Ahmet Çakar: Aykut Kocaman, hoca falan değildir!

01.11.2017 - 09:51 | Son Güncellenme: 01.11.2017 - 09:51

Ahmet Çakar: Aykut Kocaman, hoca falan değildir!

Sabah Gazetesi Spor yazarları, Serbest Kürsü'de haftanın gelişmelerini enine boyuna tartıştı. Ahmet Çakar şunları söyledi...

Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Trabzon'da yenildi. Tudor, hocalık kariyeri boyunca 23 büyük maçta 2 galibiyet almış. Sizce Hırvat hoca ile yollar ayrılmalı mı?

AHMET ÇAKAR: Tudor, çok iyi niyetli, başarıya aç bir teknik adam. Ama bu iyi özellikler, takım yönetmek için, büyük maçları kazanmak için ya da büyük oyuncuları idare etmek için yeterli değil. Bence Tudor, Anadolu kulüplerinde çok başarılı olabilir. Bugün yönetimin yerinde olsam, hazır bu kadroyu kurmuş ve de hazır liderken, Fatih Terim'i getiririm, boğulursam da büyük denizde boğulurum.

Aykut Kocaman'ın, "Valbuena'yı çıkarmam yanlış değil, daha erken çıkarmalıydım" demesine ne diyorsunuz? Kayserispor Teknik Direktörü Sumudica ile de polemik yaşadı bu konuda…

AHMET ÇAKAR: Aykut Kocaman, hoca falan değildir. Aykut Kocaman, havada uçan dronların, tribünde bilgisayarla oyuncuların koşu istatistiklerini tutan istatistikçilerin verileriyle hareket eden bir futbol sekreteridir. Üstelik Aykut Kocaman, oyuncusuna sinsice davranan, yıldız oyuncu kompleksi olan, futbolcuyu parlatacağına söndüren bir şahıstır. Bunların hepsinin ispatı var.

Yine hakem hataları konuşuluyor. VAR'ın uygulamaya geçmesi için de belli bir süreç var. Sizce TFF ne yapmalı? Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) değişime mi gidilmeli?

ÇAKAR: Yapılacak hiçbir şey yok. Hakemler maça çıkarken kendilerini manasız bir baskı altına sokuyorlar. Maça çıkmadan önce düşünüyorlar ki, 'Bu takım benimle kaybederse, bir daha bu takımın maçına çıkar mıyım? Bir oyuncuyu oyundan atarsam, o stat benim üzerime çöker mi? Bu takım benimle yine kaybederse eski defterler açılır mı?' gibi garip komplekslere giriyorlar. 

Ama bilmiyorlar ki korkunun ecele faydası yok. Aynı hakemler bu kaygılardan uzak şekilde Avrupa'da maçları yönettiklerinde mükemmel performanslar gösteriyorlar. İşin özeti bu.

Senin için hazırladığımız haberler