Ahmet Çakar: ''Galatasaray deyince aklıma iki şey gelir...''

22.10.2018 - 21:22 | Son Güncellenme: 23.10.2018 - 00:22

Ahmet Çakar: ''Galatasaray deyince aklıma iki şey gelir...''

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Derin Futbol programında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Çakar'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: 

'Galatasaray deyince aklıma iki şey gelir...'

Hani UEFA tarafsızdı? Galatasaray Fransız orjinli bir takımdır. Fransa rüzgarı, Galatasaray Lisesi ve takımında eser. Schalke 04 maçına Fransız bir hakemin verilmesi Galatasaray'ın lehinedir. Galatasaray deyince aklıma iki şey gelir. Fransa rüzgarı ve UEFA Kupası..Türkiye'de evrensel platformda Türk takımları eşit gibi görünse de Galatasaray ayrıcalıklıdır.

Galatasaray'da Fransız kültürüşü özleşmiştir. Galatasaray Lisesi Fransızca eğiti yapar, kuruluşunda Fransa'nın etkisi vardır ve Fransız hocaları vardır. UEFA'yı tebrik ediyorum. Fransız esintilerinin olduğu bir takıma Fransız hakem vermişler. 

Hayatımda bir futbol takımında ilk yarıda üç oyuncunun sakatlandığını görmedim. Bu oyuncular suistimal yapıyor olabilir. Yani az uyuyorlar, az yemek yiyorlar. Kötü antrenman da yapıyor olabilirler. Görünen şu, bu oyuncular kötü yaşıyorlar.

Galatasaray, dünyada Türk futbolunun uzak ara bir numaralı markasıdır. Fransız takımı değil ancak Fransa rüzgarı etkisinin olduğunu kabul edelim.

'Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başına geçtiyse, bu isimler de geçebilir'

 Yılmaz Vural deyip geçmemek lazım. Hikmet Karaman ise mucizevi bir teknik adam. Hamza Hamzaoğlu ise üç kupa kazanmış. Eğer Cocu'yu gönderirlerse, macera aranacağına bu üç hocadan biri Cocu'dan sonra gelecek yabancı hocalardan daha iyi olur. Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başına geçtiyse, bu isimler de geçebilir.

Senin için hazırladığımız haberler