Ahmet Çakar: Felaket bir sezon bizi bekliyor, çünkü...

15.08.2019 - 13:48 | Son Güncellenme: 15.08.2019 - 10:51

Ahmet Çakar: Felaket bir sezon bizi bekliyor, çünkü...

Eski hakem, spor yorumcusu ve yazarı Ahmet Çakar, Süper Lig’de yeni sezon öncesi dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Sabah Gazetesi’nde yer alan söyleşide Ahmet Çakar’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

Ahmet Çakar: Felaket bir sezon bizi bekliyor

İddia ediyorum, Türk hakemliğinin ağır şekilde tartışıldığı felaket bir sezon bizi bekliyor. Zekeriya Alp, belki bunu 3-4 defa belirttim ve yazdım ama baskı ve ricalarla bir MHK kurdu. Üstelik yine bazı takımların gazını almak için Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar'ın hemen hemen hakemliklerini bitirdi.

Ahmet Çakar: İntihar gibi bir davranış

Bu davranış intihar gibi bir davranıştır. Tamam, her ikisi de Galatasaray lehine hatalar yaptılar hem de çok ağır hatalar. Peki diğer takımlar lehine hata yapan hakemleri niye tasfiye etmedi. Haa demek ki 'Şampiyon olan takımın lehine hata yaparsan kafan kopar' mesajı verildi. Zekeriya Alp ve arkadaşlarına asla yakışmadı. Bu hafta başlayacak sezonda ciddi hata yapan hakemin de kellesini ben isteyeceğim. Bakalım o zaman o hakemi tasfiye edebilecekler mi?

Ahmet Çakar: Bunun adı acemiliktir

İlk haftanın hakemlerine bakıyorum, yüzde 80'inin ismini spor kamuoyu ilk defa duydu. Bu ne demektir? Deneyimsiz hakemlere maç verildi. Bunun adı acemiliktir. Başlayan bir ligin ilk haftasında tecrübeli hakemlere görev verilir. Bu hafta bir tek Cüneyt Çakır var. Diğerlerini camia tanır ama milyonlarca sporsever çok az tanırlar.

Ahmet Çakar: Ligin başında hakemler tartışılır hale gelecek

Ya önemli hakem hatalarıyla başlarsa lig ne olacak? Daha ligin başında hakemler tartışılır hale gelecek. Takımların bütün kimyaları değişecek, bozulacak ve Zekeriya Alp ve saz heyetinin yaptığı komik atamalarla hakemler daha ilk haftadan 'vurun abalıya' haline geliverecekler.

Ahmet Çakar: Bu MHK, Türk hakemlerine yakışmamaktadır

Dedim ya bu MHK asla Türk hakemlerine yakışmamaktadır. İnşallah yanılırım. Samimi olarak da belirteyim ki yanılmayı çok istiyorum ama hakemlikte çok şeyi görüp yaşadığım için "Allah korusun" diyorum. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler