Ahmet Ağaoğlu hakem krizi için adres verdi: TFF Genel Kurulu

Akın Ungan
30.03.2022 - 20:13 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 21:27

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüp başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu Süper Lig'in tescili içinde konuştu.

Ahmet Ağaoğlu hakem krizi için adres verdi: TFF Genel Kurulu

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu: TFF, MHK ve Tahkim Kurulu'nun verdiği kararların sorumlusudur. 'Lig tescil edilmesin' diyenlerin gerekçeleri neler?" açıklamasında bulundu. İşte Ağaoğlu'nun açıklamaları: 

 

Ukrayna'dan gelecek sporcular var

Ahmet Ağaoğlu: "3 ana başlığımız vardı. 1. gündem maddemiz 5. gün önce Ukrayna Profesyonel Birliği bizi arayarak genel sekreterimiz Çağrı Bey ve Serkan Bey'le temasa geçti. Çeşitli kulüplerin altyapılarında eğitimlerine, antrenmanlarına devam eden 150 ye yakın altyapı sporcusunu hem çok ciddi antrenman, barınma ve beslenme sorunu yaşadıklarını 150 kişiye yakın sporcuyu Kulüpler Birliği tarafından kulüplerimizin altyapılarına konuşlandırmasını sordular. 

Yardımcı olacağız

Biz de bir çalışma yaptık. Altyapı imkanları olan kulüplerimize öncelik verdik ve bu kulüplerden bize olumlu olarak Trabzonspor 60, Rize 50, Antalya, Kayseri, Sivas da  toplamda 33 sporcuya hem antrenman hem de beslenme barınma ve malzeme konusunda kapılarını açtılar. Bu 5 kulübümüzün ötesinde imkanları el verenlerden taleplerde bulunduk. Bazı kulüplerimizde yeterli imkan yoktu. Dışişleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve yardımcısı kulüplerimize her konuda yardımcı olmaya çalışıyor.

Naklen yayın ihalesi

Ağaoğlu naklen yayın ihalesi hakkında "Aslında bu pazartesi, yani 28 mart günü federasyon ve kulüp başkanlarının yer alacağı bir toplantı planlanmıştı. Bazı başkanlar yurt dışında olduğu için 4 nisan pazartesi gününe ertelendi. Saat yine 14'te olacak. O şekilde planlandı. Tüm kulüp başkanları tüm yetkiyi bana vererek TFF ile Kulüpler Birliği Başkanı olarak benim görüşmem konusunda fikir birliğine vardılar. Ben tek olarak katılacağım toplantıya. Detayları konusunda toplantı bittikten sonra açıklama yaparız.

Önerilen rakamlar kulüplerin ihtiyacına cevap vermez

Bugün bizi bekleyen çok önemli sorunlar var. Yayın ihalesi henüz sonuçlanmadı. Anadolu kulüpleri ve kulüpler çok ciddi gelir kaybına uğradı. Ne kadar zor durumda olduğunu, stabileyi sağlayamadığınız bir yerde, gelir gider tablonuzu dengelemediğiniz takdirde... Bu kadar finansal sıkıntı olduğu dönemde teklif edilen rakamlar veya önerilen rakamların hiçbir şekilde Anadolu kulüplerinin veya Türk futbolunun finansal ihtiyaçlarına cevap vermeyeceği herkesin malumu." dedi.

Spor yasasının önemi

Ağaoğlu "Spor Yasası var önümüzde ve çok ciddi bir yasa. Kulüplerimizin, yöneticilerimizin, başkanlarımızın ve derneklerin çok ciddi endişeleri var. Bizim elimize ulaşan taslakta çok ciddi endişe verici maddeler var. Bunu ivedilikle komisyonda görüşülmesi için adım atmamız lazım. Çünkü yasa yürürlüğe girdikten sonra yapılacak itirazların, ortaya çıkacak sorunların iazel edilmesi, yeniden düzeltilmesi kolay olmuyor. Bu da ciddi sorun." 

Tek yetkili TFF

Ahmet Ağaoğlu hakem krizi ile ilgili olarak "MHK'nin almış olduğu karar Tahkim'den döndü ve bugün bir istifa oldu biliyorsunuz.. 3 kulübümüzün de yapmış olduğu bir istifa açıklaması var. Her kulüp kendi düşüncelerini kendi sitesinden açıklamada özgürdür. Burada bir sıkıntı yok. Yasalarla belirlenmiş görev ve yetki sorunları var  TFF'nin.  TFF'nin alacağı kararlar yürürlüğe koyacağı yönetmelikler taimatlarla alakalı olarak, kurulların almış olduğu kararları yürürlüğe koymakta tek yetkili TFF'dir. Bu doğrultuda baktığınız zaman yetkinin kendisinde olduğu, federasyonun almış olduğu kararlar kendilerine aittir. Sorumluluğun kendilerinde olduğunu da söylediler. 

Bazı kulüpler TFF'yi istifaya davet etti

MHK ve Tahkim'in vermiş olduğu karar içinize sinmiş veya sinmemiş olabilir ama bu karar TFF'nindir. Kendileri de imtina etmiyorlar. Yaşanan sıkıntıların çözüleceği tek yok genel kuruldur. TFF genel kurulu. Alakalı olarak sıkıntı varsa, işleyişle ilgili bir tıkanmışlık varsa, ülke futbolu için alınan karar veriyorsa hesap sorulacak yer medya değil genel kuruldur. İstifaya davet etti bazı kulüplerimiz TFF'yi. Zaten haziran ayında bir genel kurul var, bununla alakalı olarak eğer bir sıkıntı varsa, TFF ve yönetiminden de memnun olmayabiliriz, bunun kararının verileceği yer genel kuruldur. Dolayısıyla haziran ayında veya mayıs ayında yapılacak genel kurulda bütün sıkıntılar dile getirilir, çözüm orada aranır. Sizde farkındasınız tartışma tartışmayı açıyor. MHK'nin kararı Tahkim'den dönüyor tartışılıyor, 

Ülke futbolunu TFF yönetiyor

TFF bir karar veriyor tartışılıyor. Ülke futbolunun amiri federasyondur. Biz yapıyı tahrip edersek, ülke futbolu, ülke sporu ve kaybeden hepimiz oluruz.  Yapı orada, federasyon orada. Kişiler gidebilir. Son 20 yılda 8-9 yönetim değişikliği oldu sanırım ama bunun adresi genel kuruldur. Almış oldukları karar onlara ait, yetki de öyle. Kulüplerin yapmış olduğu açıklamalara da saygı duyuyoruz. Tamamen kendi tasarruflarındadır. Biz burada ülke futbolunu yönetmiyoruz, ülke futbolunu TFF yönetiyor." dedi.

Süper Lig tescil edilmesin derken neyi gerekçe gösterecekler

Gündeme gelen Süper Lig tescili hakkında Ahmet Ağaoğlu "Bunlar toplumda gereksiz gündem yaratan... Lig tescil edilmesin. Neden edilmesin, gerekçe olarak neyi göstereceksiniz? Hangi veriye dayanarak lig tescil edilmesin? Suni gündem yaratarak tartışma ortamı yapılıyor ve ortaya atılıyor." dedi

 

Süper Lig Tv kurulması hakkında

Ağaoğlu "Müsaade ederseniz TFF ile yapılacak toplantıdan sonra versek daha iyi olur. Birçok farklı düşünce var. Detaylı görüşüp sonuçlandırmadan bu konuyla alakalı açıklama yapmak doğru olmaz" ifadelerini kullandı

Senin için hazırladığımız haberler