Ahmet Çakar: ''Hakem hakem olsaydı, Galatasaray ilk yarı 9 kişi kalırdı''

10.02.2019 - 23:10 | Son Güncellenme: 11.02.2019 - 02:10

Ahmet Çakar: ''Hakem hakem olsaydı, Galatasaray ilk yarı 9 kişi kalırdı''

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray Türk Telekom Stadyumu’nda Trabzonspor'u konuk etti. Sarı-Kırmızılılar bu maçı 3-1 kazandı. Ev sahibi  takımının gollerini yeni transfer Mbaye Diagne ve Younes Belhanda (2) kaydederken, konuk ekibin tek golü Hugo Rodallega'dan geldi. Müsabakaya hakem Ümit Öztürk'ün kararları damga vurdu.

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, maçı Beyaz Futbol programında yorumladı. Çakar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

'Bu gece Trabzonspor’u boğdular'

Geçen hafta Erzurumspor’u Özgür Yankaya ile boğdular. Bu gece Trabzonspor’u boğdular veya Galatasaray’ı yükselttiler. İngilizce küfürü de duymadın diyelim, bir hakem Diagne’yi ikinci penaltıdan atmıyorsa o hakem kasıtlıdır. Hepimiz yanlış penaltı verdik ama Diagne’nin sarı kartı var. Plaj futbolunda bir kız hakem, Diagne’yi ikinci sarı karttan atardı.

Bu gece maalesef tetikçi hakem demek zorundayım. Ne zaman Galatasaray’ın başı sıkışsa hakem Ümit Öztürk devreye giriyor. Terim’in ağır cezasından sonra Kayseri’de maç yönetti. Hakem hakem olsaydı, Galatasaray ilk yarı 9 kişi kalırdı.

VAR küfüre karışmaz. Nagatomo’nun ettiği küfürü VAR’da da görsen karışamazsın. Geçen hafta Erzurumspor-Rize maçında Özgür Yankaya’yı ve bu akşam Ümit Öztürk’ü gördükten sonra, Türk futbolu bazı tetikçi hakemlerle dizayn ediliyor lafına imzamı atarım. Yusuf Namoğlu’nun 24 saat içinde görevden ayrılması lazım.

'Hangi mantıkla Diagne'yi atmadın?'

Diagne’nin ikinci sarı karttan atılmaması kasıttır. Bu yoruma açık değildir. Hangi mantıkla atmadın?  VAR bu sarı karta bakmaz. VAR denen uygulama penaltı ve kırmızı karta yönelik. Nedenini FIFA’ya sorun.



Hakemlik yaptığım zaman dünyanın tanınan adamlarının hakemlerini yönettim. Ben oraya giderken belki de onları çok seviyordum. Maç bittiği zaman soyunma odalarına gidip formalarını alabilirdim. Asla almadım.

Galatasaray Alanyaspor deplasmanında maça çıkıyor. Bir pozisyonda Muslera’nın yaptırdığı penaltı varken ofsayt diyor ve geçen sene bu maç şampiyonlukta kırılma maçı oluyor. Geçen sene Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe ayağa kalktı.

'Diagne’yi atmıyorsa kasıt vardır demektir'

Yusuf Namoğlu, 48 saat önce Soldado ettiği küfürden dolayı Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 48 saat sonra Nagatomo aynı küfürü iki defa etti. Neden atılmadı? İkisi de yabancı oyuncu. Bir hakem penaltıyı yanlış verebilir, küfürü duymayabilir ama Diagne’yi atmıyorsa kasıt vardır demektir.

Başakşehir operasyona uyandı. Ali Dürüst istifa ediyor, 24 saat sonra göreve geliyor. ‘Galatasaray’ın haklarını savunmak için de geliyorum’ diyor. Bu başlı başına bir skandaldır. İlk yarı Galatasaray’ın hakemlerden canı yanmamıştır demiyorum.

Galatasaray’ın Hatayspor maçında iki pozisyon konusunda soru işaretim var. Ben 3 pozisyondan dolayı hakemlere hak verebilirim. Onyekuru’nun pozisyonu, bence penaltı değil. Diagne’yi atmıyorsan kafana binerim. Luyindama’nın pozisyonu da kırmızıydı.

 

Ümit Öztürk, bir Galatasaray ve Fatih Terim aşığıdır. Bizi dinleyenlerin empati yapmasını rica ediyorum. Geçen sene, Alanyaspor maçından sonra Ümit Öztürk’ün ailesiyle Fatih Terim fotoğraf çekildi. Ümit Öztürk, Aykut Kocaman ve Şenol Güneş’in maçlarını da yönetti. Ümit Öztürk orada çocuğu verdikten sonra başını öne eğiyor. Bunun adı, ‘Yakalandım’.

Senin için hazırladığımız haberler