Ahmet Çakar: ''Hakem hakem olsa, Abdullah Avcı istifa ederdi''

06.10.2019 - 22:49 | Son Güncellenme: 06.10.2019 - 23:44

Ahmet Çakar: ''Hakem hakem olsa, Abdullah Avcı istifa ederdi''

Ahmet Çakar, Türkiye’nin spor gündemini değerlendirdi. Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray puan kaybı yaşarken, Beşiktaş ve Trabzonspor galip geldi. 

Eski hakem ve spor yorumcusu Çakar, Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında bu maçlara ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'Yazıklar olsun böyle düzene'

Beni sokağa çıktığım vakit adam Ahmet ya da doktor olarak tanımıyor. Spor adamı olarak tanıyor. Beni ben yapan, futbol fakat Allah şahidim olsun, böyle bir futbol ikliminde yorum yapıyorum. Türk futbolunu bu hale getirenlerin de Allah belasını versin. Yazıklar olsun böyle düzene.

Bugün hakem hakem olsa, Abdullah Avcı istifa etmiş, Beşiktaş ligin dibine demir atmış ve 40 bin kişi futbolculara, teknik heyete gider yapmıştı. Beşiktaş’ı yarışa sokabilmek için operasyon yapıldı. Alanyaspor katledildi. Bilerek, istenerek Beşiktaş’ı yarışa sokmak için Alanyaspor gibi en formda takım katledildi.

Gençlerbirliği maçında Galatasaray’da 90. dakikada yapılan Belhanda’nın her yerde penaltı olan pozisyonu, Fatih Terim’in kellesini almak üzere verilmemiştir. Mariano'nun pozisyonu sarı, kırmızı her neyse... Hedef asla Galatasaray değildir. Derin futbol gücü, Fatih Terim’in kellesini de almak istemiştir. 

'Hakem Beşiktaş’ı yarışın içinde tuttu'

Hakem Beşiktaş’ı yarışın içinde tuttu. Alanyaspor futbolcuları başka gezegenden mi geldi? Hasan Çavuşoğlu’nun emeği, Erol Bulut’un emeği var. Yeni kuralı yanlış biliyorsunuz. Beşiktaş’ı yarışa sokmak için operasyon, Başakşehir maçında başladı. 

Atiba hız kesiyor, topun arkadan geldiğini de kesiyor. Tabii ki topun nerede olduğunu biliyor. Bunu Türkiye’de FIFA hakem hocaları bile anlatamaz. Elle oynamayı çalabilmek için kasıt unsuru, elin doğal nizamı ve mesafe şartları vardır. Atiba topu görüyor. Bu pozisyon penaltı.

Turuncu hatları falan geç diyor FIFA… Topa atladığın zaman mesafe kısa da olsa niyetin topu elle kesmemek bile olsa o işi geçip penaltıyı vereceksin. Yeşil açısı yere 45 derece. Birçok bilgisiz futbol yorumcusu el burdaysa penaltı olmaz diyor. Geçin o işleri. Tüm bu unsular için topun ele çarpması gerekiyor. 

Nkoudou’nun penaltı pozisyonu...

Nkoudou’ya yapılan olayda, hakem oyuncu tarafından kandırıldı. Bence penaltı değildi. Benim gördüğüm bu, bence darbe yok. Temas etmiyor. Bugün Abdullah Avcı görevdeyse, Alanyaspor’un oyuncularının alın teri katledildiyse bunun sebebi maçın hakemidir.

Algı her şeydir. Benim hakemlerim rezalet performans sergiliyor. O penaltı şemasını FIFA kabul etmiyor. Tartışıldı, refüze edildi, kaldırıldı. Hepsi tamam, bana Belhanda’yı anlatın. VAR sistemi niye geldi? 

Dakika 90, Galatasaray skandal bir futbol ortaya koymuş, Gençlerbirliği golleri kaçırmış, uzaydan dürbün bile olsa Belhanda’nın pozisyonunu görür. Hangi nedenle VAR hakemi orta hakeme ‘Git bak’ demedi. Galatasaray’ın kötü oynaması başkadır, bir penaltısının hiç edilmesi başkadır. 

Senin için hazırladığımız haberler