiz sonuç çıkmadı men cezası gibi söz konusu. İhtimal de vermiyorum. Tahkim yolu açık, CAS yolu açık. Bunu CAS'tan bir şekilde geri çevirebileceğimizi tahmin ediyorum. Her türlü tedbirimizi almış durumdayız.

Trabzonspor'un borcu...

Trabzonspor Denetleme Kurulu, 31.03.2019 tarihi itibari ile kulübün toplam borcunun 1 milyar 088 milyon 737 bin 498 TL olduğunu açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler