Trabzonspor yönetimi, idari ve mali yönden oy birliği ile ibra edildi

İsa Kethüda
04.12.2021 - 12:11 | Son Güncellenme: 04.12.2021 - 13:35

Trabzonspor haberleri... TFF Süper Lig takımlarından Trabzonspor yönetimi, idari ve mali yönden oy birliği ile ibra edildi. İşte detaylar...

Trabzonspor yönetimi, idari ve mali yönden oy birliği ile ibra edildi

Trabzonspor Kulübünün 78. Olağan Genel Kurulu başladı.


Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve yarın yapılacak seçimle tamamlanacak olağan genel kurulda, Başkan Ahmet Ağaoğlu seçime tek aday girecek. Genel kurulda, 9 bin 353 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.


Bordo-mavili kulübün 54 yıllık tarihinde 47. yönetim kurulu seçilecek. Yeni yönetim, 3 yıllığına göreve getirilecek.

Ağaoğlu'nun 1335 günlük süresi tamamlandı

Trabzonspor'da 8 Nisan 2018'de yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçildikten sonra 2 Aralık 2018'de olağan genel kurulda 3 yıllık daha başkanlığa getirilen Ahmet Ağaoğlu'nun 1335 günlük süresi tamamlandı.

Tek aday

Tek listenin bulunduğu genel kurula üyeler fazla ilgi göstermedi.


Kulüp genel sekreteri Ömer Sağıroğlu'nun konuşmasıyla başlayan genel kurulda, oy çokluğuyla divan başkanlığına Ali Sürmen seçildi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem, genel kurul üyelerine sunuldu.


Kongrenin bugünkü bölümünde kulüp yönetim kurulunun idari ve mali raporları ile denetleme kurulu raporu görüşülecek. Daha sonra da yönetim kurulunun ibrası oylanacak. Yarın 09.00'da başlayacak genel kurulda, başkan adayı Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından üyeler sandık başına gidecek ve oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlanacak.


Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un yürüdüğü bu güzel, mutlu ve geleceği parlak yürüyüşte katkısı olan, bugün görevi sona erecek eski yöneticileri tebrik etti, yeni yaşamlarında başarılar diledi.

"İnşallah ilerleyen saatlerde bu arzumuz gerçekleşir"

Gönüllerinin şampiyonluğa giden takımın taraftarlarının genel kurulunda daha çok olmasını istediğini dile getiren Sürmen, "İnşallah ilerleyen saatlerde bu arzumuz gerçekleşir. Ama gelemeyen arkadaşlarımızın bir şeye dikkat etmesi lazım. Ahmet Celal Ataman başkan burada. Hiçbir genel kurulu kaçırmamıştır. Kendisine sağlıklı, uzun ömürler dilerim." dedi.

Bordo-mavili kulüpte art arda 3. kez göreve getirilecek Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:


Asil üyeler: Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu, Müminhan Bilgin, Yalçın Orhan, Zafer Göktaş, Kemal Ertürk, Kibar Yaşar Güven, Serdar Ekrem Şirin, Zeyyat Kafkas, Sami Karaman, Ali Haydar Gedikli, Esat Emanet, Faruk Hacı Haliloğlu, Şemsettin Hancı.


Yedek üyeler: Lokman Sadıklar, Coşkun Öztürk, Ahmet Beşir, Vahap Öztel, İbrahim Tüfekci, İbrahim Aydın


Yeni yönetim kurulu asil listesinde 6 yeni isim bulunuyor.

Yönetim ibra edildi

Trabzonspor yönetimi, idari ve mali yönden oy birliği ile ibra edildi.

Ahmet Ağaoğlu: "Trabzonspor’un sorumluluğu en ağır sorumluluktur"

İbra sonrasında konuşma yapan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçmiş dönemde görev alan yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Ağaoğlu, “Aldıkları bayrağın yükün ağırlığı bir önceki dönemden çok daha fazla. Bunun bilinciyle Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil edip hizmet edeceklerine kuşkum yok. Trabzonspor bir kulüpten çok daha fazlasıdır. Önce kendi camiası, taraftarı ve şehrine olan sorumluluğu yerine getirmekle mükelleftir. Aynı zamanda bölge takımlarına karşı da sorumluyuz. Türk futbolu gelişim gösterecekse tüm takımların sorumluluğu vardır ama Trabzonspor’un sorumluluğu en ağır sorumluluktur” dedi.

"Gelirlerde çok ciddi kayba uğradık"

Kulübün borçlarına yönelik eleştirilere cevap veren Ağaoğlu, göreve geldikleri dönemde ekonomik ve toplumsal bir türbülans yaşandığını söyleyerek, “Yaşadığımız pandemi döneminde elde ettiğimiz gelirler 4’te 1 oranında azaldı. Bu Türk futbolunun genel sıkıntısı. Giderlerde herhangi bir azalma söz konusu olmadı ama gelirlerde çok ciddi kayba uğradık. 800 bin Euro olan galibiyet primlerimiz 180 bin Euro’ya gerilemiş durumda. Bu nedenle planlamış olduğumuz ekonomik programı layıkıyla uygulama şansı bulamadık. Sahadaki rekabet kaçınılmazdır ama sorumluluğumuzun bilinciyle rakiplerimize karşı saygı, sporun etik kurallarına bağlılık, antipatiden ve geçmişte üzerimizde algı yaratarak sempatiklikten uzaklaştırılma çabası ve bu algının silinmesi bu yönetim kurulunun ve bizlerin görevidir” diye konuştu.

"Trabzonspor şampiyon algısı yapılmaya başlandı"

Göreve geldiği dönemde kulübün içinde olduğu durum nedeniyle anlayış dilediğini hatırlatan Ağaoğlu, “Bunun 3 sene önce söylemiştim ama bu zirve yarışının dışında kalacağımız anlamına gelmemeli. Bu süreç içerisinde zirve yarışının hep içerisindeydik. Bugün geldiğimiz noktada takımımız biraz puan farkıyla ligde lider konumunda. Hepimize çok ağır sorumluluk düşüyor şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı sakın ya. Yüzde 90 Trabzonspor şampiyon algısı yapılmaya başlandı. Sakın ha. Ligin son maçı oynanmadan hakemin son düdüğü çalmadan şampiyon belli olmaz. Şampiyonluk mücadelesinde olan şu an 8 takım var. Arada puan farkı olabilir ama daha 24 maç var. İşin gerçeğini göz ardı ettiğimiz zaman kendi bulunduğumuz konumu göz önüne alıp bizler, o mücadeleyi veren rakiplerimizi yok sayıp saygısızlık yaptığımız zaman sportif anlamda hayatımızın hayatını yaparız ve en ağır şekilde beledini öderiz. Geçmişte bunu yaptılar ama bugün Trabzonspor camiası o noktada değil. Sporun ruhunu etik ve ahlak kurallarını bütünleştiği bir Trabzonspor ile karşı karşıyalar. Şampiyonluk hedefi uzak bir hedef. 24 maçın tamamında da aynı ciddiyet, heyecan ve disiplinle oynamadığımız takdirde lig bitmiştir. ‘Trabzonspor şampiyon’ diyenler öncelikle diğer takımlara ve taraftarlara saygısızlık yapar. Trabzonspor’u erken havaya sokma algısından başka bir şey değildir. Biz sadece önümüze bakıyoruz, hocamız sadece 1 maç kazandık diyor. Ben de diyorum ki 3 puan ve 2 milyon 750 bin lira kazandık diyorum ekonomik bakış açısıyla. Puan kayıpları da maç kayıpları da olabilir hiçbir şey kaybetmiş sayılmayız” ifadelerini kullandı.

"Taraftara ihtiyacımız var"

Taraftara ve camiaya seslenen Ağaoğlu, “Şampiyonluğa giden Trabzonspor kulübünün maçlara o tribünlere tek boş koltuk kalmadan Trabzonspor’u 13. adam olarak ateşlemesini o enerjiyi hocamızı ve oyuncularımıza vermesini rica ediyorum. Yaşadığımız süreç ileriye dönük baktığımızda önümüzdeki aylarda çok daha zorlu bir sürecin içerisine giriyoruz. Buradaki en büyük gücümüz bu mücadelede en büyük enerjimiz camiamız ve taraftarımızın desteği olacaktır. Camiamız ve taraftarımıza her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Yönetim kurulumuzu ibra ederek göstermiş odluğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Seçilecek olan yönetim kurulumuzun da aynı duygu ve düşüncelerle, önce Trabzonspor sonra bölge futbolu, Anadolu ve ülke futboluna bu 3 yılda ciddiyetle görevini yerine getireceğinden şüphem yok” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler