Ahmet Ağaoğlu'ndan transfer itirafı: '23 milyon Euro teklif geldi'

Salim Manav
27.05.2021 - 10:44 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 10:53

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu; geçen sezon, Abdullah Avcı, Sörloth, Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür hakkında konuştu. İşte detaylar...

Ahmet Ağaoğlu'ndan transfer itirafı: '23 milyon Euro teklif geldi'

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sezon değerlendirmesi, transfer politikası ve son günlerin en çok konuşulan ismi Sörloth hakkında çarpıcı açıklamalara imza attı.

Başkan Ağaoğlu, Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür'le ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

'Trabzonspor'un forması ilk 4'e girer'

Skorer'den Nergis Aşkın’a  konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Sezon beklediğimizi yerde bitti mi derseniz Trabzonspor’un forması ilk 4’ün içerisine girer. 4. Olarak bitirdiğimiz için de tabii ki sezonu arzuladığımız, istediğimiz yerde bitirmedik. Birtakım sıkıntılar ve şanssızlıklar yaşadık. Sezon başında istediğimiz neticeleri elde edemedik. Bunda tabii çeşitli faktörler vardı. Özellikle pandeminin yaratmış olduğu olumsuz etkilerden en çok zarar ve hasar gören kulüp Trabzonspor’du. 15 Eylül’de başlayan bir sezon ve ligin bir anda 21 takıma çıkması, finansal olarak da yayıncı kuruluş gelirlerinin düşmesi, 21 takımdan kaynaklanan gelir azalması, yapılacak olan transferler bütçenin denkleşmesi açısından çok büyük sıkıntılar yaşattı bize. Özellikle de bizim en büyük sıkıntımız lig bitmeden UEFA’nın vermiş olduğu cezanın üzerine bir ceza daha vermiş olması ki lig daha bitmemişti.Takımın motivasyonunu olumsuz yönde etkiledi bu. O psikolojik baskıyı oyuncuların üzerinden kaldırmak kolay olmadı, tamamen kaldırdığımızı da söyleyemeyiz. Doğal olarak her oyuncunun hayalidir Şampiyonlar Ligi’nde oynamak. Hemen kupa finalinin ertesi günü CAS’ın UEFA’nın vermiş olduğu kararı onaylaması, yani durduk yerde Trabzonspor Kulübü bir ihlalden dolayı, 2016-17-18 ıllarındaki mutabakat anlaşmasını ihlal etmesinden dolayı neredeyse aynı suçtan ikinci cezayı aldı. Ama bir önceki sezonun parasını aldık. Ceza vermişlerdi ve paramızın yüzde 50’sini kesmişlerdi. Orada neredeyse 20 milyon civarı bir para kaybına uğradık. Tabii kadrodan gidenler oldu. Kadro zafiyeti oluştu. Bu problemi izole etmek kolay değildi. Bunların olumsuzluklarını yaşadık ama netice itibari ile ligin 8.haftası itibariyle 17. Sırada olan Trabzonspor’un ligi 4. Sırada bitirmesi ve Konferans Ligi’ne gitmesi güzel." ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Kötü başladık iyi bitirdik'

"Trabzonspor Kulübü açısından konuşuyorum, 3 sene önce galibiyete 800 bin Euro alırken bugün 195 bin Euro alıyoruz. Harcamalarımızın yüzde 80’i maalesef Euro. Gelirler düşüyor ama giderler de hiç düşüş yok. Ekonomik anlamda bocaladık tabii ki ve ekonomik anlamda bocalayınca transferde ve sportif anlamda da bocalıyorsunuz. Netice itibariyle yine de başlangıca kıyaslarsak oldukça iyi bir yerde bitirdik. Ancak tek kelime ile özetlersek kötü başladık iyi bitirdik."

'Abdullah Hoca bize 5 isim'

"Kadro oluşturulması, yapılacak olan transferler ve önerilen isimler tamamen İhsan hoca ve Abdullah hocanın inisiyatifinde belirlenen isimler. Bize 5 isim önerildi. Bu isimlerden 2 tanesini getirdik. Sağlık kontrolünden geçip ülkelerine tatile dönecekler. Bir tanesiyle görüşmemiz devam ediyor olumlu anlamda. Daha sonra diğer 2 mevkii için önermiş oldukları yaklaşık olarak 3-4 isimle temaslarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim amacımız hocanın belirlemiş olduğu bu 4-5 ismi 28-29 Haziran’a kadar kamp kadrosunun içerisine katmak."

'Uğurcan için EURO 2020 önemli'

Uğurcan Çakır'ın transfer süreci hakkında konuşan Başkan Ağaoğlu, "Gidecek oyuncularla alakalı da ismi şu an sıkça telaffuz edilen Uğurcan Çakır var ama onun transferi ile ilgili biraz zamana ihtiyaç var. Zaman da Avrupa Kupası finalleri. İnşallah Avrupa Kupası finallerinde Trabzonspor’da olduğu gibi başarılı maçlar çıkarıp hak ettiği ve iyi bir kulübe ve bizi de tatmin edecek bir bonservis ücreti ile Uğurcan Çakır’ın transferi gerçekleşmiş olur." dedi. 

'Yetkisi olmayan menajerler Sörloth'u Türkiye'ye transfer etti'

Trabzonspor'a döneceği iddia edilen Sörloth hakkında ise Ağaoğlu, "Bir çok söylenti var. N’Wakaeme, Ekuban gibi. Daha transfer penceresi açılmadan, performans gösteren oyuncular ile alakalı olarak bir sürü menajer var. Hayretle izliyorum. Birtakım ‘yetkisi olmayan’ menajerler Türkiye’deki bazı kulüplere Alexander Sörloth’u teklif ettiklerini duyuyorum. Bu da dedikodu falan değil. Sörloth’un menajeri bizim çok yakın tanıdığımız birisi. Adam bu işlerin içerisinde değil. Kimse ile de tek kelime konuşmuşluğu yok. Oyuncu yıldız, belki bir şekilde kulübünden ayrılması gündeme gelebilir, kapı kapı dolaşıp size onu getirelim bunu getirelim diyorlar. Kelimeyi dikkatli kullanmak zorundayım, bu piyasanın ne kadar yumuşak bir zeminde oynandığını gösteren ilginç hoş olmayan gerçeklerinden birisi. Detaylıca anlatacağım." diye konuştu ve devam etti:

‘Sörloth kararını Leipzig verecek'

"Sörloth’u herkes istiyor. Türkiye’de hangi takım taraftarı Sörloth’u takımında görmek istemez. Biraz realist olarak değerlendirmemiz lazım. Birincisi, bir hoca değişikliği oldu. Hoca ile Sörloth’un bir uyumsuzluğu olduğu gerçek. Sörloth hiçbir zaman yedek kulübesinde oturacak bir oyuncu değil. Onu çok iyi tanıyorum. Kendisi de bana zaman zaman ifade ediyor. Beni iyi tanıyorsun, benim tek isteğim oynamak ve gol atmak diyor. Nagelsmann’ın sistemi Sörloth’a hiç uymayan bir sistem. Yeni gelen hoca onun hakkında ne düşünecek, sistemine uygun mu değil mi. Yeni gelen hoca bu kararı verdikten sonra, Leipzig karar verecek. Netice olarak dönüp baktığınızda 21 milyon Euro bonservis verip, 3.750 milyon net maaş ödedikleri bir oyuncu. Onların vereceği bir karar ver ve bugün yarın deklare edilecek bir karar değil. O karardan sonra bazı şeyleri çok net konuşabiliriz."

Edin Visca transfer listesinde var mı?

'Edin Visca transfer listesinizde var mı?' sorusuna ise Ahmet Ağaoğlu, "Hoca ve izleme tarafından böyle bir talep gelmedi. Belki ileriye dönük düşünüyor olabilir. Önerilen 5 oyuncu içerisinde Visca var mı derseniz ama listede ismi yok." yanıtını verdi.

'Abdülkadir'e 23 milyon Euro teklif geldi'

Abdülkadir Ömür'e gelen transfer tekliflerini de açıklayan Ağaoğlu, "Yusuf’un transferi peşinden Sörloth’un transferi Palace’ta 1 gol ve1 asistle buraya gelip 33 gol 11 2 asistle tekrar yurtdışına gitmesi, Uğurcan’ın isminin Avrupa piyasasında telaffuz edilmesi, ilk defa burada açıklayacağım Abdülkadir Ömür’e Yusuf’u gönderdiğimiz sene 23 milyon Euro teklif vardı. Herkes şöyle söylüyor teklif geldiği zaman vereceksin ama o parayı yani Yusuf ve Abdülkadir’den toplam 40 milyon euroyu o sene içerisinde kullanma zorunluluğunuz var limitten dolayı. Seneye devredelim diye bir şey yok. Para geldiği zaman yüzde 70’i zaten borç ödemeye gidiyor. Trabzonspor’un politikası şu, her sene 14-15 milyon Euro arasında bir oyuncu satması. Ancak biz 1 sene içerisinde hem 2 oyuncuyu göndermek istemedik hem de gelecek olan 40 milyon Euro 1 sene sonranın hesaplarına yansımayacaktı. Oyuncu satma politikamızı bu senede gerçekleştiririz, önümüzdeki senede gerçekleştiririz." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler