Ahmet Ağaoğlu: "Serdar Tatlı gitti ama yine aynı hatalar yapılıyor"

Orhan Gülek
02.11.2021 - 16:51 | Son Güncellenme: 03.11.2021 - 08:30

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu: "Serdar Tatlı gitti ama yine aynı hatalar yapılıyor"

AJANSSPOR - HABER

Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği'nin olağanüstü toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, konuşmasının bir bölümünde eski MHK başkanı Serdar Tatlı'ya dair, "Serdar Tatlı'nın ayrılmasını Kulüpler Birliği talep etmedi. Biz sistemin değişmesini istedik, Serdar Tatlı gitti ama yine aynı hatalar yapılıyor." dedi.

İşte Ağaoğlu'nun açıklamaları

"Tüm sektörlerde pandemiden dolayı yapılandırılmış vergileri ötelendi, sadece futbol kulüplerinin ki ötelenmedi"

"Anadolu kulüplerimiz ciddi finansal sıkıntılar içerisinde. Federasyon başkanımız tarafından bize sezon başında verilmişt bir söz vardı. Kaynak olarak Spor Toto ve kulüplerden kesilen, yayıncı kuruluş sonrası 300 milyon TL’lik bir kesinti vardı. Tüm sektörlerde pandemiden dolayı yapılandırılmış vergileri ötelendi, sadece futbol kulüplerinin ki ötelenmedi. Sinemaların, kafelerin kapalı olduğu maçta sağlığını hiçe sayarak kulüpler 3 günde 1 maç oynayarak insanları oyalayan tek olguydu."

"7+4 yabancı yasağının tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz"

"Verilmiş olan 300 milyon Lira sözünün TFF Başkanımız tarafından yerine getirilmesi ve ayrıca önümüzdeki sezon uygulanacak 7+4 yabancı yasağının da tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu sene bu talimatın uygulanması ile yaşadığımız sıkıntılar 7+4 ile performans ve ekonomik olarak daha sıkıntılı sürece gireceğimiz herkesin malumu."

"Serdar Tatlı'nın ayrılmasını Kulüpler Birliği talep etmedi"

"Serdar Tatlı'nın ayrılmasını Kulüpler Birliği talep etmedi. Biz sistemin değişmesini istedik, Serdar Tatlı gitti ama yine aynı hatalar yapılıyor. Atalamalardaki şeffaflık, gözlemci notlarının ve raporlarının sağlıklı değerlendirilmesi, VAR hakemleri ile sahadaki hakemlerin yapısının ayrı olması, değerlendirmede teknolojinin efektif olarak kullanılması, gerekirse algoritmik yapıya geçilmesi. En iyi eğitimcilerden hakemlerimizin çok iyi eğitim alarak bugün yaşamış olduğumuz sıkıntıdan veya eğitimden kaynaklanan sıkıntının saha yansımasının önüne geçmek. Aynı soyismi taşıyan veya akrabalık taşıyan hakemler ve gözlemciler... Bu neresinden bakarsak bakalım sıkıntı. Bir önceki dönem MHK üyesi olan bir beyefendinin oğlu faal hakemdi, oğluna hakemliği bıraktırdı."

"48 saat içinde atama yapıldı"

"Tüm kulüplerin üzerinde mutabık kaldığı bir MHK başkan adayı söz konusu değil. Bilgi sahibi değilim, araştıralım bakalım ona göre ama süreç çok kısa sürdü. 48 saat içinde atama yapıldı. MHK Başkanı’nın ataması kamuoyuna duyurulmadan yarım saat önce Nihat Özdemir Kulüpler Birliği Başkanı olarak beni arayıp böyle bir atama yaptıklarını, kamuoyuna duyuracaklarını ve destek beklediklerini söyledi. Bizim sıkıntımız sistemle. Değişiklikleri kim yaparsa, uygularsa, kim bu iradeyi gösterirse… Bu endüstri hepimizin endüstrisi. Yapı taşı kulüpler. En önemli kesiti bunun alt ligler ve Anadolu kulüpleri."

Yayıncı ihalesi hakkında ise Ahmet Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

"Türk futbolunun gelişmesini beklemek saflık olur"

 

"Anlaştığımız danışman şirketin 9 elemanı şu anda içeride, görüşmelere devam ediyor. 6, 7 belki 8 paket halinde ihaleye çıkma düşüncesi var. Bunun çalışması yapılıyor. Alt ligler ve Anadolu kulüplerimiz 1-2 şirket kulübü hariç büyük sıkıntı içindeler. Ekonomi performansı direkt olarak etkiliyor. Anadolu kulüplerinin performansını büyük kulüplerle rekabet edecek seviyeye taşıyamadığımız durumda Türk futbolunun gelişmesini beklemek saflık olur. Geçen hafta içinde TFF ile bir görüşme yapılacaktı ama Tatlı’nın istifası ve yeni MHK’nın oluşmasından dolayı orada doğal olarak bir gecikme oldu. Bu hafta sonu tahmin ediyorum bizim çalışma grubumuz ve federasyonun çalışma grubu bir araya gelecek."

Ahmet Ağaoğlu'ndan Nihat Özdemir'e çağrı: "Bize 300 milyon liralık bir sözü vardı"

 

 

Senin için hazırladığımız haberler