Ahmet Çakar: ''TFF neden 1959 öncesi şampiyonlukları saymıyor?''

04.03.2019 - 23:33 | Son Güncellenme: 05.03.2019 - 02:33

Ahmet Çakar: ''TFF neden 1959 öncesi şampiyonlukları saymıyor?''

Ahmet Çakar spor gündemini değerlendirdi: Spor Toto Süper Lig’in 24. haftası sona erdi. Beşiktaş Kayserispor deplasmanında, Trabzonspor Kasımpaşa deplasmanında, Galatasaray ise Erzurumspor deplasmanında puan kaybetti. Başakşehir ve Fenerbahçe haftayı kayıpsız geçti.

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Derin Futbol programında haftanın hakem kararlarını ve şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

''TFF neden 1959 öncesi şampiyonlukları saymıyor?''

TFF neden 1959 öncesi şampiyonlukları saymıyor? Olmayandan bir yere varın. 1959’dan önce Türkiye’de çelik çomak mı oynanıyordu? Türkiye’de Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan takım var mı? Galatasaray var, Şampiyon Kulüpler Kupası’nda. Üstelik Şampiyon Kulüpler Kupası daha zordu.

Ben federasyon başkanına soruyorum, bu sene neden ligin adını Lefter Küçükandonyadis sezonu yaptınız? 3 sezon önce neden Turgay Şeren sezonu yapıldı? Çünkü bunlar efsane futbolcular. Lefter, Fenerbahçe’de şampiyonluklar yaşadı. Bir takım insanları efsane kabul ediyorsak, kendi takımlarına kazandırdıkları şampiyonlukları nasıl saymazsın?

Başakşehir Fenerbahçe için verilen oranlar. Bana göre bu maçta Başakşehir favoridir ama favori kazanacak diye bir şey yok. Maç için verilen oranlar tuhaf değil.

''Başakşehir ve Galatasaray’ın şampiyonluk şansları...''

1.30 şampiyonluk oranı Başakşehir için çok fazla. 1.10, 1.05 olabilir. Ortaya konan istikrarlı futbol, aradaki 8 puan fark. Başakşehir ve Galatasaray’ın şampiyonluk şanslarının aynı olduğu söylenemez.

Başakşehir’in şampiyonluğu niye bu kadar Türkiye’yi rahatsız ediyor? Başakşehir-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe nasıl ağır basar? Başakşehir, Manchester City ile karşılaşsa 3 fark yer. Eski, o kötü Liverpool Beşiktaş’a 8 atmadı mı?

Futbol aleminde çok adam tanıdım. Tanıdığım 5 akıllı adamın arasında Şenol Güneş vardır. 5 namuslu adamın arasında Şenol Güneş vardır. Hem zeki, hem akıllı, hem deneyimli bir adam. Bana sorsa, yarın sabah Beşiktaş’ı bırak derim.

Senin için hazırladığımız haberler