Ahmet Ağaoğlu: "Son 4 maçta kadro maliyeti 11 milyon Euro"

19.12.2018 - 16:26 | Son Güncellenme: 19.12.2018 - 19:26

Ahmet Ağaoğlu: "Son 4 maçta kadro maliyeti 11 milyon Euro"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, beIN Haber'e konuk olarak gündeme dair açıklamalar yaptı. Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ligde her takım bir birini yenebiliyor. Maç maç düşünüyoruz ve maç maç bakıyoruz. Yolun sonuna gelelim o zaman belli olur 'o sene bu sene mi' diye. Geldiğimiz zaman ne ben ne de yönetim kurulumuz böyle bir hedef koymadık. Amacımız ekonomik sıkıntıları gidermek ve takımı zirveye çıkarmayı hedefldik. 6-7 takım zirve yarışı veriyor onlardan birisi de Trabzonspor.

Diğer takımaların ne kadar şansı varsa Trabzonspor'un da o kadar şansı var. Biz 8 ay önce tedbir aldık ve bir adım öndeyiz. Buraya geldiğimizde kadro maliyeti 34 milyon euro'ydu. Son 4 maçtır sahada mücadele edenin kadro maliyeti 11 milyon euro. Bu iş sokağa para dökmekle, kulübü batırmakla olmuyor.

Biz 8 aylık bir yönetimdik ve Oğalanüstü Genel Kurul ile gelmiştik. Bana sürekli 2-3 ay kala 'aday mısınız, aday mısınız' diye sordular. Bunlarla uğraşırken bir de Aralık ayına dönük bir konunun sürekli olarak gündeme gelmesinin yanlışlarını söyledim ve 1 hafta kala kararımı açıkladım.

Adaysız bir seçim oldu. Yaptığımız şeyler karşılık gördükü başka aday da çıkmadı zaten. Aday olacak mısınız olmayacak mısınız konusu 1-2 ay kala sürekli dillendirilmesi doğru değildi. Çok ani gelmiştik. Başladığımız işi yarım bırakacak insanlar da değiliz. Girilecek sıkıntı değildi özellikle bu yaşta. Katlanılacak sıkıntı değildi. Ne aile hayatı kaldı ne özel hayatı kaldı. Ama hala sağlığım yerimde. Gerçekten çok büyük sıkıntılarla uğraşıyoruz. Galip geliyorsunuz ama onun keyfini bile çıkaramıyorsunuz. Oyuncu alacakları, dosyalar, ödenmemiş maaşlar, kaybolmaya yüz tutmuş idari disiplin bunların hepsini toparlamak için 24 saat çalışmanız gerekiyor. Herkes çok özverili ile çalışıyor.

Trabzonspor'a hocalık yapacak hocanın Trabzonspor felsefesini benimsemiş olması lazım, o kentin havasını solumuş olması lazım, o takıma hizmet etmiş olması lazım ve o kulübün gerçeklerini bilmesi lazım. O kentin insanı ile birleşmesi, Faroz'da çay içmesini bilmeyen uzun sokakta yürüyemeyen o kentin havasını solumamış insanın Trabzonspor'un gerçeklerini bilmesi zaten beklenemez. Biz İstanbul kulüpleri gibi veya diğer bazı kulüpler gibi futbolu sadece endüstriyel gerçekleriyle oynayan bir kulüp değiliz. Zaten bir futbol kenti orası. Bunu kavrayan yabancı oyuncularımız da var. Onazi ve Pereira gibi. Bu havayı da böyle yakaladık. Bu kulübün gerçeğini algılayamazsınız zaten başarılı olma şansınız yok.

Bizim ile omuz omuza savaşacak insan lazımdı bize. O da 1992'den beri tanıdığım insan Ünal Karaman. Aylık maaşı 150 bin lira. Biz Ersun Yanal'a ve yardımcılarına tazminat olarak 12 milyon TL ödedik.  Ünal Karaman 10 sene çalıştıktan sonra ancak o parayı alabilecekti. Ne kadar düzgün bir karakter olduğunu bildiğim için getirdik. Yönetim kurulunun vermiş olduğu karardır bu sadece benim değil yanlış anlaşılmasın. Sadece Ağaoğlu getirdi algısı olmasın. Bu yönetim kurulunun kararıdır.

