Ahmet Çakar: ''Türk hakemleri, Türk futbolunun içine ediyorlar!''

18.02.2018 - 17:00 | Son Güncellenme: 18.02.2018 - 17:00

Ahmet Çakar: ''Türk hakemleri, Türk futbolunun içine ediyorlar!''

Spor yazarı ve yorumcusu Ahmet Çakar, Galatasaray’ın deplasmanda Kasımpaşa ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği Spor Toto Süper Lig 22.hafta maçıyla ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı.

Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya tartışma yaratan bir penaltı kararı verirken; eski hakem Ahmet Çakar, Özkahya’yı eleştirdi.

Kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan ünlü futbol adamı, “Galatasaray şampiyonluk yarışında önemli yara aldı. Art arda iki deplasman maçını kaybettiler. Yanlış ve komik penaltı veren hakem Özkahya başrolü oynadı” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ NOT : Ünlü futbol adamı Ahmet Çakar'ın, mücadelenin ardından ligin 22.haftasına dair yapacağı tüm değerlendirmeler Ajansspor'da olacak...

Türkiye'de şuan bir soykırım yaşanıyor, hakemlerimiz takım gözetmeksizin hakemler maçları takımları katlediyorlar.

Galatasaray maçında verilen penaltı penaltıysa ben 20 senelik hakemliğimi çöpe atıyorum. Serdar Aziz'in hareketi penaltıysa ben hakemliğimi çöpe atıyorum.

Hızlı çekimde ve yavaş çekimde izledim bu pozisyon penaltı değil.

Hakemleri rezil etmek için itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapan bir güruh var ama hakemlerde buna çanak tutuyorlar.

Şimdi ben Fatih Terim'e soruyorum, Tudor gitti sen geldin ne değişti? Yine deplasmanda kazanamıyorsun, yine duran toptan gol yiyorsun. Sahanın en iyisi Donk'u stopere çekiyorsun.

Bir penaltıya doğru diyebilmen için penaltı tartışılmayacak, herkes penaltı diyecek yani Erman Toroğlu'nun dediği gibi ''Penaltı penaltı gibi olacak'' bu kavram doğrudur.

Fenerbahçe maçında 30 santim ofsayt var, bunu mesela ben normal görüyorum burada hakem hata yapabilir. Ama Serdar Aziz'in pozisyonunda ki hatayı yapamazsın.

Serdar Aziz'in hareketi kontrolsüz giriş değildir. Topa atlıyor ve müdahale ediyor, sonrasındaki temas penaltı çalınmasını gerektirmiyor. Ben bu pozisyon için penaltı demiyorum bu pozisyon penaltıysa ben hakemlik kariyerimi çöpe atıyorum.

Fatih Terim ile Galatasaray 3 tane deplasman oynadı, ve 2 deplasmanı kaybettin. Takımda neyi değiştirdin, Tudor'a göre neyi daha iyi yapıyor bu takım?

Fatih Terim ne yapmış, içerde Göztepe ve Antalya'yı yenmiş bunu Tudor'da yenmiş. Sportmen duruşunu taktir ediyorum ama kimse Fatih Terim'i Sivas'a Kasımpaşa'ya yenilsin diye getirmedi.

Ayrıca rakiplerin Aykut Kocaman hakemle kazansa bile hakemi suçluyor ama Galatasaray'dan ses çıkmıyor. Beşiktaş Fenerbahçe'yi yendiği an ben de geldim der.

Hakemler bir takımı itmiyorlar, hakemlerden herkes ama iyi ama kötü nasibini alıyorlar. 

Ayrıca Burak Yılmaz, senden çok rahatsızım, en az 10 tane kendini yere atarak penaltı aldırdın ve verilmeyen penaltılarda hakeme daldın. Bugün bir pozisyonda yerde kaldın ama kalkıp tribünleri penaltı yok diye susturdun. Centilmenliğin neden Başakşehir'e karşı tuttu!

Aykut Kocaman'ın açıklamaları son derece samimiyetsiz, bir şey söyler gibi yapıp ama söylemiyor.

3 Temmuz Kumpası'nı Galatasaray mı yaptı? Şenol Güneş'le ilgili de konuşuyor konuşuyor ama anlamadım derken hocanın konuşma tarzıyla alay ediyor. Bana bunu kimse anlatamaz.

Hakemler talimat alıyor derken Şenol Güneş ve Beşiktaş'ı kast ediyor.

Aykut Kocaman, sezon başı şampiyon olacağız diyor, sonra hep buralarda olacağız diyor sonra işler kötü gidince Lapseki falan kaçıyor, şimdi de Avrupa şampiyonu bile olabiliriz diyor.

Aykut Kocaman, samimiyetsiz ve ilkesiz konuşuyor. Futbolcuyken de samimiyetsizdin, şimdi de samimiyetsizsin.

Talisca'nın pozisyonu sarı kart değil pozisyonda hiçbir şey yok ama bu kart iptal edilmemelidir çünkü böyle bir kural yok. Hafta sonu yüzlerce maç oynanıyor, yüzlerce kart çıkıyor ve bu kartların %10'u hatalı olabilir. Bu mantıkla o kartların da iptal edilmesi gerekiyor. Böyle bir şey doğru değil.

Ben akıllı adamı severim, Fikret Orman diyor ki Bayern Münih maçında allahtan Türk hakem yok diyor. İyi de Beşiktaş'ı Dinamo Kiev maçında yabancı hakem katletmedi mi?

Şimdi senin maçını genç bir Romen hakem yönetecek ve maçı katlederse ne diyeceksin?

Senin için hazırladığımız haberler