Ahmet Çakar'dan sert sözler: Camianın, Dursun Özbek'e sempatisi yok!

06.12.2017 - 10:41 | Son Güncellenme: 06.12.2017 - 10:41

Ahmet Çakar'dan sert sözler: Camianın, Dursun Özbek'e sempatisi yok!

Süper Lig'te 14. hafta geride kalırken, Ahmet Çakar haftayı kendisine has üslubu ile değerlendirdi. Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'ndeki yorumları şöyle:

Galatasaray... "Dursun Özbek, sezon başı büyük risk aldı"

Görünen o ki G.Saray, Tudor ile arzuladığı hedefe koşamayacak. Beklemek bazen fayda bazen de zarar getirir ama aslında perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Tudorlu G.Saray, kadro kalitesi ve gücü olarak kendisi kadar veya gücüne yakın hiçbir takımı yenemedi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon ve Başakşehir gibi ciddi maçlardan sadece bir puan aldı ve futbol adına ortaya hiçbir şey koyamadı. Başakşehir mağlubiyeti bir hezimetti ama Beşiktaş maçında forvetlerin biraz şansı olsa G.Saray o maçı en az 5-6 farkla kaybeder ve tarihine sportif bir kara leke olarak geçerdi. Dursun Özbek, sezon başı büyük risk aldı. G.Saray'ın tek şansı şampiyon olmak. Şampiyon olamadıklarında hem ciddi bir imaj kaybedecekler hem de ekonomik olarak büyük sıkıntıya düşecekler. Zaten camianın Dursun Özbek'e fazla bir sempatisi olduğunu düşünmüyoruz. Taraftarın da öyle. Bir de şampiyonluk kaçarsa hem Özbek'i hem de G.Saray'ı kötü günler bekler. Tek kurtuluş Terim'dir demek de doğru değil. Terim hoca olduğunda G.Saray'ın şampiyon olacağı kesin mi? Tabii ki hayır. Ama Tudor gönderilip de Terim getirilmezse ve şampiyonluk kaçarsa bütün faturayı hem de en ağır şekilde Dursun Başkan ve yönetimi öder.

Fenerbahçe... "Kasımpaşa maçında bir maçlık da olsa bahar geldi"

Geçen hafta Fenerbahçe puan olarak zirveye yaklaşmış ve potaya girmişti. Matematiksel olarak bunu herkes kabul ediyordu ama ortada ciddi bir sıkıntı vardı. Puan olarak büyük sıkıntı yok ama F.Bahçe iyi futbol oynamıyordu. Antalya gibi zor bir deplasmanı kazanmış olmalarına rağmen futbol pek tatmin edici değildi. Ama Kasımpaşa maçında bir maçlık da olsa bahar geldi, çiçekler açtı. Üstelik G.Saray'ın mağlubiyeti F.Bahçe'yi puan olarak potanın içine daha da soktu. Ama en önemlisi ortaya konan futbol, atak oyuncuların yükselen performansı, çabuk oynayan, ileriye oynayan bir F.Bahçe ortaya çıktı. Şu anda tüm taraftar umutlu. Fakat bundan sonraki maçlar test maçları olacak. Örneğin Bursa deplasmanı. Bursa hem iyi bir takım hem de zor bir deplasman. F.Bahçe, Bursa'da da istenen futbolu ortaya koyar ve 3 puan alırsa artık taraftar ileriye çok daha umutlu bakabilecektir.

Beşiktaş... "Kim ne derse desin, Beşiktaş ligimizin oransal olarak en öndeki favorisidir"

Beşiktaş için sadece bir cümle söyleyebiliriz: Reis geri döndü. Çünkü Beşiktaş son iki senenin şampiyonu. Ligimizin reisi. Üstelik Şampiyonlar Ligi'nde aldıkları başarılarla tarihe geçtiler. Ve sonunda da G.Saray'ı müthiş bir futbol ve harika bir sonuçla yenerek 'Biz de şampiyonluğun en büyük favorisiyiz' dediler. G.Saray maçına kadar Beşiktaş taraftarının kafasında ciddi soru işaretleri vardı. Özellikle Akhisar ve Malatya beraberlikleri taraftara 'acaba' dedirtirken G.Saray ile oynadıkları maç sonrası 'İşte biz buyuz' dediler. Kim ne derse desin, Beşiktaş ligimizin oransal olarak en öndeki favorisidir.

Trabzonspor... "Rıza hocadan sonra Trabzon kıpırdadı..."

Rıza hocadan sonra Trabzon kıpırdadı. Çok iyi oynuyorlar mı? Hayır. Ama en azından kazanıyorlar. Yine de bu sezonu ilk ikide bitirmeleri çok zor görünüyor. Gidebildikleri kadar gidecekler ve görünen o ki Türkiye Kupası'ndan bir çıkış arayacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler