Ahmet Ağaoğlu'ndan 'Okay Yokuşlu' isyanı!

14.06.2018 - 11:36 | Son Güncellenme: 14.06.2018 - 08:36

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 4 gündür İspanya’da olan ve Celta Vigo’ya imza atmasına kesin gözüyle bakılan Okay Yokuşlu için açıklamalarda bulundu ve “Okay’a kızgın değilim ama içim acıyor. Böyle oyuncuları genç yaşta buluyorsunuz, en iyi zamanında neredeyse yok pahasına satıyorsunuz. Ben olsam 10 milyon Euro’dan aşağı madde koymazdım.” dedi.

Trabzonspor, yeni sezon öncesinde ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar yaşayıp transfer adına zorlanırken, bir de elindeki değerleri kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu noktada yuvayı ilk terk etmesi beklenen isim hiç kuşku yok ki, takımın kötü zamanında çok iyi bir sezon geçiren OkayYokuşlu.

Yıldız futbolcunun peşinde Rusya’dan Almanya’ya İngiltere’den İspanya’ya kadar birçok ekip takıldı. Ancak 24 yaşındaki oyuncu tercihini Celta Vigo’dan yana kullandı.


Usta’ya gönderme yaptı 


4 gündür İspanya’da olan ve İspanyol temsilcisine imza atmak için 6 milyon Euro’luk serbest kalma bedeleni yatırmasını bekleyen Okay Yokuşlu’nun durumu hakkında Başkan Ahmet Ağaoğlu, Fanatik’e konuştu. 6 milyon Euro’luk maddenin büyük bir hata olduğunun altını çizen Ağaoğlu, dönemin başkanı Muharrem Usta’yı da eleştirdi:


‘Her şeyi denedik ama...’ 


“Okay gibi yetenekli, patlama yapma ihtimali çok yüksek bir oyuncuyla yeni sözleşme yapıyorsunuz, üstelik 5 yıllık... Ancak sonra bu mukaveleye 6 milyon Euro’ya Avrupa’ya giderse serbest kalır maddesi ekliyorsunuz. Bu olacak bir iş değil. Madem memnunsunuz, oyuncudan umutlusunuz 6 milyon nedir! Okay’a madde koyacaksanız bu en az 10 milyon Euro olmalı. Kalması için çok savaştık, uğraştık. Maddeyi kaldırmayı teklif ettik, ücrette zam yaptık. Fakat oyuncu, ailesi ve menaceri buna sıcak bakmadı. Böyle bir yeteneği buluyorsunuz, alıyorsunuz, parlatıyorsunuz ve sonra elinizden olmayacak rakamlara uçup gidiyor. Okay’a kızmıyorum, üzgünüm sadece. Asıl kızgınlığım bu maddeyi koyanlara.”

Senin için hazırladığımız haberler