Ahmet Çakar: ''Cüneyt Çakır’ın hakemliğinden şüphe ederim''

21.01.2019 - 22:52 | Son Güncellenme: 22.01.2019 - 01:52

Ahmet Çakar: ''Cüneyt Çakır’ın hakemliğinden şüphe ederim''

Bursaspor ve Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasının kapanış maçında karşılaştı. 1-1 biten mücadeleyi Ahmet Çakar değerlendirdi.

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın Beyaz Futbol programında yaptığı değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: 

'Bu akşam bir tezgah var'

Bu akşam bir tezgah var. VAR sisteminde, golde ofsayt ve faul yok gibi geldi. Daha sonra yayınlı kuruluş farklı açılar verdi. Ben yazımı değiştirmek zorunda kaldım. Cüneyt Çakır, dünyanın en iyi üç hakeminden biri. Ancak VAR sistemi olmasaydı Valbuea’ya faul vermemenden dolayı eleştiremezdim.

VAR denen sistemi getirdiniz. Hakem hata yapmaz diye bir şey yok. Yayıncı kuruluş Valbuena’nın pozisyonunun diğer açılarını gönderdiler mi? Yandan gören açıda Valbuena’ya açık bir faul yapılıyor.

Valbuena kendini kurtarmak istiyor ama Badji diz kapağıyla durduruyor. Maç içerisinde verilmeyebilir ama VAR bunun için geldi. VAR hakemi Cüneyt Çakır’a bu pozisyonu izle dedi mi? Cüneyt Çakır ofsaytı izledi ve yardımcı hakemi ofsayt için çağırdı.

'Valbuena’nın pozisyonu tabii ki faul'

Valbuena’nın pozisyonu tabii ki faul. Biz izlediğimiz ilk açıda yanıldık ama sonradan faul olduğunu farklı açılarda gördük. Yayıncı kuruluştan VAR’a bu gidiyor. Cüneyt Çakır’a faule bakmasını da söylemeleri gerek. Eğer görmüş ve vermemişse ben Cüneyt Çakır’ın hakemliğinden şüphe ederim.

Yayıncı kuruluş, Cüneyt Çakır VAR’a gittiği zaman sadece tek açılık pozisyonu vermiş. Bu açıda Valbuena’ya temas görünmüyor. Eğer yayıncı kuruluş, ikisini de yandan gördüğümüz pozisyonu göndermemişse, bu işte herze var.

Galatasaray, Konyaspor maçında son dakika katledilmişti. Olmayan bir penaltı uydurulmuştu ve VAR hakemleri uyumuştu. Galatasaray’ın 2 puanı çalınmıştı. Bu olaydan sonra MHK, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’ya 4-5 hafta maç vermediler. Fenerbahçe maçındaki hakemlere de maç vermeyecekler mi?

Galatasaray’ın hakkı yendiği zaman çıktınız konuştunuz. Fenerbahçe için de bir açıklama beklemek benim hakkım.

Fenerbahçe kötü oynadı, Bursaspor ikinci yarı darmaduman etti. Ama futbolda iyi oynarsan kazanırsın diye bir kural yok. Fenerbahçe rezil de oynasa maçı kazanmıştı. Hakem hatasıyla kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler