Ahmet Çakar: Trabzonspor'un Beşiktaş'a karşı bu kadar zayıf kalmasının sebebi...

05.03.2018 - 16:29 | Son Güncellenme: 05.03.2018 - 16:29

Ahmet Çakar: Trabzonspor'un Beşiktaş'a karşı bu kadar zayıf kalmasının sebebi...

Beyaz TV Futbol Yorumcusu Ahmet Çakar, Derin Futbol'da gündeme dair konuştu. Çakar, Trabzonspor - Beşiktaş maçıyla ilgili dikkat çekecek ifadeler kullandı.

Ahmet Çakar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Bu akşam, ‘Beşiktaş’ın en az Galatasaray ve Başakşehir kadar şampiyonluk yolunda iddiam vardır’ dediği akşamdır."

"Trabzonspor, bugün kötüydü. Trabzonspor’un bu gece oynanan maçta bu kadar zayıf ve mücadeleden yoksun olmasının nedeni, Burak Yılmaz’dır. 95.dakikada gitti Alanya’da kart gördü. Vida yok, Pepe yok… Medel oynuyor. Burak Yılmaz bu maçta olsa… Burak Yılmaz oynasa böyle olmazdı."

"İddia ediyorum; Şenol Güneş Stadyumu’nda 29 bin taraftarın önünde 1461 Trabzon maça çıksa belki maçı 7-0 kaybederdi ama Trabzonspor’dan daha cansiparane mücadele ederdi."

"Lafım; Ertem Şener ve Sinan Engin’e… Ucu Beşiktaş’ın aleyhine dokunacak bir lafta hemen kirpi gibi oluyorsunuz. Kimse Trabzonspor’a şike yaptı demiyor. Beşiktaş, 2 hafta önce Konya’ya karşı oynadı ama Konya aslanlar gibi direndi. Konya sonuna kadar mücadele etti. Herhalde Trabzonspor’un kalitesi, Konya’dan kötü değildir. Senin elinde Rodallega gibi adam varken, diğeri ilk 11’de oynamaz. Burak Yılmaz, sıkıştığı vakit Ertem Şener’i ve Sinan Engin’i arar… Geçen hafta yediğin sarı kart, maçı kaybettirdi."

"Burak Yılmaz, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbol sahtekarlığıyla emek çalmış, kul hakkı yemiş bir kişisisin. Anket başlatıyorum; Burak Yılmaz emek hırsızı mıdır? Yüze 70’in altında evet çıkarsa Burak Yılmaz’dan özür dileyeceğim. 20 tane hakemi aldattığın pozisyon gösteririm, bunların 8-10 tanesine de inandırdın."

"Son 10 sene içerisinde kalbur üstü futbolcuların yer aldığı bir familya oluştu. Bunun içerisinde Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Arda Turan ve Burak Yılmaz var. Bu familyaya girmek isteyen birkaç oyuncu var ama çatı bunlar. Çoğu zaman konuştuklarınıza belki inandığını için belki e inandırıcı olmak için Yüce Allah’ı katarsınız. İyi insan olmadığınız konusunda iddiam yok. Basında birçok insanı, hegemonyanızın altına almışsınız, eleştiriye tahammülünüz yok. Cengiz Ünder’e bir tavsiyem var. Cengiz’den sonra gelecek genç yetenekler, sakın bu familyaya girmeyin. Bu familyaya girerseniz kaybedersiniz. Bu familyanın ortak özelliği, kendisine dokunulmaz sanan, 60 yaşındaki otobüs şoförünü dövmeye çalışır, 60 yaşındaki Bilal Meşe’nin üzerine yürür."

"Dünya futbolundaki en büyük emek hırsızı Maradona’dır. İngiltere’ye elle attığı golden sonra utanmadan bir de Tanrı’nın eli dedi. Atatürk, ‘Ben futbolcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ der. Bu söz evrenseldir. Cengiz Ünder ve onun gibi yıldız adayı futbolculara; Ben zeki çevik ve familya üyesi olmayanı severim. O familya üyesi futbolcular, kariyerlerini Survivor’a kokonat kırarken tamamlarlarsa şaşırmam."

"Ben Fenerbahçe’nin 10’da 10 yapabileceğini düşünüyorum. Şu fikstür, 4 tane şampiyon adayının arasında en kolayı. Malatya, Kayseri ve Galatasaray maçlarının birinde puan kaybedebilir. Bu 3 maçı kazanırsa büyük avantaj elde eder."

"Şenol Güneş’i 30 yıldır tanırım. Bu geceki kadar kendisini sorumlu daha önce görmedim. Trabzonsporlulara, çocuklarınıza sahip çıkın diyor. Açıklamalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Tam bir Trabzon’un ağabeyi gibi konuştu."

"Beşiktaş Efendiyim diyor ya; Süleyman Seba’ya küfür ettiniz ya. Sizin nereniz efendi?"

Senin için hazırladığımız haberler