Ahmet Çalık sonsuza kadar Galatasaraylı!

Feride Kara
16.01.2022 - 17:56 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 19:32

Galatasaray trafik kazasında hayatını kaybeden eski futbolcusu Ahmet Çalık'ın ismini Hatayspor maçının kadrosuna sonsuzluk işaretiyle birlikte yazdı.

Ahmet Çalık sonsuza kadar Galatasaraylı!

Ani ölümü ile tüm ülkeyi yasa boğan Ahmet Çalık eski takımı Galatasaray tarafından unutulmadı. Sarı-kırmızılı takım Hatayspor ile yapacağı maçı kadrosuna Ahmet Çalık'ın ismine yer verdi ve isminin yanına onu sonsuza kadar unutmayacağını belirten sonsuzluk işareti koydu. Galatasaray ayrıca "Sahadaki 11'imiz ve bir fazlası kalbimizde. AhmetÇalık" ifadelerini kullandı.  Ahmet Çalık Gençlerbirliği'nden 2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer olmuştu. 

Ahmet Çalık: Hayallerimin kulübüne geldim

O dönem Galatasaray'a transferinin ardından konuşan Ahmet Çalık, "Çok mutluyum hayallerimi süsleyen kulübe geldim, güzel başarılar elde etmek istiyorum. Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Ben elimden geleni yaptığım sürece ve vicdanım rahat olduğu sürece sıkıntı yok. Galatasaray'ın istediğini biliyordum. İçimde bir umut vardı ve transfer de gerçekleşti. Transferimde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray'dan bir paylaşım daha

Sarı-kırmızılı takım Hatayspor maçı öncesinde ısınmaya Ahmet Çalık yazılı tişörtlerle çıkarken Galatasaray bir paylaşım daha yaptı. "Çocukluk aşkın seni hiç unutmayacak… Kalbimizdesin Ahmet Çalık"

 

Golden sonra Ahmet Çalık unutulmadı

Maçın 23. dakikasında Emre Kılınç, Van Aanholt'un sol kanattan içeri çevirdiği topu ağlara göndererek, Sarı-Kırmızılılar'ı öne geçirdi. Galatasaraylı oyuncular, golden sonra yedek kulübesine koşarak, Ahmet Çalık'ın 5 numaralı Galatasaray formasını gösterdi.

Ne olmuştu?

Ankara-Niğde otoyolunda seyir halinde olan Ahmet Çalık'ın kullandığı otomobil, sabah saatlerinde Gölbaşı Hacılar mevkisinde devrilmişti. Futbol kariyerini İttifak Holding Konyaspor'da sürdüren milli futbolcu, 27 yaşında hayatını kaybetmişti.

Düğün hazırlıkları yapıyordu

Ankara'da geçirdiği kazada yaşamını yitiren genç futbolcu Ahmet Çalık'ın, bugün takımın izin günü olduğu için şubat ayında yapmayı planladığı evlilik nedeniyle Ankara'ya nikah tarihi almaya gittiği ortaya çıktı. Şubat ayı için nikah tarihi almayı planlayan Çalık ve nişanlısı, yaz ayında da düğün düşünüyordu.

Senin için hazırladığımız haberler