Ahmet Nur Çebi isyan etti: "Bu nasıl bir yalan, iftiradır?"

02.10.2020 - 09:02 | Son Güncellenme: 02.10.2020 - 09:06

Beşiktaş transfer yapmaya devam edecek mi? Domagoj Vida Beşiktaş'ta kalacak mı? Ahmet Nur Çebi, Vida ile ne konuştu? Beşiktaş'ın 1 numaralı ismi Çebi, gündemi değerlendirdi.

Ahmet Nur Çebi isyan etti: "Bu nasıl bir yalan, iftiradır?"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme yönelik açıklamalar yaptı. Çebi, transfer yapılmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Domagoj Vida’ya Ahmet Nur Çebi neler söyledi? Sergen Yalçın’ın istediği transferleri mi yaptılar? Aboubakar eleştirilerine ne diyor? İşte yanıtı…

Ahmet Nur Çebi: “Bu nasıl bir yalandır, iftiradır?”

Milliyet’e konuşan Ahmet Nur Çebi, transferleri teknik heyetin raporu doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çebi, “Tabii ki eleştiri olacaktır, ancak haksız eleştirilere, yalanlara ve bilinçli yapılan saldırılara artık isyan ediyorum. Efendim, neymiş biz transfer yapmıyormuşuz? Bu nasıl bir yalandır, iftiradır? Hocamız şu ana kadar kimi istediyse aldık. Örneğin N’Sakala, Welinton, Mensah, Josef, Gökhan Töre, Aboubakar, Montero ve Atakan’ı kadromuza kattık. Bunlar transfer değil mi?” dedi.

“Aboubakar, Burak’tan kötü golcü mü?”

Yeniden kadrolarına kattıkları Aboubakar’a güvendiğinin altını çizen Çebi, “Tutturmuşlar Burak Yılmaz diye... Tamam iyi golcü, ona lafımız yok. Artı gidenin arkasından konuşmak bana yakışmaz. Ancak Aboubakar’ın Burak’tan aşağı bir golcü olmadığını düşünüyorum. Şimdi soruyorum Aboubakar, Burak’tan kötü golcü mü Allah aşkına? Her yönüyle hazır bir Aboubakar, Burak’ı aratmaz, merak etmeyin. Konya maçının ikinci yarısında bunu gördük. N’Sakala’ya çok yükleniyorlar, ama Trabzonspor maçındaki performansını göz ardı ediyorlar” görüşünü savundu.

“Gerçekleri göz ardı edip saldırıyorlar”

Beşiktaş Başkanı, kendilerine yönelik bilinçli bir saldırı olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Eleştiriler doğruları bulmak adına yapılır, buna asla karşı çıkmam. Gelin görün ki, gerçeklerden uzak, bir sürü yalan ve bilinçli saldırı var. Gerçekleri göz ardı ediyorlar, saldırıyorlar. İşte buna karşıyım, bu saldırıları kimlerin yaptırdığını camia iyi biliyor. Kaldı ki iş yapılan yerde hatalar elbette olacaktır. Biz hata payımızı sıfıra indirmek için çalışıyoruz.”

“Hatalı desinler ama transfer yapılmadı yalanını söylemesinler”

Öte yandan Çebi, transfer yapılmadığı yorumlarına sert yanıt verdi. Beşiktaş Başkanı Çebi, ”Dış transferde alınan oyunculara baksınlar, sonra bu yalanlara başvursunlar... Transfer çalışmalarımız henüz bitmedi, devam ediyor. Artı kiralık giden ve takıma dönen oyuncularımızı da unutmayalım. Şunu söyleme hakları var; ‘hatalı’ desinler, ama ‘transfer yapılmadı’ yalanını söylemesinler. İşte ben buna isyan ediyorum, ayıptır, kötü niyettir. Bunları onaylamam asla söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

“Ödenemeyecek rakamlar var”

Başkan Ahmet Nur Çebi, 4-1 mağlup oldukları Konyaspor maçında inanılmaz hatalar yapan Domagoj Vida’nın durumunu da değerlendirdi.

Yıllık 3.7 milyon Euro kazanan Hırvat stoperin moralinin bozuk olduğu haberlerine tepki gösteren Çebi, “Efendim diyorlar ki Vida’nın morali bozuk! Niye? Güya benim indirimle ilgili konuşmalarımdan olumsuz etkileniyormuş. Ben bu kulübün başkanıyım, tabii ki ekonomiyi de düşünmek zorundayım. Sadece Vida’dan değil, tüm takımdan indirim istedik. Niye? Çünkü ödenemeyecek rakamlar var. Biz bunları ödeyemezsek, onlar mutsuz olurlar” dedi.

“Vida’ya isterse gidebileceğini söyledim”

Hırvat futbolcuya gitmek istemesi halinde kolaylık sağlayacaklarını belirten Çebi sözlerine, “Vida’nın aldığı ücret ortada. Profesyoneller bu tip konuşmalardan etkilenmezler, topunu oynarlar. Vida’ya bu rakamları ödemeyeceğimizi söyledim, hatta istiyorsa gidebileceğini ve kendisine kolaylık sağlayacağımızı belirttim. Ben başkanım her futbolcumla konuşma hakkım var” diyerek devam etti.

“Soyunma odasına inecek bir başkan tipi asla değilim”

Bu arada Ahmet Nur Çebi, Sergen Yalçın ile toplantılar yapmasının son derece doğal olduğunu ifade ederken, soyunma odalarına inen bir başkan modeli olmadığının altını çizdi.

Beşiktaş’ın 1 numarası, “Sergen Yalçın bizim hocamız, Beşiktaş’ımızın evladı, ben de onun abisiyim. Haftada bir gün de olsa onunla bir araya gelmemin ne sakıncası ne olabilir? Artı bir başkanın teknik direktörle her hafta toplantı yapmasından doğal ne olabilir? Tabii ki bu tip toplantıların sık sık yapılmasına şiddetle karşıyım. Öyle soyunma odalarına inecek bir başkan tipi asla değilim. Ümraniye’nin olası sıkıntılarını hocadan dinlemek, onlara çare bulmak benim asli görevimdir” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler