Ahmet Çakar: "2011 kumpas tamam. CAS davasından neden vazgeçti Fenerbahçe?

19.03.2018 - 20:38 | Son Güncellenme: 19.03.2018 - 20:38

Ahmet Çakar: "2011 kumpas tamam. CAS davasından neden vazgeçti Fenerbahçe?

Ahmet Çakar gündemi Beyaz TV'de değerlendirdi! Başakşehir - Beşiktaş - Fenerbahçe - Galatasaray - Trabzonspor.

Çakar'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Fenerbahçe'deki iktidar savaşı geri dönüşü olmayan bir yol alıyor"

"Ali Koç, Aziz Yıldırım mücadelesi diyelim, iki üç gündür izliyorum manasız açıklamalar, yönetim dışındaki adamların yaptıkları illegal açıklamalar Fenerbahçe'deki iktidar savaşı geri dönüşü olmayan bir yol alıyor. Bu çok tehlikeli. "

 

"Samsunspor'un penaltısı verilmedi"

"Samsunspor maçında bir penaltı verilmedi. Evde yaslanmış maçı izliyorum, yakın çekim falan o kaleciye bak Samaras'a nasıl faul yaptı. Hakem oynadı dedi. Samsunspor'un lehine verilmedi penaltı."

"Fenerbahçe'nin iki penaltısı verilmedi"

"Bana göre Fenerbahçe'nin iki penaltısı verilmedi. Bu işin şikayet edeceği mahkemesi yok. Bu işin hatalarını minimize edecek bir sistem var. Sistem şu: VAR (Video Yardımcı Hakem) yani. Video'nun başında o anda Serdar Aziz itip düşürdüğü an video hakemler bakacak diyecekler ki Bülent Yıldırım maçı durdur. Bunu mesela, İtalya'da Hollanda'da, Almanya'da görüyoruz. "

 

"VAR'ın devreye girmesi gerekiyor"

"Bakıcak iki yol var; ya yardımcı hakem racon kesecek ya da pozisyonun yanına git video yardımcı hakem uygulamasına bak bakalım kararı ne vereceksin. 

İkinci penaltıda, Fernandao'nun bileğe basmada dakika 47 tartışmasız kırmızı kart. O anda VAR devreye girecek. Hakem sarı kart verdiyse dur! "

 

"Aziz Yıldırım haklı gibi görünse de hakem odaları basan o, hakemlere bağıran o ...."

"Aziz Yıldırım bu açıklamalarda haklı gibi görünse de, şu son 20 yıla baktığımızda hakem odalarını basan sen, veya hakem odalarını tekmeleyen sen, veya koridorlarda hakemlere bağıran sen Özgür Yankaya için bu adam bir daha bu stata gelemeyecek diyen sen, hakkaten Özgür Yankaya 3 senedir Kadıköy'de maç yönetemiyor. Edirne'li bir çocuktur bu. Aslında Aziz Yıldırım ve onun gibi kulüp başkanları hakemleri dejanere ettiler. "

"MHK'leri yıldırdınız, birçok basın mensubunu etki altına aldınız"

"Hakemleri 20 yıldır, 10-15 yıldır korkaklık yarattılar. Türk hakemi cesur değil kardeşim. Sorumluluk onun ve onun gibi zihniyetin. Hepimizi yıldırmaya kalktınız. Gücünüz yetse yorumcularıda yıldıracaktınız mahkemelerle, şunlarla, bunlarla. Bunu sadece Aziz Yıldırım için konuşmuyorum birçok kulüp başkanı için konuşuyorum. Hakemleri yıldırdınız, zaman zaman MHK'leri yıldırdınız, birçok basın mensubunu etki altına aldınız, gücünüz yetse bizleri bile Türk hakemleri gibi yapacaktınız. "

"Aziz Yıldırım beni en az 5 kere mahkemeye vermiştir."

"Sizden izin almadan konuşmayan, ne ekersen onu biçersin Aziz başkan. Tekrar söylüyorum: Aziz Yıldırım Türk futbolunu özellikle son 10 sene içerisinde hakemlere, Türk spor medyasına, federasyona yapmış olduğu kısmi sert, kısmi mobing uygulayarak, kısmi tehditkar açıklamalarla, hafızanızı yoklayın, bize daldığını hatırlarım, beni en az 5 kere mahkemeye vermiştir. Ben hakaret ediyorum ama kötü niyetli bir insan değilim. "

 

"Türk futbolunun içine edenlerden biri ve en büyüğü Aziz Yıldırım'dır."

"15 yılda 10 yılda artarak şiddetle, Türk futbolunu sabote eden, Türk futbolunun içine nifak tohumları atan, Türk futbolunun içine edenlerden biri ve en büyüğü Aziz Yıldırım'dır. Hiç bana hikaye anlatmasın. Bizleri bu hale, hakemleri bu hale komiteleri bu hale gelmesinde biz agresifleşiyoruz, hakemlerin korkmasında, federasyonlar susmak zorunda kalıyor. Sensin kardeşim. Aldığın cezaları toplasak müebbet yiyeceksin sportif anlamda. Hak mahrumiyeti, hak mahrumiyeti işte toplasan ne kadar yapar bilmiyorum. O yüzden kimse kimseye hikaye anlatmasın. Türk hakemlerinin de, Federasyonu'nda bu hale gelmesinin tek sebebi Aziz Yıldırım'dır. "

"Sen değil miydin benden sonra başkan adayım Ali Koç diye?"

"Son 5 yılda rezil işler yaptın. İspat ediyorum. Ali Koç'ta diyor ki; ben adayım hizmet için, sana çamur atmıyor, sen Fenerbahçe'liğini tartışamazsın, kişiliğini tartışamazsın, ekonomik gücünün tartışamazsın, dünya üzerinde ilişki gücünü,-ağını tartışamazsın. Diyor ki; bir de ben deneyim! Ya sen değil miydin benden sonra başkan adayım Ali Koç diye? Adam ne yapsın? Çıktı adayım dedi... Ben senden izin mi alacağım Fenerbahçe başkanlığına aday olmak için? "

"Bana Aziz Yıldırım'a oy verecek bir tane haklı neden söyleyebilir misin?"

"İki başkan adayı bugün açıklama yaptı. Aziz Yıldırım koskoca Ali Koç'u bölücülükle suçladı, Ali Koç ise, o benim abimdir, o'na vefa borcum va, 2006'da elimden tuttu beni yönetime aldı ve seçimden sonrada yüz yüze bakalım gibi kivar ve yumuşak konuştu.

Biri Twitter'da sen benim aleyhime olan hesapları manipüle ediyorsun diyecek kadar ciddi bir suçlamada bulundu. Şimdi ben Aziz Yıldırım'a soruyorum: Bana Aziz Yıldırım'a oy verecek bir tane haklı neden sayabilir misin? Aziz Yıldırım'a oy veriyorum yani çünkü...?"

 

"20 sene başkanlık yetmedi mi Aziz Yıldırım? Ali Koç neden bölücü olsun."

"Ama ben Ali Koç'a en az 6-7 tane sebep sayabilirim. Yetmedi mi 20 senelik başkan? Ne menfaat var orada anlamadım ki, ne var o koltukta. Yetmedi mi 20 sene başkanlık? Bir genç adamın, vizyoner bir adamın çıkıpta Fenerbahçe başkanlığına aday olmasında ne v ar? Ne bölücülüğü bu? Niye bölsün, ben adayım diyor... Bel altı vurmuyor senin gibi. Amaç Fenerbahçe diyor. 20 sene yetmedi mi? Niye Ali Koç başkan olmasın? Niye bölücü olsun. Senin karşına çıkan muhalefet olan herkes ya bölücü, ya paralı köpekya da başka birşey. Sen etikten falan bahsetme. "

 

"2011 kumpas süreci tamam. CAS davasından neden vazgeçtin?"

"2010-2011 sezonu kumpas süreci tamam, ona da siz Fenerbahçe düşmanı, Fenerbahçe hanini kunpasçılarla işbirlikçi niteliği dediğiniz Mehmet Ali Aydınlar ki ben öyle düşünmüyorum şu an işbirliği içinde değil misiniz? Mehmet Ali Aydınlar'dan yılda 8-10 milyon euro sponsorlar karşılığında almadınız mı? Hani Mehmet Ali Aydınlar sizin haininizdi? Hani Mehmet Ali Aydınlar bu kulüpten daha içeri giremezdi? UEFA'dan sizi men eden Mehmet Ali Aydınlar vardı. UEFA'dan CAS davandan vazgeçtin? Niye vazgeçti bunları anlatın bana. Mehmet Ali Aydınlar aklandı mı? Yoksa hala hain mi. Yoksa sen menfaat sevdalısın, koltuk sevdalısın. "

"Hani şike süreci sizin namusunuzdu? Doğrudur kumpas. UEFA'dan davandan niye vazgeçtin? CAS davasından vazgeçti Fenerbahçe. Niçin bana bunları anlatın? Kumpas sürecini tartışmıyorum. 2011'de kumpas oldu, adalet mekanizasıda bunu ortaya koydu. "

(AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler