Ahmet Çakar: ''Hakemlerin dürüst olduğuna inanmıyorum''

17.02.2019 - 23:45 | Son Güncellenme: 18.02.2019 - 02:45

Ahmet Çakar: ''Hakemlerin dürüst olduğuna inanmıyorum''

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Malatyaspor’u mağlup etti. Fenerbahçe sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray Kasımpaşa’yı farklı geçti. Ahmet Çakar, Beyaz Futbol programında tartışmalı hakem kararlarını ve VAR sistemini değerlendirdi.

Çakar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

''Hakemlere 'Beyler büyük takımları karşınıza almayın' denmiş''

Bugünden itibaren hakemlerin dürüst olduğuna inanmıyorum. VAR'ı da, sahası da, VAR koordinatörü ve onlara emir verenlerin dürüstlüğüne inanmıyorum. Adımın Ahmet Çakar olduğu gibi biliyorum, Perşembe veya Cuma bu hakemlere 'Beyler büyük takımları karşınıza almayın' denmiş.

Her hakeme bu talimat verildi diyerek nezaketsizlik içinde de olmam. Artık Türkiye'de en büyük tehlike VAR hakemleri. Büyük entrika orada duruyor. Artık sorularım sahadakilere değil, VAR hakemine. Burada Türk hakemlerinin emir alan yapısını ortaya koymak istiyorum.

Dün gece Fenerbahçe-Konyaspor maçı oynandı. Fırat Aydınus bu sene ve geçen sene iyi maçlar yönetti. Ali Koç bağırdığı için, Yusuf Namoğlu gider ayak maça Fırat Aydınus'u verdi. Bu dünyanın her yerinde yapılır. Dün maçta Skrtel adamın ayağına atlayınca ben 'Çüş, böyle atlanmaz' dedim. Hakem sarı verdi, olabilir. Olay sırasında vahim bir hareketi daha az vahim görebilirsin. Zaten VAR bunun üzerine kurulmuş bir sistem.

''VAR’a büyüklerin canını yakmayın denmiş''

Skrtel, sol ayağıyla kavalın kenarına basıyor. Fırat bekliyor. Aynı VAR hakemi, VAR protokolüne aykırı bir şekilde bana göre de penaltı olan Zuta'nın Jailson'a yüzünden itme hareketinde penaltı diyor. Adamı attırmıyorsun, FIFA protokolüne göre çağırmaması gereken pozisyona çağırıyor. Jahovic'in pozisyonu bana göre asla penaltı değil. VAR’a  büyüklerin canını yakmayın denmiş.

 

Siz hakemleri MHK’nın mı yönettiğini sanıyorsunuz? Hakemlerin içinde ayrı bir grup var. Yusuf Namoğlu bu yüzden istifa etti.

Bugün 8. dakikada Diagne’nin Kasımpaşalı oyuncuya ikinci tokadında kırmızı olabilir mi? Halil Umut Meler neden çağırmadı hakemi? Çünkü biri ona ‘3 büyükleri karşımıza almayalım’ dedi. Ali Palabıyık, sen hiç utanmıyor musun? Sarı verdiğin oyuncu koluna vuruyor, yalıyorsun yutuyorsun. Çünkü Diagne’yi atmadın. Hakemlerin çoğu adam değil.



Diagne'nin pozisyonu kırmızı kart mıydı? Ahmet Çakar yorumladı

Diagne’nin pozisyonuna kırmızı kart demeyen adamın futbolculuğundan, adamlığından, geçmişinden ve cibiliyetinden şüphe ederim. Türkiye Futbol Federasyonu'na söylüyorum, Diagne’de tokalar, yüzükler var. İnsan sağlığına zararlı. Kafa topunda temas olursa parçalar adamı.

Skrtel’ın pozisyonuna kırmızı kart diyen, Diagne’ye değil diyen adam ile ben futbol konuşamam. Skrtel ve Diagne VAR ile kurtuldu. Trabzonspor ise az kalsın VAR ile kurtuluyordu.

Skrtel’ın pozisyonuna kırmızı kart diyen, Diagne’ye değil diyen adam ile ben futbol konuşamam. Skrtel ve Diagne VAR ile kurtuldu. Trabzonspor ise az kalsın VAR ile kurtuluyordu.

Türkiye’de bir futbol takımı vardır. Uluslararası piyasada diğerlerinden daha öndedir. Galatasaray’ın yaptığı iş, şöyle böyle bir iş değil. Hele o kısıtlı imkanlarla... Kopenhag’daydım. Danimarkalılar ve İngilizler Galatasaray isminden zangır zangır korktu.

Destanı ben yazmadım, destanı 200 yılında Galatasaray yazdı.

Senin için hazırladığımız haberler