Takviye olacak mı? Olacak. 1461 Trabzon'dan 4 ile 6 oyuncu arası oalcak. Gidecek oyuncu olacak mı? Olacak. Yarın bir toplantı yapılacak ve alınacak kararları gidecek oyuncuları ve gelecek oyuncularla alakalı olarak yönetim kuruluna bir rapor sunulacak ve karara varılacak. Takas şu an gündemimizde yok.

Onur ve Burak ile ilgili alakalı:

Onur ve Burak ile ilgili bir karar verildi. Şu an süresiz kadro dışılar. Bitti...

Onur ve Burak konusu şu anda gündemde değil. Bu 2 oyuncunun kulübe çektiği ihtar var. Birikmiş alacak paraları bu ikisinin 4 milyon Euro. 4 ocak tarihine kadar zaman var. O zamana kadar da paraları ödenir. Bedelsiz ve serbest kalma ve ileriye dönük alacaklarını tazmin etme şeyleride kalkar. İsteyen kulüp varsa Trabzonspor'a teklifini yapar karara bağlanır. Transferin son gününde Beşiktaş kulübünün ciddi bir girişimi oldu, yapmış oldukları bir teklif vardı. Ekonomik olarak o teklifi bizim beklentilerimiz ile örtüşmediği için teklifi kabul etmedik. Şu ana kadar da Trabzonspor'a ulaşmış bir teklif yok. 

VAR imkanı birkaç maçta bizimle alakalı ve diğer takımlarında 3-4 maçında sıkıntılı şeyler yaşadığını şahit olduk,duyduk. Bizim maçtada Vahid'in direkt ayağına yapılan kırmızı kart. Hadi hakem atladı VAR hakemi nasıl atlıyor. Rodallega'ya yapılan en azından hakemin VAR'a çağrılması lazım. Çoğu hakem yorumcuları penaltı dedi. Orada da VAR'a gidilmedi.

Yediğimiz gol öncesinde çalınan faul faul dğeildi ve o maçta 2 puanımızı bıraktık. Maç 2-2 sonuçlandı. Bunlara bakınca kafalarda soru işareti kalıyor. VAR kime göre var kime göre yok. Bunların tartışılması çok sıkıcı. Dünya kadar paralar verildi. Bunların paralarını da kulüpler verdi, biz verdik.

Ali Koç geldi Trabzon'a. İnsanlar şunu söylüyorlar: Gelme cesaretini nereden gösterdi? Pardon da nereye geldi Ali Koç? Bu ülkedeki bir kente geldi. Bu soruyu aslında kasıtlı olarak yıllardır gelmeyenlere sormak lazım. Niye gitmiyorsunuz efendiler? Benim gitmediğim stat yokki. Bütün deplasmanlara gidiyorum. Tek bir sataşma yok bana gittiğim yerlerde. 

Esteban. Morali bozuk abinin, oynayamıyor. Adam olda oyna, niye ikinci kaleci oldun Niye Uğurcan'a kaptırdın yerini. Hemen ihtar çekiyor Uğurcan kaleye geçince. Moral bozuk oynayamıyor. Ve ihtarın bitiş süresi 24 Aralık valizi toplayıp gidiyor. Böyle bir yapıya geliyorsunuz.Takım sorumluluğu alamayan ve bunu idrak edemeyen oyuncularla yollarınızı ayırmak zorunda kalıyorsunuz.

Endüstriyel futbolun gerçeklerini iyi bilmeniz ve iyi kavrayabilmeniz lazım. Bunun en güzel örneği de Jose Sosa! Bir geçen seneki Jose Sosa'ya bakın bir de bu seneki Sosa'ya. Aynı adam aynı oyuncu. Ama siyah ile beyaz kadar fark varsa bunun çok iyi analiz edilmesi lazım. Bana göre de bu teknik heyet ve yönetim başarısıdır.

GS Store ile ilgili:

Stat dışı olan olay ve bizim taraftarımızın yapmış olduğu bir olay. Yapılanlara üzüldük tabii. Galatasaray başkanını aradım üzüntümüzü dile getirdik. Aynı şekilde resmi site üzerinden bir kınama mesajı yayınladık. 

Senin için hazırladığımız haberler