Ahmet Çakar'a kınama! O ifadenin ardından...

10.10.2017 - 18:47 | Son Güncellenme: 10.10.2017 - 18:47

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, A Milli Takım oyuncuları ile ilgili tweet atan Ahmet Çakar'ı, yayınladığı açıklamayla kınadı. 

Açıklama şöyle:

"Dün akşam hepimizi gururlandıran ve sevindiren Ampute Milli Takımımızın Şampiyon olduğu maçtan sonra Sayın Ahmet Çakar'ın attığı hakaret içerikli tweet üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. 

Ampute Milli Takımımızı öven, ancak bunu yaparken A Milli Takım’a ve oyuncularımıza hakaret eden Ahmet Çakar, eleştiri sınırlarını aşmıştır. Milli Takımımızın durumu elbette herkesi üzmüştür ve doğal olarak eleştirilir. Herkes bir başkasını eleştiri hakkına sahiptir, hele konu Milli Takım ise, her Türk vatandaşının hakkıdır bu. 

2002 yılından beri katılamadığımız Dünya Kupası'na gidememek de, doğal olarak ciddi hayal kırıklığı, kızgınlık ve üzüntü oluşturmuştur. Bu duruma da, tüm kamuoyu tepkisini, eleştirileriyle göstermiştir. Fakat bu durum, herhangi bir futbolcunun ya da sokakta herhangi bir insanın yüzüne söyleyemeyeceğiniz, söylediğinizde ciddi sonuçları olacak bir kelimeyi, Ampute Milli Takımının başarısını araç ederek kullanmanıza sebep olamaz. Kullanılan kelimenin ne anlama geldiği, ne için kullanıldığı, herkesçe bilinmektedir. Dolayısı ile, Sayın Ahmet Çakar'ın kendisine karşı kullanıldığında tepki göstereceği bu hakareti, Türk Milli Takımı ve oyuncuları için bu kadar rahat kullanmasını kınıyoruz.

Hakaret, küfür ve şiddet ile futbolun ve futbolcunun daha iyi olmayacağı, bu şekilde Dünya Kupası yada Avrupa Şampiyonası'na gidemeyeceğimiz aşikardır. Hakaret içermeyen doğru eleştirinin de futbolcular tarafından ciddiye alındığını da herkesin bilmesini isteriz.

Ülke futboluna ve Milli Takıma hizmet etmiş insanlar olarak biz şuna inanıyor ve savunuyoruz: Bu ülkede eğer futbol her anlamda düzelecek, herkesin zevk alacağı bir oyun haline gelecekse, bunun anahtarı, bu oyunun olmazsa olmazı futbolculardır. 

Ampute Milli Futbol takımımızı ülkemize yaşattığı gurur için bir kez daha kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini ve hepimize örnek olmasını diliyoruz"

Ahmet Çakar ne demişti?

Senin için hazırladığımız haberler