Ahmet Nur Çebi, "Aboubakar" gerçeklerini duyurdu!

16.05.2021 - 13:35 | Son Güncellenme: 17.05.2021 - 16:11

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyonluk sonrası basına açıklamalarda bulundu. Çebi, Aboubakar'ın durumunu ve gelecek yıl hedeflerini yorumladı. İşte detaylar...

Ahmet Nur Çebi, "Aboubakar" gerçeklerini duyurdu!

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, 16. şampiyonluğunu Ahmet Nur Çebi'nin yönetiminde, Sergen Yalçın'ın idaresinde kazandı. Her iki taraf için de ilk sayılan şampiyonluk; gerek camiayı gerekse taraftarı sevince boğdu. 2019 yılında başkanlık görevine gelen Çebi ve 2020'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Yalçın; 42 haftalık Süper Lig serüveninden zaferle ayrıldı.

 

Şampiyonluk sonrası Ahmet Nur Çebi, NTV'ye konuştu. Çebi, Aboubakar'ın son durumunu, Fatih Terim hakkında çıkan "Alkışlayacaklar" haberlerini ve gelecek yıl planlamasını anlattı. İşte, Beşiktaş başkanının açıklamalarından satır başlıkları...

"Huzurluyum..."

Ahmet Nur Çebi: "Mutluyum, huzurluyum. Biraz yük kalktı omuzlarımdan. İki gün sonra maçımız var sonrasında transferler, sözleşmeler. Süreç devam edecek.

Hocam ve futbolcularımın bunu yapabileceğini gördükten sonra 'Biz şampiyon olacağız' dedim.

"Ben de bunu belirttim..."

Fatih Terim'in 'Alkışlayacağız' demesi üzerine benim sözlerim başka yönlere çekildi. Rakibiniz için ne yapabilirsiniz? Alkışlarsınız, ben de bunu belirttim.

"Doktor 'oynayabilir' dediği an..."

Aboubakar ile ilgili doktor raporumuz var. Doktor 'Oynayabilir' dediği an oyuncumuz gelir oynar. Bunun dışında herhangi bir şeyi doğru bulmuyorum. Niye gündemi böyle değiştirmeye çalıştılar anlamadım.

"Sakat futbolcuyu oynatamazsınız..."

Sözleşme konusuyla alakası yok. Öyle olsaydı Sivasspor maçına çıkmazdı. O gün bizi kırmayan futbolcu bugün neden böyle bir şey yapsın ki? Oyuncu sakat. Sakat futbolcuyu oynatamazsınız."

"Aboubakar sözleşmesindeki maddeden ötürü oynamıyor" iddiası

Beyaz TV'de yorumculuk yapan Sinan Engin, Vincent Aboubakar'ın sözleşmesindeki maddeden ötürü oynamadığını iddia ederek günlerce gündemden inmemişti. Engin, "Sevgili Aboubakar, Sergen abin sana ne diyorsa dinle. Bu Beşiktaş sana kucak açtı. Sen Beşiktaş için çok önemlisin. 7 tane final maçı var, şampiyonluk var. Beşiktaş taraftarı senden çok şey bekliyor. Sergen hocanı yalnız bırakma. Para çözülür. Sakın oynamayarak Beşiktaş'ın dengesini bozma. Hakkını fazlasıyla alırsın." ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalara konu olan madde ne?

Vincent Aboubakar, Beşiktaş'la bu sezon 30 maça çıktığı takdirde sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzayacaktı. Kamerunlu golcü şu ana kadar siyah-beyazlı formayla toplamda 29 maça çıktı, 16 gol ve 5 asist yaptı.

19 Mayıs'ta iyileşmesi bekleniyor

30 Mart'ta Kamerun Milli Takımı'ndan uyluk ağrısı şikayetiyle dönen Vincent Aboubakar, bu tarihten sonra bir tek Sivasspor maçında 45 dakika süreyle sahada kaldı. En son uyluk sakatlığı şikayeti konulan oyuncu, bu süreçte 12 resmi müsabakada forma giyemedi. 

 

Beşiktaş'ın sezon başında Porto'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Aboubakar, siyah beyazlı ekipten yıllık 1,5 milyon Euro kazanıyor. 2016-17 sezonunda yine aynı ekibe kiralanan oyuncu, o dönemde yıllık 3,3 milyon Euro ödeme almıştı. Aboubakar'ın sözleşmesi, 30 Haziran'da sona eriyor.

Torunoğulları, "Aboubakar'ı zorlamadık..."

Son olarak Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları Vincent Aboubakar hikayesine dahil oldu. Aboubakar transferinin riskli olduğunu vurgulayan yönetici, "Maaş konusunda, Aboubakar'ı zorlamadık. Şartları sunduk, o da kabul etti. Bana göre, çok üst düzey ve karakterli bir oyuncu. Beşiktaş'ı gönülden sevdiğine inanıyorum. Bu transfer riskli transferdi. Haklı olarak sözleşmesini farklı yapmak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler