Ahmet Ağaoğlu: "Kurallar herkese eşit olarak uygulansın..."

25.12.2019 - 15:09 | Son Güncellenme: 25.12.2019 - 15:09

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ahmet Ağaoğlu'nun yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Korsan yayınlar nedeniyle yayıncı kuruluş ve futbol kulüpleri büyük gelir kaybediyor. Bununla alakalı alınacak önlemler konuşuldu. Yeni vergi yasasının kulüplere yansıması konuşuldu.

"Kimsenin hakkı çalınmasın"

Kurallar herkese eşit olarak uygulansın. Kimsenin hakkı çalınmasın. Hatalar olabilir ama bu hatalar üst üste gelirse sıkıntı var demektir. Eğitimsizlikler, yeterliksizlikler veya o işi yapan insanın ehil insan olmamasından kaynaklanabilir. Netice itibarıyla TFF'nin bu tür şeylere harcamış olduğu para da kulüplerden yapılan kesintilerle sağlanıyor.

"Şeffafık adına VAR kayıtları açıklanmalı"

VAR kayıtları açıklanırsa her şey daha şeffaf olur. Bir basın organında bizim 2008'de Çekya ile oynadığımız maçın telsiz konuşmaları yayınlanmıştı. Bunda yanlış olan bir şey yok ki. Yeni bir tartışma ortamı açacağı gerekçesiyle bundan imtina edinilebilir ama bana kalırsa şeffaflık her zaman iyidir.

Ndiaye'nin transfer iddiaları hakkında...

Ndiaye'nin Türkiye'ye geldiği söylendi. Bizim gündemimizde olan bir oyuncuydu. Ama buraya gelip bizle görüştüğü olaylarını ben de sizden duyuyorum. Şimdi eskisi gibi transfer pazarı yok. Herkes FFP kuralları doğrultusunda transfer yapar.Her takımın transfere ihtiyacı var. Trabzonspor'un limiti 8-12 milyon TL civarında. Borçlanarak transfer dönemi kapandı. Bunun üzerinde bir transfer yapacaksanız alacağınız oyuncunun 3 katı bedelinde bir futbolcunuzu satmanız gerekiyor. Lütfen taraftarları ve camiayı beklenti içerisine sokmayalım. Borçlanarak transfer dönemi kapanmıştır.

"Yusuf Yazıcı ile konuştum"

Yusuf'la akşam görüştüm, kendisi için çok üzüldüm. Hangi formayı giyerse giysin bizim çocuğumuz. Ben ona moral vermek için telefon açtım, Yusuf bana moral verdi. Hatta "Trabzonspor'daki arkadaşlarım sakatlandı diye ben de onlara ayak uydurdum" diye espri yaptı.

Zorlu'da yapılan toplantı hakkında...

Bu tür şeyler federasyon ofisinde yapılsa daha doğru olur. Yani çok daha doğru olur derken spekülasyonlardan uzak olur. Bu sorunun muhatabı buradaki eleştirilere konu olan kişiler, onlar cevap verse daha iyi olur.

Senin için hazırladığımız haberler