Ahmet Çakar: ''Fikret Orman, Seba'dan sonraki en başarılı başkan''

13.05.2019 - 23:32 | Son Güncellenme: 14.05.2019 - 02:32

Ahmet Çakar: ''Fikret Orman, Seba'dan sonraki en başarılı başkan''

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Süper Lig’in 32. haftasını yorumladı. Gelecek hafta oynanacak Galatasaray Başakşehir maçı hakkında da konuşan Çakar, hakem kararlarıyla ilgili merak edilenleri de cevapladı.

13 Mayıs Pazartesi akşamı Derin Futbol programında konuşan Çakar’ın dediklerinden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

''Fikret Orman, Seba'dan sonraki en başarılı başkan''

Fikret Orman babamın oğlu değil. Aramızın çok iyi olduğunu da sanmıyorum ama Süleyman Seba’dan sonraki en başarılı başkandır. Beşiktaş seyircisi kusura bakmasın, hikaye anlatmasın. Futbol tarihinizin en başarılı başkanını küfürle kovmaya çalıştınız.

Vahap Beyaz Ahmet Çakar bestesini duydukça aklıma nankörlük geliyor. 90 seneleri, Sergen Yalçın, İnönü Stadı gözlerimden film şeridi gibi geçiyor ama değmezmiş diyorum. Neden bana sarmış durumdalar bu adamlar?

Beşiktaş için cevap verecek olursam, teknik direktörlük için Sergen Yalçın derim. Fenerbahçe için sorarlarsa eğer Ersun Yanal hemen gitsin Abdullah Avcı gelsin. Beşiktaş’ın bu sezon ligde şampiyon olma olasılığı 368’de 1.

Ahmet Çakar’ın 33. hafta tahminleri:

Trabzonspor 1-1 Beşiktaş

Galatasaray 0-2 Başakşehir

Bursaspor 1-1 Göztepe

Erzurumspor 1-1 Fenerbahçe

Şenol Güneş Türk futbol tarihinin en zeki adamlarından biridir. Öyle bir laf söylüyor ki, herkes anlıyor ama ceza almıyor. ‘Hakemlerin hata yaptığını düşünmüyorum’ demek, kasıtlısınız demek. Ben böyle anlıyorum.

Şenol Hoca antrenör, futbolcu falan olmasaydı, diplomat olurdu. Buna sporda ‘Diplomatik geçirme’ denir. Suç yok. Şenol hoca hakemler hata yapmıyor derken, hakemler bilerek kasıtlı yapıyor demek istiyor yoksa bunun başka bir açıklaması yok.

''Hakemlerin parasında kimsenin gözü olmasın''

Fikret Orman’ın söylediği her şeyin altına imza atarım ama bir cümlesi hariç. Hakemler tabii ki trilyonlarca paranın döndüğü, yedek, oynamayan futbolcunun 2-3 milyon Euro kazandığı yerde 50-60 bin kazanacak. Hakemlerin parasında kimsenin gözü olmasın. Daha fazla kazansınlar ama işlerini adam gibi yapsınlar.

Çakar'dan isim isim hakem yorumları...

Temizliği yapacak olan MHK kadar ben de bu işi bilirim. Ali Palabıyık şartlı kalsın. Alper Ulusoy FIFA hakemi değil. Dün akşam onun için gitsin demiştim ama ne penaltıda ne kırmızı kartlarda Serkan Çınar’ı çağırmamış. Böyle bir şey varsa kalsın, yoksa yarın sabah gitsin.

Arda Kardeşler kalmalı. İyi çocuk ve iyi hakem. Bahattin Şimşek kuvvetli maçlar almadı ama alt liglerde izledim. Kalmalı, iyi hakem. Bülent Yıldırım için; ‘Yar saçların lüle lüle, Bülent Yıldırım güle güle’

Cüneyt Çakır için konuşmak saygısızlık olur. Bırakın Türkiye’yi, dünyanın bir numarası. Tabii ki kalmalı. Fırat Aydınus da tabii ki kalmalı. 

Gelecek hafta maçları kimler yönetecek?

Bursaspor - Göztepe maçını Fırat Aydınus yönetecek. Galatasaray - Başakşehir maçını ise Cüneyt Çakır yönetecek.

Halil Umut Meler ve Halis Özkahya kalsın. Halis Özkahya’nın zaman zaman kötü maçları oluyor ama beğeniyorum. Hüseyin Göçek’in hakemliği de mükemmel değil ama her zaman için güvenirsin.

Senin için hazırladığımız haberler