Ahmet Ağaoğlu: "Bu karar CAS'tan dönecek!"

04.06.2020 - 10:58 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 11:02

Düzenlediği basın toplantısında UEFA'nın 'men' kararını değerlendiren Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Gelir gider dengesinde kâr açıkladık. Bu kararın CAS'tan döneceğine inanıyoruz" dedi.

Ahmet Ağaoğlu: "Bu karar CAS'tan dönecek!"

UEFA, Trabzonspor'a FFP talimatlarının ihlal edildiği gerekçesi ile Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermiş, Bordo-Mavililer kararı CAS'a taşıyacağını duyurmuştu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında durum değerlendirmesinde bulundu.

"Gelir gider dengesinde kâr açıkladık"

Takımının gelir gider dengesinde kâr elde ettiğini söyleyen Ağaoğlu, "Trabzonspor, gelir gider dengesini sağlamış aynı zamanda kâr açıklamış bir kurum. Yanlış değerlendirmeden kaynaklanan bu cezanın bir an önce, ivedilikle CAS’a taşınması kararını verdik. Hazırlıklarımız başladı. Çalışmalarımız devam ediyor. Buna benzer bir sıkıntıyı farklı boyutlarda yaşadığımız herkesin malumu. Orada yaptığımız itiraz ve mücadele neticesinde 2019-20 yılında UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkı elde etmiştik. Olay CAS’a taşındı. Gerçekten yanlış bir değerlendirme. Bu değerlendirme sonucunda verilmiş bir karar. Çok kısa süre içinde CAS’tan geri döneceğine inancımız tamdır." dedi.

"Mücadele ortaya koymadan, savaşılan başarı yoktur."

Başarı elde etmek için savaşmak gerektiğine vurgu yapan Ahmet Ağaoğlu, "Hiçbir savaş mücadele etmeden kazanılmaz. Bunun bilinci içindeyiz. Mücadelemizi ciddi boyutta vereceğiz. Bunun için hazırlık yaptığımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. Hiçbir ödülün, hiçbir başarının kimseye altın tepsi içinde sunulduğu görülmemiştir. Mücadele ortaya koymadan, savaşılan başarı yoktur. Yönetime geldiğimizden beri sadece futbolla değil farklı sıkıntılarla uğraşmak zorunda olduğumuzu kamuoyu yakından izledi." şeklinde konuştu.

"Kararın CAS'tan döneceğine inanıyoruz"

Kararın CAS'tan döneceğine inandıklarına vurgu yapan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"İsviçre’deki hukuk büromuzla mücadelemizi başlattık. Bu kararın CAS’tan döneceğine olan inancımız tamdır. Camiamızı ve taraftarlarımızı süreci sakinlikle takip etmesini diliyorum. Görev bizim görevimizdir. 2019’da yaptığımız mücadelenin farklı boyutta, biraz daha kapsamlısını vereceğiz. Davamızda haklı olduğumuz için en ufak bir endişemiz yok. Herkes bundan emin olsun.

Önümüzde 8 haftalık lig süreci ve kupa maçı var. Bütün enerjimizi bu maçlara vereceğiz. Herkesin de buna odaklanmasını hassasiyetle rica ediyorum. TFF ve UEFA’ya gösterilen tepkiler de bana ulaştı. TFF bu mücadelede bizimle birlikte. Verilen karar da UEFA’nın bağımsız bir kurulu tarafından verildi. UEFA’ya da tepki göstermenin anlamlı olmadığını belirtmek istiyorum. Olay kontrolümüz altındadır.

Olayın CAS’a taşınacağı için hukuksal süreç başlatıldığı için gerekçeli karar ve bu iki önemli madde nerede ne gibi hatalar yapıldığı noktasında herhangi bir açıklama yapmayacağım. Ancak tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum ki çok yanlış bir değerlendirme ve bu yanlış değerlendirme sonucunda verilmiş bir karar bu. Çok kısa süre içerisinde bununda CAS’tan geri döneceğine olan inancımız tamdır" 

"Oyuncularımızı Şampiyonlar Ligi'ne götürmek bizim görevimiz"

Şampiyon olmaları halinde oyunculara Avrupa'ya götüreceklerine dair söz verdiklerini söyleyen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar söylüyorum! Bu karar CAS’tan dönecek. Oyuncularımızla da konuştuk. 'Siz şampiyon olun, biz sizi oraya götüreceğiz' dedik. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konudaki hassasiyeti anlıyorum. Bu süreci sükunetle yüreteceğiz. Bu görevi bize bırakın. Süreç belki uzayabilir. Netice itibarıyla CAS verecek. Süreç uzasa da bizim aleyhimize olmayacak. Herkes oynayacağımız lig maçlarına, kupa yarı finaline ve olası finale odaklansın. Şampiyon olmak futbolcu ve teknik heyetimizin görevi. Onları Şampiyonlar Ligi’ne götürmek de bizim görevimiz. Herkese teşekkür ediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler