Ahmet Ağaoğlu'nda Avrupa Ligi kura değerlendirmesi

26.08.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 26.08.2022 - 15:51

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avrupa Ligi grup aşaması kurası sonrasında H Grubu'nda eşleştiklerini rakiplerini değerlendirdi.

Ahmet Ağaoğlu'nda Avrupa Ligi kura değerlendirmesi

Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda Kopenhag'a 2-1 ve 0-0'lık skorlarla elenerek veda eden Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti.

Kura çekimi sonrası rakipleri değerlendiren Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Realist değerlendirme yapmamız lazım. Süper Lig şampiyonu iki ön eleme, 1 play-off maçı oynadıktan sonra ve kazandıktan sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkına sahip olacak. UEFA’nın terazisi şaşmaz. Ülke futbolu olarak gelmiş olmuş noktayı çok iyi analiz etmemiz lazım. 25 sene sonra ön eleme ve play-off maçı oynamak zorunda kaldık. Bugün futbolu yöneten insanlar olarak hepimizin sorumluluğu var. Yıllarca algılar üzerinden takımımızın başarısı peşinde koşarken kulüplerin ekonomisini yanlış etkileyecek şeyler yaptık” dedi.

"Trabzonspor taraftarı Avrupa Ligi’ni basamak olarak kabul etsin"

"Şampiyonlar Ligi’nde yer almak isterdim' diyen Ahmet Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa’da yer alan takımlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Ülke puanı için önemli puanlar almamız gerekiyor. Kazanacağımız maçlar, puanlar her şeyin ötesinde ileriye dönük olarak çok önemli. Önceki dönem futbolu yönetenler sorumluluklarını yerine getirmediler ama bahane olmamalı. İleriye dönük olarak sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerek. Trabzonspor taraftarı bana göre dünyanın en iyi en farklı en karizmatik ve yapmış olduğu kutlamalarla koreografilerle dünyada isminden söz ettiren grup. Şampiyonlar Ligi’nin dev takımlarını seyrettirmek en büyük amacımızdı. Avrupa Ligi’ni Trabzonspor taraftarı basamak olarak kabul etsin. Her zaman görevinin gereğini yerine getiren taraftardır.” 

İlgini Çekebilir
Trabzon'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım
Habere Git

"Bulunduğumuz grup çok dengeli"

"Gruptan çıkma şanslarına da değinen Ağaoğlu, "Şansımız da yardım ederse, maçlar oynandığı zaman oyuncularımızın form grafiği yüksek olursa çıkabileceğimiz bir grup. Aslında bize G çıkmıştı, ben de o grubu isterdim ama 2 Fransız aynı grupta olamayacağı için H Grubu'na gittik. Bulunduğumuz grup çok dengeli." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler