Ahmet Ağaoğlu'ndan Abdülkadir, Olcay ve Kucka açıklaması

06.01.2019 - 17:20 | Son Güncellenme: 06.01.2019 - 20:20

Ahmet Ağaoğlu'ndan Abdülkadir, Olcay ve Kucka açıklaması

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu Antalya Belek'te açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Dün gece 2'ye kadar çalıştık. Bir önceki gece aynı şekilde. Her şey ekonomik ve sportif disiplini rayına oturtmak için. 2-3 sene müsade edin, demiştik. Bundan şaşmadık. Şampiyonluk sözü vermedik, böyle bir beklenti içine girmesinler. Zirve mücadelesi yapan bir takımımız var. Şampiyon olacağım, diyenden uzak durun. O zaman versinler bize kupayı, diğerleri oynasınlar.

Geçenlerde bir takımın yöneticisi, 'Biz bu sene şampiyonuz' dedi. Ben de içimden, 'Hadi canım' dedim. Bunlar popülist söylemler. Güzel şeyler bekleyelim. O sene bu sene... Ne bileyim, bu sene mi gelecek sene mi? Yol oraya gidiyor bu kesin.

18 dosya var FIFA'da. Bunlar sadece transfere engel teşkil etmiyor. Allah korusun puan silmeye ve küme düşmeye... Her çıkan dosyanın önüne baraj kuruyoruz. İnşallah top barajdan sekmez.

Ağaoğlu, Trabzonspor'un FIFA'dan transfer yasağı aldığının hatırlatılması üzerine, "Vardı. Sosa ve Kucka'nın bonservis ücretleri nedeniyle Milan Kulübüne 1,4 milyon avroluk bir ödemeden kaynaklanan bir yasak diyelim. Ödemeyi cuma günü gerçekleştirdik ve pazartesi günü bu konuyla alakalı olarak FIFA ile bir görüşmemiz olacak. Bunun ihtar olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde bir itirazımız var. İnşallah o itirazımız kabul olur ama dediğim gibi o kadar çok sıkıntı var ki... Bu sadece Milan'la sıkıntı değil. Bir bakıyorsunuz ki Trabzonspor'da 4 sene önce oynamış bir oyuncunun dosyası geliyor, ondan sonra bir başkasının geliyor, bu şekilde 18 tane dosya var. Bunları teker teker aşıyoruz. Dolayısıyla sıkıntılar bize yabancı değil, geldiğimizden beri bu tür sıkıntılarla uğraşıyoruz. Onun için antrenmanlıyız. Nereden ne gelirse gelsin bir ölçüde savuşturma yeteneğine sahibiz. Öyle tahmin ediyorum ki pazartesi günü bu problemi aşacağız." şeklinde konuştu.

Hocanın talepleri olur, futbol şubesinde değerlendirilir. Oyuncularımızın birikmiş olan eylül,ekim parasını ödemek. Burada oyuncular iki, üç kişilik performans gösteriyor. Transfer olabilir ama birinci öncelik oyuncularımızın alacaklarının bir bölümünü ödemek.

Transfer yasağını transfer yapmak için kaldırmıyoruz. Arka arkaya ikinci yasak bizi zora sokabilir. Çok sıkıntılı bir yerin eşiğinden dönmeye çalışıyoruz. Trabzonspor çok sıkıntılı bir yere kadar getirilmiş.

Sözleşmenin feshi konusunda Olcay'ın menajerleri ile görüşülüyor. Problemin çözüleceğini düşünüyorum.

Bu takımın hocası ve yönetimi Yeni Malatyaspor maçından sonra Fenerbahçe maçında, Hüseyin ve Çakır'ı sahaya sürebiliyorsa ve bunun arkasında durabiliyorsa sizlerin de arkasında durur. Bu onların da şansı. Çok çalışmaları lazım. Hepsi yetenekli futbolcu. Ne kadar yetenekli olursanız olun çalışmadığınız sürece arzu ettiğiniz yere gelmeniz mümkün değil.

Abdülkadir ile ilgili dün telefonla bir yoklama yaptılar. Premier Lig'den bir ekip. Abdülkadir ve Yusuf bizim genç futbolcularımızın rol modeli. Biz sıradan bir takım değiliz. Kafamızda farklı projeler var. Altyapı projemizin iki aktörü var. Yusuf Yazıcı ve Albüldakir. Sadece futbol olarak değil, Trabzonspor'un altyapısına hizmet zorunluluğu var. Onlar bizim marka elçimiz olacak. Sıradan kulüplere gönderirsem hata yapmış olurum. Günü kurtarmak için satmayacağız.

Futbolcularımız oraya gittiği zaman hiç sıkıntı çekmemeli. Tamamen olgunlaşmalılar. O gün de bugün değil. Trabzonspor'da da başarılı olacaklar, altyapıya ağabeylik de yapacaklar.

Kucka'ya Parma'nın ilgisi var ama ne kadar sıcak ne kadar soğuk o zaman göreceğiz.

Hiçbir camia taraftarı olmadan büyük hedeflere ulaşamaz. Taraftarımız çok ciddi bir ilgi gösterdi. Seyiri ortalamamız 18 bin. Ürün satışlarında en yüksek seviyeyi ikiye katlamışız. Taraftarlar kulüpteki bazı gerçekleri görmeye başladı. Taraftar pozitif enerjisini üzerimizde hissettirdikçe biz mücadele etmeye devam ederiz.

 

Hiçbir futbolcu, hiçbir hoca, hiçbir yönetici Trabzonspor'un üstünde değildir. Bu kulübün hizmetkarıyız. Tek yıldız Trabzonspor'dur. Kimseye Trabzonspor'dan daha fazla destek vermesinler.

- Kulüplerin mali durumları

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ekonomik kriz içindeki kulüplerin borçlarının Ziraat Bankası tarafından yapılandırılacağı haberleri hakkında ise şu değerlendirmede bulundu:

"Benzeri bir şeyi Ziraat Bankası ile geldiğimizden beri çalışıyoruz. Kendilerine bir rapor verdik, kadro maliyetini 15-17 milyon bandına çekeceğimizin sözünü geldiğimiz gün vermiştik. Trabzonspor olarak Nisan ayında bu işi başlattık. Burada tek farklılık, her yönüyle taraf olduğumuz ve desteklediğimiz bu operasyona TFF'nin dahil olması ve bu olaya sadık kalmayan kulüplere ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını ifade etmeleri. Aradaki tek fark bu. TFF'nin bu uygulamayı çok ciddi kontrol edip, tescil yasağı, lisans yasağı ve puan silmeye hatta küme düşürmeye kadar gidecek ciddi yaptırımların takipçisi olursa, belki 4-5 sene içerisinde futbol kulüplerimizin çok ciddi bir ekonomik disipline girdiğini hep birlikte göreceğiz."

Trabzonspor Başkanı, kadro dışı bırakılan Onur Kıvrak'ın durumu hakkında, "Kendisiyle ilgili verilmiş olan bir yönetim kurulu kararı var. Aşağı yukarı 1,5 ay önce alınmış bir karar bulunuyor. Bu neden dönüp dönüp soruluyor, onu da anlayamıyorum. Niye soruluyor ki? Verilmiş ve uygulanan bir karar var o kadar." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler